SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otomatiğe Bağlanmış Milletvekilleri!..'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortaları (SSGSS) Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken Yasa Tasarısı'na tepki gösteren KESK tarafından Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi isteğiyle TBMM Başkanlığına faks çekildi.

KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri toplu olarak PTT Başmüdürlüğü'ne gelerek burada önce basın açıklama yaptılar. Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, "Kendilerine 'halkın vekilliği' payesini biçenler , eğer IMF''nin değil halkın taleplerini esas alıyorlarsa, içinde insan unsurunu barındırmayan, emeği, emekçileri ve halkı dışlayan, sermayenin karına kar katarken halka yoksulluğu ve sefaleti reva gören SSGSS Yasa Tasarısı'nı Genel Kurul'dan derhal gere çekilmelidir" dedi.

Karabay, basın açıklamasında, “Emek ve meslek örgütlerinin, emeklilerin, Kadınlarız ve gençlerin bütün itiraz ve kararlı eylemlerine rağmen SSGSS Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam etmektedir. TBMM Genel Kurulu’nda AKP Milletvekilleri otomatiğe bağlanmış bir serilikte ve neye el kaldırdıklarını çok da umursamadan yasayı IMF’ye söz verdikleri tarihe kadar yetiştirme telaşıyla maddeleri oylamaktadırlar. İMF, Dünya Bankası (DB), Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) gibi uluslar arası finans kuruluşlarının daha fazla kar anlayışına uygun olarak hayata geçirilmesini istediği yasa tasarıları, AKP Milletvekilleri tarafından hiç düşünülmeden onaylanmakta, ‘temel yasa’ olarak hızla Genel Kurul’dan geçirilmektedir. Bu Yasa’da değişiklik öngören yaklaşımın, sosyal hukuk devleti ilkesine aykırı olarak, sosyal güvenlik haklarında yapılmış olan düzenlemeleri daha da geriye taşıyarak, bu amaca hizmet etmeyi sürdürdüğünü, parmak kaldırıp indirmekte hiçbir çekince görmeyen milletvekilleri çok iyi biliyor olmalı. Halkımızın sosyal güvenlik haklarını geriye götüren, özel emeklilik sistemleri ile geleceğimizi bankaların insafına terk eden, emekliliği hayal haline getiren, sağlık alanını şirketlere devrederek ticarileştiren, parası olmayana sağlık hizmetlerini vermeyen bu yasaya parmak kaldıran milletvekilleri, toplumsal değer üreten ve bu yasadan en fazla etkilenen kadınların, geleceğimiz olan çocukların yüzüne nasıl bakacaklardır? ‘Sizler iki yılda emekli olurken bizler niye 65 yaşına kadar bekleyeceğiz’ sorusuna hangi ‘makul’ cevabı ereceklerdir. Artık herkes biliyor ki, Dünya Bankası ve İMF modeline dayalı ‘Sosyal Güvenlik Reformu’ sosyal devleti ve sosyal güvenlik hakkını tümüyle reddetmekte, bireyi geleceği yasalarla güvence altında olan bir yurttaş yerine, yazgısını mali piyasaların belirleyeceği bir nesneye dönüştürmektedir”

Basın açıklamasının ardından KESK yönetici ve üyeleri TBMM Başkanlığına tek tek faks çektiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız