SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otomatik Silahlı Kavga

A- A+ PAYLAŞ

Kiralanan aracın kaza geçirmesi ardından başlayan anlaşmazlık, taraflar arasında silahlı çatışmaya dönüşürken, kimsenin yara almadığı olayla ilgili polis 3 kişiyi gözaltına aldı, 2 kişi ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, P.D. adlı şahıs, İ.K. adlı şahıstan kiraladığı araçla kaza yapınca, aracın kaskolu olmaması nedeniyle 30 bin TL tutarında borçlanarak senet imzaladı. P.D., alacaklı olan oto kiralamacıları tarafından sıkıştırılınca P.D.'nın kızı G.D., arkadaşı olan İ.H.İ.'den yardım istedi. İ.H.İ. ise, arkadaşları olan H.K., S.K. ve M.Ü. adlı şahısları yanına alarak oto kiralama işyerine gitti. İşyerinde çıkan tartışmada İ.H.İ. üzerindeki tabancayla ateş açınca işyerinde bulunan Ü.L.L. adlı şahıs tabancasıyla karşılık verdi. Yine işyerinde bulunan M.K. ise Kaleşnikof marka silahla 7 el ateş açtı. Saldırıda mermilerden 5 tanesi İ.H.İ ve beraberindekilerin bulunduğu otomobile isabet ederken, 2 tanesi ise sokaktaki 2 eve isabet etti. Yine işyerindeki B.F.'nin ise yine av tüfeği ile sokağa çıktığı ancak ateş etmediği tespit edildi.

Olayda kimsenin ölmemesi ve yara almadan kurtulması büyük bir şans olarak değerlendirilirken, polis olayın gerçekleştiği sokakta 200 metrelik alanda toplam 11 adet mermi kovanı buldu. Polis çevrede yaptığı araştırmada bir işyerini güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, şahıslara ulaştı. Olaydan sonra kaçan ve Kaleşnikof marka silah kullanan M.K. adlı şahısa ve silaha ulaşılamazken, yine firarda olan olayın diğer şüphelisi M.Ü. dışındaki tüm şüpheliler Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince
yakalanarak gözaltına alındılar. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Salköprü Mahallesi Eski Tapu Dairesi altında meydana gelen; 30 yaşındaki İ.F., 25 yaşındaki B.F. ile 26 yaşındaki Ü.L.L. adlı şahısların yakalandığı, P.D. ve M.K.’nin de arandığı olay, Polis Vukuat Raporu’nda da şu bilgilerle yeraldı:

“Yukarıda adresini verdiğimiz iş yerinden P. D. isimli şahısa bir araç kiralanmış ancak P. D. geçirmiş olduğu kaza neticesi araç kullanılmaz hale gelmiş, bu olaydan dolayı P. D. ile diğer şüpheliler arasında husumet başlamış, 05/04/2009 günü saat 23.00 sıralarında iş yerine gelen P. D. ile diğer şüpheliler arasında silahlı çatışma çıkmış ve P. D. yanında getirmiş olduğu şahıslarla birlikte olay yerinden ayrılmış, olay yerinde yapılan incelemede 1 adet av tüfeği kılıfı, 1 adet av tüfeği dipçiği, 1 adet 9 mm. çapında kuru sıkı tabanca kovanı, 1 adet mermi çekirdeği, 2 adet deforme olmuş mermi çekirdeği, 1 adet deforme olmuş metal parça, 11 adet boş kovan ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, ayrıca Ü. L. L. olaydan sonra saklamaya çalıştığı 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet şarjör, 4 adet kuru sıkı mermisi, İ. F. ait 44 LK *** plakalı oto içerisinde yapılan aramada, 1 adet yarı otomatik av tüfeği, 5 adet av tüfeği fişeği, İ. F. ait çanta içerisinden P. D. yazılı 30.000 TL tutarında senet bulunarak muhafaza altına alınmış, tahkikata devam edilmektedir.”

CEZMİ KARTAY'DA..
Öte yandan, 00.30 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nde meydana geldiği belirtilen kavgaya polisin müdahale ettiği bildirildi. 32 yaşındaki K.Y. adlı şahsın “müşteki”, 24 yaşındaki S.Ç., 36 yaşındaki M.K. ve 33 yaşındaki M.K. adlı şahısların da “şüpheli” olarak işlem gördüğü olay hakkında polis raporunda şu bilgiler verildi:

“06.04.2009 günü saat 00.30 sıralarında yukarıda adresini verdiğimiz cadde üzerinde kavga olduğunun bildirilmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş, ekiplerimizin geldiğini gören M. K. ve M. K. 44 AP *** plaka sayılı otoya binerek olay yerinden uzaklaşmış ve şüpheliler ekiplerimizce yakalanmış, olay yerinde bulunan ve kavgaya karışan S. Ç. yapılan üst aramasında 1 adet tabanca bulunarak muhafaza altına alınmış, kavgada yaralanan müşteki şikayetçi olmamış, şüpheliler ifadelerinin ardından merkezimizden salıverilmiş olup, hazırlanan tahkikat evrakı adli mercilere ikmalen gönderilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız