SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüsler Temizlenip İlaçlanıyor

0
Güncellendi - 2016-06-02 16:17:09
Otobüsler Temizlenip İlaçlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

MOTAŞ otobüsleri ve trambüsleri servis dönüşü garajlarda her gece temizlik ünitesi tarafından iç-dış temizlikten geçirilerek sabah servise hazır hale getiriliyor.

Her gün temizlenen otobüsler, mikrop ve zararlı organizmalara karşı dezenfekte edilerek güvenli hale getiriliyor. Ancak yapılan temizliğin yanında detaylı temizlik ve ilaçlama için özel bir şirketle anlaşan MOTAŞ, Malatyalıların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda seyahat etme imkanı sunmaya çalışıyor.

MOTAŞ’tan yapılan açıklamada, müşterileri daha temiz, daha hijyenik araçlarla taşımak için başlattıkları detaylı temizlikle araçların tüm iç yüzeyleri, tavan, yolcu koltuklarının arka-alt kısımları, camlar, reklam ekranları, yolcu tutamakları, kapı üstleri, şoför mahalli, torpido, cam kenarları, yan ve tavan yüzeyleri, havalandırma kapakları, araç içerisindeki tüm metal yüzeylerin buharlı makinelerle ilaçlı ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizlendiği anlatıldı.

Otobüs içinde en son, zemin temizliğinin yapıldığı, dış temizlik için otobüslerin dış yıkama fırçalarından geçirildiği belirtilen açıklamada, rutin temizlik işlemlerinin gecenin geç vakitlerine kadar sürdüğü ve araçların servise hazır hale getirildiği vurgulandı.

Açıklamada, "temizlik işlemlerine ek olarak mekanik bakım öncesi ve sonrasında da temizleniyor. Kullanılan temizlik maddeleri uygulanan yüzeye uygun şekilde seçiliyor. Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda gece geç saatlerde uygulanan temizlik ve dezenfekte işlemleri sayesinde araçlar, her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor" denildi.

“Araçlarımızı fabrika ayarlarına döndürüyoruz”

Yapılan temizlikle ilgili bilgi veren MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen maddeler ile yapıyoruz. Özel giysisi, maskesi ve eldiveni bulunan şirket elemanları, ellerindeki püskürtme cihazıyla yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor. Ayrıntılı olarak temizlenen araçlarımız özel kimyasallarla ve buharlı makinelerle temizlenerek adeta fabrika ayalarına döndürülüyor. İmalattan yeni çıkmış araç gibi bakterilerden arındırılmış olarak servise hazır hale getiriliyor. " ifadelerini kullandı.

Tamgacı açıklamasında ayrıca Mart ayında yaptırdıkları ‘Müşteri Memnuniyeti Anketi’ni hatırlatarak; “ankette bazı müşterilerimizin araçların temizliğinden şikayetçi olduklarını da göz önünde bulundurarak, başlatmayı planladığımız detaylı temizliğin tarihini öne aldık. Çünkü müşteri memnuniyeti birinci önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Bülten

t1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız