SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otopark Cinayeti Failleri Yakalandı

0
Güncellendi - 2017-12-13 05:19:44
Otopark Cinayeti Failleri Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

  • 2 ay önce işlenen cinayetin faillerine, olay yeri yakınında bulunan şapka ve mont ile 600 kamera kaydı incelenerek ulaşıldı.

Malatya’da yaklaşık 2 ay önce meydana gelen ve faili meçhul olan otopark işletmecisinin öldürülmesi olayını Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çok ince bir ayrıntıyla çözdüler. Olayla ilgili olarak, Malatya nüfusuna kayıtlı olmayan toplam 4 şüpheli Malatya’dan gönderilen özel ekiplerinin eş zamanlı ve planlı operasyonu ile İstanbul ve Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 1'i Adli Kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Malatya’da Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak üzerindeki bir otopark giriş kapsının önünde 16 Ekim 2017 tarihinde saat 17.30’da meydana gelen olay da, tabanca ile ateş açılması sonucunda, otopark işletmecisi 31 yaşındaki Mehmet Uçkun ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

-Olay yerinden başa doğru soruşturma

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, faili meçhul olan bu cinayetin çözülmesi için özel ekip kurdu. Soruşturmanın başlangıç noktası cinayetin yaşandığı olay yeri seçilerek, geriye dönük soruşturma yürütüldü. Polisler önce cinayetin yaşandığı işyerinin güvenlik kamerası görüntülerin inceledi. Kamera görüntüsünde katil zanlısının yüzünü kapatacak şekilde şapka takıp mont giydiğini belirleyerek eşgalini çıkarttı.

-Şapka ve mont bahçede bulundu

Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelinin kaçış güzergahı olan Boztepe Caddesi üzerinde izlediği yolu tespit etti. Ancak, katil zanlısının cadde üzerinde ara bir sokağa girerek gözden kaybolduğu belirlendi. Asayiş ekipleri sokak üzerinde yaptığı araştırmada cinayeti işleyen şahsın, olay esnasında üzerinde görünen şapkası ile kolsuz montu bahçelik bir alana bırakıp kaçtığını tespit etti.

-Şapka ve montun markasından yola çıkıldı

Asayiş Şubesi ekipleri, şapka ve kolsuz montu delil olarak aldı. Yeni alındığı belirlenen şapka ve kolsuz montun marka ve modeli alınarak, Malatya’da bu tür marka ve model giysileri satabilecek tüm mağazalar tek tek gezildi. Özellikle mağazalarda son 10 gün içinde belirlenen marka ve modeldeki şapka ve montun satılıp satılmadığı soruldu.

-Önce mağazalar belirlendi

Asayiş Şubesi ekipleri, cinayet zanlısının olay esnasında giyip attığı montu, olaydan 1 gün önce Malatya’daki bir mağazadan satın aldığı tespit etti. Şahsın ayrıntılı eşgali, montu satın alırken mağazadaki güvenlik kamerasından da belirlendi. Ancak şahsın kredi kartı kullanmadan montu peşin 200 TL para vererek alması nedeniyle kimliğine ilk aşamada ulaşılamadı. Şahsın kamera görüntüsünde eşkali net olarak belirlenmiş oldu.

Montun satın alındığı günün kamera kayıtlarına ulaşan polisler, bu kez şapkanın satın alındığı mağazayı araştırdı. Yapılan araştırmada bir mağazadan şahsın şapkayı alması ve ücretini peşin olarak ödediği güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

-600 kamera kaydı incelendi

Mağazalardaki kameralardan cinayeti işleyen şahsın eşkalini net olarak belirleyen Asayiş Şubesi ekipleri, bu kez cinayetin işlendiği noktaya giden bütün cadde ve sokaklardaki MOBESE, işyerleri, özel hat minibüsleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs ve trambüslerinin güvenlik kamera kayıtlarını topladı. Yaklaşık 600 kamera görüntüsünün çözümü için ise Asayiş Şubesi'nde özel bir ekip oluşturularak, kamera görüntüleri tek tek elden geçirildi.

-Otelde kaldıkları belirlendi

Ekipler elde edilen eşkâller üzerine bu kez olay tarihine yakın bir dönemde Malatya’daki tüm otellerde kalan şahısların kimlik ve eşkalini araştırdı. Otellerin güvenlik kamerası ile polisin elindeki şüphelilere ait eşkal karşılaştırıldı. Yapılan incelemede olaya karışan 2 kişinin kendi kimlik bilgileri ile bir şüphelinin ise sahte kimlik bilgisi ile bir otelde 14-15 ve 16 Ekim 2017 tarihlerinde kaldıkları tespit edildi.

-Kullandıkları aracı kiralamışlar

Görüntüler üzerinde yapılan araştırmada şüphelilerin olay yerine geldikleri araç da tespit edildi. Şüphelilerin 3 gün süreyle cinayetin işlendiği otoparkın çevresinde keşif  yaptıkları kamera görüntülerinden tespit edildi. Şüphelilerin kullanmış olduğu aracı ise İstanbul’da kiralayarak Malatya’ya geldikleri de belirlendi.

Şüphelilerin, kiralık aracı olaydan sonra Malatya’da bırakıp, yol üzerinde bindikleri otobüsle İstanbul’a gittikleri ve İstanbul’dan bir başka şüpheliyi aracı alması için Malatya’ya gönderdikleri de tespit edildi.

-Özel ekip operasyona gönderildi

Asayiş Şubesi, olaya karışan toplam 4 şüphelinin kimlik bilgileri ile İstanbul ve Bursa'daki adreslerini netleştirince, 2 ayrı özel ekip kurularak İstanbul ve Bursa’ya gönderildi. Özel ekipler, eş zamanlı ve planlı operasyon ile Z.E, S.T. ve B.K. isimli şahısları İstanbul’daki adreslerinde, G.K. isimli şahsı ise Bursa’daki adresindegözaltına aldı.

-3 şüpheli tutuklandı

Uçak ile Malatya’ya getirilen ve Malatya nüfusuna kayıtlı olmayan şüpheliler Z.E, S.T. ve G.K. ve B.K. Asayiş Şubesinde sorguya alındı. Sorgularının ardından 10 Aralık 2017 günü Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden Z.E, S.T. ve G.K. tutuklanarak cezaevine konulurken, şüphelilerin Malatya’da bıraktığı kiralık aracı almak için İstanbul’dan gelip götüren B.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Her 4 şüphelinin de Kasten “Yaralama ve Uyuşturucu Kullanmak/Ticaretini Yapmak” suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu belirlendi.

Soruşturma dosyası ile ilgili "gizlilik" kararı nedeniyle, olayın nedeni ve diğer ayrıntılar hakkında bilgi edinilemedi.

-Malatya’da faili meçhul cinayet olayı yok

Bu arada, Malatya’da 2015 yılı, 2016 yılı ve 2017 yılında Emniyetin sorumluluk bölgesinde Malatya’da işlenen hiçbir cinayet olayının faili meçhul kalmadığı ve cinayet olayına karışanların son 3 yıl içinde tamamının yakalanarak Adli Makamlara teslim edildiği belirtildi. 2017 yılında 13 cinayet olayının işlendiği ve bu olayların içinde faili meçhul olay kalmadığı, bu sayıya çocuğunu balkondan atarak ölümüne neden olan Afgan uyruklu kadın ile yine geçtiğimiz günlerde Salköprü Mahallesinde yeni doğmuş bebeğini öldüren kadının da karıştığı olayında dahil olduğu belirtildi.

Malatya’da polisin sorumluluk bölgesinde 2015 yılında 14, 2016 yılında ise 9 cinayet olayı meydan gelmişti.

-Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması

Bu arada, cinayet faillerinin belirlenerek yakalanmasına ilişkin olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden de şu açıklama yapıldı:

"16.10.2017 günü saat 17:40 sıralarında Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak Özkan Otoparkında meydana gelen Faili Meçhul Kasten Öldürme olayı ile ilgili; olay adresine giden tüm sokak ve caddelerdeki ikamet, işyeri ve Mobese güvenlik kameraları ile cadde ve sokak üzerinde seyir eden gerek özel araçlar gerekse belediye otobüsleri ve trambüslere ait güvenlik kamera görüntüleri, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekipler marifetiyle, titizlikle incelenmiş, yapılan incelemeler sonucu eşkalleri tespit edimiştir.

Yapılan bu hassas ve titiz çalışmalar sonucunda bilahare kimlik tespiti yapılan Z.E, S.T. ve B.K. isimli şahısların İstanbul ilinde ikamet ettikleri, G.K. isimli şahsında Bursa ilinde ikamet ettiği, her dört şahsın da Kasten Yaralama ve Uyuşturucu Kullanmak/Ticaretini Yapmak suçundan çok sayıda kayıtlarının olduğu anlaşılmıştır.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik kurulan özel ekipler marifetiyle İstanbul ve Bursa illerinde toplam dört adreste yapılan eş zamanlı planlı operasyonda Z.E, S.T. B.K. ve G.K. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış, ilimize intikal ettirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri akabinde, 10.12.2017 tarihinde dört şüpheli adli mercilere sevk edilmiştir. Adli Mercilere Sevk edilen B.K . Adli Kontrol Z.E, S.T. ve G.K. isimli şüpheliler tutuklanarak ilimiz E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Bu olayın aydınlatılması ile birlikte faili meçhul kasten adam öldürme olaylarının tamamının failleri tespit edilerek yakalanmış ve adalete teslim edilmiştir.

Son üç yılın kasten adam öldürme olayları mukayese edildiğinde, 2015 yılında (14), 2016 yılında (9) ve 2017 yılında toplam 13 olay meydana gelmiş ve tamamının failleri de yakalanmıştır.

Malatya ilimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

ARŞİV FOTO: Cinayetin işlendiği yerin olay sonrası görüntüleri (iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ali (6 yıl önce)
    süper tebrik ediyorum cinayet ekibini
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    emniyet böyle çalışmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (6 yıl önce)
    cinayet büroyu ve asayiş müdürünü tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Helal be süper bu çalışma olmuş
    0
    0
    Yanıtla