SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otomobilsiz Yaşam Günü' Etkinliği

0
Güncellendi - 2016-09-22 21:06:29
'Otomobilsiz Yaşam Günü' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

  • 25 Eylül Pazar günü saat 09.30’da Kapalı Çarşı üstünde düzenlenecek olan etkinliğe bütün Malatyalıların davetli oldukları belirtildi.

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olan “Hareketlilik Haftası’ kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından da 25 Eylül Pazar günü “Malatya Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliği düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerel otoritelerin, kentlerin hava kalitesini artırmak için sürdürülebilir olmayan ulaşım biçimlerine karşı önlemler alma konusunda cesaretlendirildikleri dile getirildi. Vatandaşların da bu anlamda ulaşım alışkanlıklarını karbondioksit salınımını azaltacak yönde gözden geçirmeleri ve bunu gündelik hayatlarına yansıtmalarının hedeflendiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi” kapsamında bisiklet kullanımının arttırılması amacıyla 1 Milyon Bisiklet kampanyasının devam ettiği belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin de bu projeye Fahri Kayahan ve Tecde Bölgesinde örnek uygulama olarak başlatılan bisiklet yolları ile katıldığı ve yapılan değerlendirme sonucunda, Büyükşehir Belediyesinin 3000 adet bisiklet talebinin uygun görüldüğü dile getirildi. Sözkonusu bisikletlerden ilk etapta 900 adetinin önümüzdeki günlerde teslim alınacağı ve belli şartlar karşılığında vatandaşların kullanıma sunulacağı bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 25 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan “Malatya Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliği kapsamında; protokol konuşmaları, 30 adet bisiklet dağıtımı ve ardından da yürüyüş ve bisiklet turu yapılacak.

25 Eylül Pazar günü saat 09.30’da Kapalı Çarşı üstünde düzenlenecek olan etkinliğe bütün Malatyalıların davetli oldukları belirtildi.

Öte yandan program boyunca 09.00 ile 12.30 saatleri arasında İnönü Caddesi’nin Dede Korkut Girişi ile Kapalı Çarşı arasındaki kısmı araç trafiğine kapatılacak olup, araç sürücülerinin zor durumda kalmamaları için 25 Eylül Pazar günü 09.00-12.30 saatleri arasında alternatif güzergahları kullanmaları istendi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız