SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüste Esrar Operasyonu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan İstanbul'a esrar götüreceği öğrenilen şahıs, otobüste yakalandı. Özel eğitimli köpeğin kullanıldığı bagaj aramasında şahsa ait 3 kilo 400 gram esrar bulundu. Ardından bu operasyon bağlantılı Beydağı Mahallesi'nde ikinci bir operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı mahkemece tutuklandılar.

OTOBÜSTE BAŞLAYAN OPERASYON..
Polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile müştereken uyuşturucu maddelere yönelik olarak yapılan çalışmalarda; 25.09.2005 günü saat 17.00 sıralarında Malatya ilinden otobüs ile bir şahsın İstanbul iline uyuşturucu madde götürüleceğinin öğrenilmesi üzerine günün nöbetçi C.Savcısından resen yazılı arama kararı alınmış, narkotik dedektör köpek aracılığı ile bağajlarda koklama yapmak suretiyle yapılan aramada;

Otobüste 18 numarada yolculuk yapan O.T. isimli şahsa ait bağajda 3.Kğ 400 gram gonca esrar maddesi ele geçirilmiş, O.T. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın 6136 SKM. Suçundan sabıkasının bulunduğu tespit edilmiştir.

Olay ilgilisi bulunduğu tespit edilen R.S.B. isimli şahsın Beydağı Mahallesinde bulunan ikametinde alınan arama kararına istinaden yapılan aramada ise; ikametin değişik yerlerine gizlenmiş, şeffaf naylon poşete sarılı 10(on) gram toz esrar maddesi, şeffaf poşet içerisinde 5 (Beş) gram karışık Plaka ve Kubar esrar maddesi, 2001 tekel sigara kutusu içerisinde 30(Otuz) gram kenevir bitki tohumu, gazete kağıdına sarılı 5(beş) gram kubar esrar maddeleri, plaka esrar yapmakta kullanılan bir rulo(2 Kğ.415 Gram) beyaz folyo jelatin, esrar maddesi elemek için kullanıldığı değerlendirilen ince elek ele geçirilerek geçici olarak el konulmuş olup adı geçen yakalanarak göz altına alınmıştır.

Şüpheli R.S.B. isimli şahsın dördü uyuşturucu madde olmak üzere toplam dokuz ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu tespit edilmiştir.

Şüpheliler 26.09.2005 günü haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmiş olup çıkarıldıkları mahkemece her şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Uyuşturucu ile mücadelemizde daha başarılı olmak için Malatya halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte bu tür konularda halkımızın duyarlı olarak herhangi bir bilgileri olması halinde 155 Polis İmdat-Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılan 0.422.3223112 numaralı telefon ile irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması ve bir insanlık suçu olarak kabul edilmiş olan Uyuşturucu konusunda mücadelede en önemli adım olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız