SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüsler İçin Tören

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin satın aldığı 10 yeni otobüs için tören düzenlendi. Belediye Başkanı Cemal Akın, yenileme çalışmalarıyla otobüslerin 19 olan yaş ortalamasını 10'a düşürdüklerini söyledi.

Yeni Cami önü Soykan Parkı'nda düzenlenen törenle ilgili Belediye Basın Bürosu açıklaması şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, toplu taşıma hizmetlerinde vatandaşlara daha sağlıklı ve daha güvenli yolculuk imkanı sunabilmek için başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve geldiği günden bu yana geçen 5 yıllık süre içerisinde mevcut araç parkını yenileyen Malatya Belediyesi tarafından, otobüs filosunu da yenileniyor. Daha önce alınan biri engelli olmak üzere 27 otobüse ilaveten 10 yeni otobüs daha alındı.

Yeni alınan 10 adet otobüsün tanıtımı nedeniyle 2 Ocak Cuma günü, Yeni Camii önünde bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya halkının kendilerini göreve getirdikleri günden itibaren Belediye imkanları ile vatandaşlara hizmet etme gayretinde olduklarını belirterek, 46 trilyon olarak devraldıkları Belediye Bütçesini 2009 yılı itibariyle 200 trilyona çıkardıklarını söyledi.

4-5 dönemde gerçekleştirilmesi mümkün olan hizmetleri, bir dönem içerisinde gerçekleştirdik…

Malatya Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri, devam eden ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Bu projelerimizin rahatlığını, huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Allah’a ham ediyorum ki bizi bu görevde mahcup etmedi. Bugüne kadar hizmet veren Belediye Başkanlarımızı ben şükranla yad ediyorum. Basınımız burada, basınımızın güzide mensuplarının ve hemşehrilerimizin ifadesiyle 4-5 dönem içerisinde gerçekleştirilmesi mümkün olan hizmetleri hamdolsun biz bir dönem içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

Belediye araç parkının ve otobüs filosunun da vatandaşlara daha iyi hizmet verecek kapasiteye çıkarılması için yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Göreve geldiğimizde, ulaşımda kullanılan otobüslerimizin bir kısmı 73 bir kısmı 76 modeldi. 70 civarında otobüsle sizlere hizmet veriyorduk. Çok şükür görev süremiz içerisinde biri engelli olmak üzere toplam 37 adet otobüs alarak otobüs filomuzu yüzde 50’nin üzerinde yeniledik. Ben göreve geldiğimde otobüslerimizin yaş ortalaması 19 idi, bugün bu otobüslerimizin ortalama yaşı 10’a indi.

Elbette ki bu çalışmalarımız devam edecektir. Şu anda tanıtımını yaptığımız otobüslerimiz ise 100 kişi kapasiteli, yeşil motora sahip ve klimalıdırlar. Biz her geçen gün bu otobüslerimizi yenilemeyi sürdüreceğiz. Otobüs filomuzun yenilenmesindeki gayretlerinden dolayı da Belediyemiz MOTAŞ Müdürü ve çalışanlarına, ayrıca şoförlerimize teşekkür ediyorum. Yeni alınan otobüslerimizin Belediyemize ve Malatyamız’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.."

TAKVİM İZDİHAMI..
Öte yandan tören sırasında, otobüslerden birinde MOTAŞ firmasına ait 2009 yılı takviminin dağıtımına başlanmasıyla izdiham oluştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız