SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otopark Parasıyla Süper Lig'e...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:55
Otopark Parasıyla Süper Lig'e...
A- A+ PAYLAŞ
İşlettiği üç otopark ve üç halı sahanın geliri yanında bir de forma reklamları var.
Zeytin, tütün, köfte ve tavuk, şimdi de futbol...
 
Bir ilçeden beklenmeyen büyük işlere imza atan Manisa'nın Akhisar ilçesi, bugünlerde futbol kulübü ile Türkiye'ye nam salıyor. Geçen yıl ilk kez Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve tek sezonda Süper Lig'e çıkmayı başaran Akhisarspor, önümüzdeki sezon, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele verecek.
 
Takım sadece kendisi için değil, bölge için de önemli bir başarıya imza atıyor. Gelecek sezon Ege Bölgesi'ni Süper Lig'de temsil edecek tek takım olacak kulüp, Manisa'yı aşarak tüm Ege'nin de gururu oldu. Başarının arkasında müthiş bir dayanışma, azim ve heyecanlı çabaların bulunduğu 105 bin nüfuslu ilçede her yer bayrak, herkes 'yeşil-siyah' olmuş. Koca koca adamların çocuklar gibi sevindiği ilçede her sohbetin ucu Akhisarspor'a gidiyor.
 
Geçen hafta 2-1'lik Rizespor galibiyetiyle birlikte Bank Asya Kupası'nı evine götüren yeşil-siyahlı ekibin dünkü kupa kutlaması ise dillere destan düğünleri aratmadı. Konserli havai fişekli kutlama için 5 bin kişilik sahaya 15 bin kişi sığmakta güçlük çekti. Yaşlı-genç, herkesi sokağa döken Akhisarspor'un korsan formaları da ilçede peynir ekmek gibi satıyor.
 
İLÇE DEYİP GEÇMEYİN
 
İzmir'e 80, İstanbul'a 470 kilometre mesafede bulunan Akhisar, Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 13. büyük ilçesi... İlçe deyip geçmeyin, Akhisar ekonomisi 42 ilden daha büyük.
 
Ekonomisinin yüzde 70'i tarıma dayanan ilçede Türkiye'nin sofralık siyah zeytin üretiminin yüzde 35'i, yeşil zeytinin ise yüzde 70'i karşılanıyor. Tarımdaki toplam geliri ise 613,5 milyon liraya ulaşmış. Yılda 100 milyon dolar olan sofralık zeytin ihracatının 14 milyon doları ilçeden gerçekleştiriliyor. Sadece zeytin değil, Türkiye'nin toplam tütün üretiminin yüzde 10,3'ünü de Akhisar karşılıyor.
 
EGE'NİN YENİ ŞAMPİYONU
 
Geçen sezon ilk kez mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig'de son haftalardaki performansıyla ligde tutunmayı başaran Akhisar Belediyespor, bu yıl teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde başarılı bir sezon geçirdi. Ligde son haftaya 60 puanla Çaykur Rizespor'un 1 puan önünde 2. sırada giren Ege temsilcisi, final niteliğindeki maçta rakibini 2-1 yenerek, sezonu 63 puanla şampiyon tamamladı ve Elazığspor'la birlikte adını Süper Lig'e yazdırdı.
 
Sadece Akhisar ya da Manisa değil, Ege bölgesinin Süper Lig'deki tek temsilcisi olacak yeşil siyahlıları evinde ziyaret ettik. İlçeyi adım adım dolaştık, havayı kokladık. Burada olup biteni görünce, insanın 'futbol nelere kadir' diyesi geliyor. Yeşil siyaha boyanmış caddeler, akın akın ilçeye gelen ziyaretçiler ve 7'den 70'e sevinç yumağı... Konuştuğumuz herkesin hemfikir olduğu tespit ise oldukça anlamlı... "Yahu Türkiye'de adımızı söylemek isteyenler Akşehirle, Aksarayla karıştırıp duruyordu. Bu başarıyla birlikte şimdi Akhisar olduk."
 
HALI SAHADAN SÜPER LİG'E
 
Akhisarspor'da yönetim kurulunun tamamı esnaf... Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel mimar mesela. Yönetim içinde doktor ve diş hekimi de var. Kulübün genel bütçesi 9 milyon TL. 367,4 milyon liralık Fenerbahçe bütçesi yanında bu rakam devede kulak kalıyor. Başarıdaki en önemli faktör belediye desteği. Yasal olarak maddi destek veremese de belediye altyapı ve tesislerde büyük kolaylık sağlıyor. Kulübün tüm geliri kiraladığı üç cadde üzerinde verdiği otopark hizmeti gelirleri, üç tane halı sahadan elde ettiği kazançlar ve formasına aldığı göğüs ve sırt reklamlarından oluşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız