SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Otopsi Raporunu Vermiyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:05
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait RF-4E Phantom tipi bir savaş uçağının geçtiğimiz yıl Haziran ayında Malatya 7. Ana Jet Üssü’nde havalandıktan kısa süre sonra Akdeniz açıklarında düşürülmesinin üzerinden tam bir yıl geçmesine karşın, olaya ilişkin başlatılan soruşturmda bugüne kadar herhangi bir ilerleme sağlanmamış olması olayda şehit düşen pilotların ailelerinin sert tepkisine yol açıyor. 

Suriye'nin Lazkiye kentine 8 mil uzaklıkta Akdeniz açıklarında düşürüldüğü açıklanan uçakta şehit düşen Malatyalı pilot yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan’ın soruşturmada bugüne kadar bir arpa boyu yol alınamaması karşısında sert tepki gösterdiği belirtiliyor.  

Ertan’ın "Eğer bu olayın peşini bırakırlarsa, eğer 'yetkisizlik kararı verip, dosyayı askeri savcılığa gönderdim' diyorlarsa, eğer örtbas ediyorlarsa; 550 milletvekiline, yargıya, basına, avukatlara, savcılara ben bir şehit babası olarak hakkımı helal etmiyorum. Bu 550 milletvekili de Allah'ın izniyle aynı acıyı duyar” ifade edildi. 

Uçağın düşürülmesinin birinci yıldönümünde Taraf Gazetesi’nden Hüseyin Özkaya imzası ile yayımlanan haberde, şehit pilot Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan’ın bir yıldan bu yana oğlunun otopsi raporunu görmek istemesine karşın, ilgili hiçbir kurumun kendisine olumlu cevap vermediğini söylediği belirtilerek, Ali Ertan’ın “Otopsisi olmayan bir cenaze defnedilir mi? Mümkün değil. Devletin oğlumun botlarını, kaskını bize göstermek mecburiyeti var. Bunu saklamanın, gizlemenin ne anlamı var? O zaman bunun içerisinde kasıt aranır. Bu otopsi raporu niye verilmedi?" şeklinde konuştuğu kaydedildi. 

Taraf Gazetesi’nin “Oğlumun Otopsi Raporunu Verin” başlıklı haberi şöyle: 

Malatya'da konuşlu 7. Ana Jet Üssü'nden, Doğu Akdeniz'de rutin devriye ve keşif faaliyetini gerçekleştirmek amacıyla havalanan bir RF-4E Phantom tipi keşif uçağının Akdeniz açıklarında düşmesinin ardından bir yıl geçmesine rağmen henüz olay aydınlatılamadı. Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen ve iki ülke arasında siyasi bir krize dönüşen askeri uçak olayında iki pilotun hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Naaşlarına olaydan 12 gün sonra deniz dibinde ulaşılan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un otopsi raporları aileler ve kamuoyu ile paylaşılmadı. Tarafa konuşan pilotların aileleri, söz konusu rapor sonuçlarının kendileriyle paylaşılmasını ve sorumluların bulunarak olayın aydınlatılmasını talep etti. 

‘Hakkımı Helal Etmiyorum’ 

Pilot Gökhan Ertan'ın babası Ali Ertan, oğlunun nasıl öldüğünü gösterecek otopsi raporunun devlet tarafından saklandığını söyledi. Tarafa konuşan acılı baba Ertan, "Eğer bu olayın peşini bırakırlarsa, eğer 'yetkisizlik kararı verip, dosyayı askeri savcılığa gönderdim' diyorlarsa, eğer örtbas ediyorlarsa; 550 milletvekiline, yargıya, basına, avukatlara, savcılara ben bir şehit babası olarak hakkımı helal etmiyorum. Bu 550 milletvekili de Allah'ın izniyle aynı acıyı duyar. Eğer yargı da bunun peşine düşmüyorsa, barolar bunun peşini bırakıyorsa, basın beş kuruş para için bunun peşini bırakıyorsa onlara da yazıklar olsun. Kamu davası bile açılamıyor, bu ne kadar adi değil mi" dedi. 

‘Otopsi Raporunu Vermiyorlar’ 

Ertan ayrıca, şunları söyledi: "Pilotların uçaktan atladıkları yüzde yüz. Çünkü o botlar kendiliğinden çıkmaz. Ayakları bağlı, onun çözülmesi mümkün değil. Fırlatma koltuğundaki fırlatmalardan bir tanesine elini değdirdiği zaman, otomatik olarak fırlayacağı belli. Adli Tıp Kurumu'na bir yazı yazdım, 'Oğlumun otopsi raporunu istiyorum' diye. Bana, böyle bir raporun kendilerinde olmadığını, raporu otopsiden sonra 2. Ordu Askeri Savcılığı'na gönderdiklerini söylediler. Askeri Savcılığa yazı yazdım, onlar da bana 'Dokümanların tamamını Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcılığı'na gönderdik' dediler. Hava Kuvvetleri ise, bana cevap verme zahmetinde bile bulunmadı. Adli Tıp Kurumu'nda raporun bir nüshasının olmama imkânı var mı? Yok. Otopsisi olmayan bir cenaze defnedilir mi? Mümkün değil. Devletin oğlumun botlarını, kaskını bize göstermek mecburiyeti var. Bunu saklamanın, gizlemenin ne anlamı var? O zaman bunun içerisinde kasıt aranır. Bu otopsi raporu niye verilmedi?" 

Taraf Gazetesi’nin konuya ilişkin haberinin diğer ayrıntılarını http://www.taraf.com.tr/ internet adresinden okuyabilirsiniz. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız