SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüslerde Polis Kontrolu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:23:53
Otobüslerde Polis Kontrolu
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü'ne Malatya'dan katılmak isteyenleri taşıyan 2 otobüsün, şehir merkezinden hareket ettikten sonra 21.00 sıralarında Polis Meslek Yüksek Okulu önünde durdurulduğu, yolcularının kimlik kontrolundan geçirildiği bildirildi.

Otobüslerden 1'inin daha sonra yola devam etmesine izin verildiği, Hekimhan Belediyesi'ne ait bir otobüsün ise "yol belgesi" olmadığı gerekçesiyle alıkonulduğu öğrenildi.

Otobüslerin Malatya şehir çıkışında durdurularak yolcularının kimlik kontrolundan geçirilmelerine, olaydan haberdar edilen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tepki gösterdi ve bunun özgürlükleri kısıtlama, seyahat özgürlüğünü engelleme olduğunu ifade ederek kınadı. Ağbaba, olayın kendisine iletilmesinden sonra Vali Vasip Şahin'i aradığını, ancak ulaşamadığını, görüştüğü Emniyet yetkililerinin ise kimlik kontrolu yaptıklarını söylediğini kaydetti.

Otobüslerde CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetici ve mensupları ile TGB'lilerin bulundukları öğrenildi.

Bu arada İHA'nın haberinde de, otobüslerin durdurulmasından sonra  CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz'ın, olay yerine gelerek görevlilerle görüştüğü bildirildi.. Habere göre görevliler, bir otobüsün evraklarının tamam olduğunu ve gidebileceğini, diğerinin eksik olması nedeniyle yolculuğa izin veremeyeceklerini ifade etti.

Daha sonra açıklama yapan CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, emniyet görevlilerinin rutin kontrol yapıldığını kendilerine ilettiklerini ancak, Cumhuriyet yürüyüşüne gidenlerin daha sıkı kontrol edildiği ve Ankara’ya gitmelerinin engellendiğini veya geciktirilmek istendiğini iddia etti.

Cumhuriyet yürüyüşünün iktidar tarafından engellenmek ve katılımın az sağlanması için iktidarın çaba gösterdiğini ileri süren Kiraz, haksız uygulama yapıldığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız