SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüste Nezle ve Grip Önlemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:04:05
Otobüste Nezle ve Grip Önlemi
A- A+ PAYLAŞ

Başkent'te, yolcuların temiz ve hijyenik ortamda seyahat etmeleri için sefere çıkan bin 250 otobüs, her gün dip köşe temizlenirken, hastalıklara karşı dezenfekte ediliyor.

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Başkent'in kent içi ulaşımını, doğaya zarar vermeyen en çevreci otobüs filosuyla sağladıklarını, bunun yanı sıra EGO otobüs yolcularının sağlıklı ortamda seyahat etmeleri için her gün yapılan temizliğin yanı sıra mevsim geçişlerinde ortaya çıkan nezle-grip gibi salgın hastalıkların bulaşmasını önlemek amacıyla, otobüslerin ayrıca virüslere karşı dezenfekte edildiğini bildirdi.

EGO'nun, bin 250 otobüsle günde 750 ile 800 bin arasında kişinin ulaşımını sağladığını dile getiren Tahiroğlu, her gün 7 bin 800 seferle yaklaşık 275 bin kilometre yol kat eden otobüslerin, her gün 5 farklı bölgede bulunan merkezlerde 21.30 ile 06.00 saatleri arasında iç ve dış temizliklerinin yapıldığını kaydetti.

"DİP KÖŞE DEZENFEKTE EDİLİYOR"

Otobüslerin günlük temizlikleri hakkında bilgi veren EGO Genel Müdürü Tahiroğlu, günlük seferlerini tamamlayan EGO Otobüslerinin Dikmen, Macunköy, Mamak NATO Yolu, Akköprü ve Sincan'da bulunan bölge müdürlüklerine getirilerek, burada her gün rutin temizlik işleminden geçirildiğini söyledi.

Otobüslerin, öncelikle vakumlu süpürgelerle atılmış veya dökülmüş pisliklerden arındırıldığını bildiren Tahiroğlu, şu bilgileri verdi:

"Araç sayısına göre bölgelerde hazır bekleyen temizlik ekipleri tarafından otobüs iç mekanındaki yolcu koltukları, koltukların arka-alt kısımları, düğmeler, direksiyon, cam kenar ve lastikleri, şoför paravanı, yolcu tutanakları temizlenerek dezenfekte edilir. Her gün otobüslerin camları da tek tek silinir. İç temizliği yapılan araçlar, daha sonra dış temizlikleri için EGO atölyelerinde otomatik fırçalama sistemine girerek, bir sonraki gün için pırıl pırıl hale getirilir. Ayrıca, yağışlı günlerde oluşan aşırı çamur ve kirliliğe karşı nöbetçi temizlik ekiplerince müdahalede bulunularak, otobüslerimizin temiz bir şekilde sefere çıkması sağlanır."

"NEZLE VE GRİBE ÖNLEM"

Belediye otobüslerinin, her gün yapılan rutin temizlik işlemleri dışında, olası virüslere karşı dezenfekte edilmesinin de çok önemli olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Tahiroğlu, "Özellikle mevsim geçişlerinde daha sık ortaya çıkan, kapalı mekanlar ile toplu taşıma araçlarında kolay yayılan nezle ve gribe karşı da ekstra önlem alıyoruz. Örneğin otobüslerin, belirli aralıklarla, ameliyathanelerde kullanılan malzemeler gibi ilaçlarla dezenfekte edilmesini sağlıyoruz. Hasta insanların hapşırması veya tutma askıları gibi yerlere dokunmalarıyla bıraktıkları virüsleri temizliyoruz. Böylece otobüsler, özellikle kapalı mekanlarda hızla üreyen virüsler ve bakterilerden arındırılmış oluyor" dedi.

"HAŞERELERE KARŞI İLAÇLAMA YAPILIYOR"

Toplu taşım araçlarında haşere ve böceklere karşı ayda bir düzenli olarak ilaçlama yapıldığını vurgulayan Tahiroğlu, "Büyükşehir Belediyesi BELPLAS ekipleri tarafından belirli aralıklarla, otobüslerin koltuk altları, şoför mahalli, kapı-köşe ve içleri, körük bölümleri, havalandırma kapakları, köşe ve tabanları insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde ilaçlanıyor" diye konuştu.

"OTOBÜSLERİ TEMİZ TUTMAK VE KİŞİSEL TEDBİR ALMAK ÖNEMLİ"

EGO tarafından otobüslerin titizlikle gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının dışında vatandaşlar tarafından bazı önlemler alınabileceğini belirten Genel Müdür Tahiroğlu, şu uyarılarda bulundu:

"Toplu taşım araçlarını her gün 750 ile 800 bin arasında başkentli kullanıyor. Otobüsleri temiz tutmak bizim ne kadar görevimizse, vatandaşların da hem kendi hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atmaması o kadar önemlidir. Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olanlar maske ve eldiven kullanmalı. Ayrıca, yolcularımız otobüslere lütfen çöp atmasın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız