SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüslere Cepten Takip..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:25
Otobüslere Cepten Takip..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Otobüs Taşıma Anonim Şirketi (MOTAŞ) Genel Müdürü Hasan Alıcı, yolcu taşıma otobüslerinde son teknolojiyi kullandıklarını söyledi.

MOTAŞ tarafından uygulanmaya başlanan ‘Otobüsüm hangi durakta’ mobil uygulama sistemi ile ilgili açıklama yapan MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, son dört yıl içerisinde otobüs filosunun yenilendiğini ve vatandaşlara daha kaliteli ulaşım imkanı sunulduğunu belirtti.

MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diğer yandan toplu ulaşım sistemlerinin yeni trendi olan akıllı sistemler ile Malatya’mızı tanıştırdık ve böylece daha modern bir ulaşım sistemi ile hizmet sunmaya başladık.

Akıllı sistemlerin sunmuş olduğu geniş raporlama hizmetleri sayesinde, şehrimizin yolcu potansiyelleri ile ilgili verileri artık çok daha net bir şekilde elde edebiliyoruz. Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yolcu potansiyellerinin bölgeler bazında ne oranda değişeceğini öngörebiliyoruz. Tabi ki bu noktada büyükşehirle birlikte söz konusu bu öngörülerimizi de dikkate alarak, yeni planlamalar ile halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Birçok alanda olduğu gibi şehir içi toplu taşımada da artık tüm hizmetlere cep telefonlarından ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden MOTAŞ Genel Müdürü Alıcı, “Akıllı kart sistemine geçişle birlikte; araç içi yolcu bilgilendirme sistemi, akıllı duraklar ve durakların seslendirilmelerinden sonra yeni bir uygulamayı daha vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Yüklenici firma ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, artık otobüsün hangi durakta olduğunu cep telefonlarından öğrenmek ve takip etmek mümkün. Sadece otobüsün değil, aynı zamanda dolum noktaları, ücret tarifesi ve sahip olunan kartın içindeki bakiyeyi de cep telefonlarından sorgulamak mümkün olacak. İnternet üzerinden android tabanlı cep telefonlarına Google Play sitesinden Asis Akıllı Bilet uygulaması telefona indirildikten sonra, açılan menüden istenilen işlem yapılabilir” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bu uygulamaların tamamına, web üzerinden de erişmenin mümkün olduğu kaydeden Alıcı, “Vatandaşlar, www.akillibiletim.com sitesine girerek bu uygulamaların tamamından faydalanabilir. Ayrıca, kişisel sorgulamalar için siteye üye olarak, kartın geçmiş kullanımı hakkında da bilgi alınabilir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız