SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otopside Standart Üstüyüz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı vekiller ilk kez Adli Tıp Kurumu'na ziyaret gerçekleştirdi.

AKP Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, Malatya milletvekili ve TBMM Adalet komisyonu üyesi İhsan Koca, AKP İl Başkan Yardımcısı Bülent Tüfekçi, AKP'li bazı yöneticiler Adli Tıp Kurumu'nu ziyaret edip Adli Tıp Kurumu Başkanı Osman Celbiş ile görüştü.

Adalet Bakanlığı Kimya ve İhtisas Daire Başkanı Mehmet Taşçıoğlu'nun da yer aldığı ziyarette konuşan Adli Tıp Kurumu Başkanı Osman Celbiş, Türkiye'de Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Malatya ve Trabzon'da Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığı bulunduğunu, Malatya'ya ise Malatya, Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Sivas, Tokat, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Siirt ve Batman illerinin bağlı olduğunu söyledi. Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığı olarak son sistem cihazlarla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Celbiş, otopside hata yapmama oranlarının dünya standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığı'nın kapatılacağı şeklinde dedikodular üretildiğini, bu noktada Adalet Bakanlığı ve ilgili genel müdürlüklerle görüştüklerini ve böyle bir konunun söz konusu olmadığını aktarıp, Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığı 'nın eksiklerinin giderilmesi noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Milletvekili İhsan Koca da, Adli Tıp Kurumu Bölge Başkanlığı'nın önemli görevler ifade ettiğini dile getirip, alet edavat konusunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

BARO'YA..
AKP Malatya milletvekilleri Çalık ve Koca ile parti yöneticileri, bir süre önce seçilen Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay'ı da ziyaret edip, hayırlı olsun dediler.

Ziyarette konuşan Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Malatya'ye yeni adliye binası kurulmasının gerekliliğini anlattı.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya'ya açık cezaevi kurulması noktasında çalışmalar da yaptıklarını dile getirip, 12 Eylül 2010 yeni anayasa refrandumunda demokratikleşme adına ve yargı alanınnda yapılan değişikliklerden söz etti.

Milletvekili İhsan Koca da, Malatya'ya bölge mahkemesi kurulması için gerekeni yapacaklarını belirtitti.

Vekiller Kutlubay'a yeni görevinde başarılar dilediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız