SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otomatik Tren İstasyonları İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya, Afyonkarahisar ve Ankara illerine otomatik tren muayene istasyonuna 2011 yılı için 10 milyon TL ödenek ayrıldığı bildirildi. Yapılan proje ile mevcut 35-40 kilometrelik trenlerin hızının 75 kilometreye çıkarılacağı vurgulandı.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi Beldesi - Ulugüney Akgedik istasyonları arasındaki rayların yenileme çalışmalarının büyük oranda yapıldığını ifade edip, bu çalışmalardan sonra mevcut 35-40 kilometrelik trenlerin hızının 75 kilometreye çıkarak daha konforlu, emniyetli yolculuk sağlanabileceğini aktardı. Malatya, Afyonkarahisar ve Ankara illerine otomatik tren muayene istasyonu proje çalışmalarının 2008
yılında başlanıldığını dile getiren milletvekili Ölmeztoprak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından buügüne kadar yaklaşık 25 milyon TL harcama yapıldığını ve projenin bu yıl bitirileceğini söyledi.

Ölmeztoprak, 2003'de Demiryolu sektörüne tahsis edilen ödenek 464 milyon TL iken, 2010 yılında yaklaşık 10 katı artarak 4,4 Milyar TL yatırım ödeneği ayrıldığını ifade edip, 8 yıl boyunca 5 bin 450 kilometre uzunluğunda demiryolunda yenilemenin bittiğini, 1951 yılından 2002 yılına kadar 945 kilometrede demiryolu ana hat döşemesi yapılmış iken 2003-2010 yılları arasında bin 76 kilometre yapıldığını ve bin 600 kilometre de ise inşaat yapımının devam ettiğini kaydetti.

Kardemir'den 2003-2010 yılları arasında yaklaşık 250 bin ton ray temin edilerek yol yenileme ve bakım faaliyetlerinde kullanıldığı, 269 yolcu vagonu ve 3 bin 844 yük vagonu imal edildiği aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız