SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüm Otopsileri 'Malatya Vukuatı' Yazmışlar!

0
Güncellendi - 2016-01-28 20:24:14
Tüm Otopsileri 'Malatya Vukuatı' Yazmışlar!
A- A+ PAYLAŞ

  • Umut Vakfı'nın Malatya'da bir yılda 100 öldürme olayının meydana geldiği yolundaki istatistiğine Emniyet'ten itiraz geldi.

Türkiye’nin şiddet (cinayet) haritasını hazırladığını açıklayan Umut Vakfı’nın Malatya ile ilgili 'cinayet' istatistiği rakamlarını Malatya Emniyet Müdürlüğü yalanladı. Söz konusu vakfın raporunda Bingöl, Tunceli, Elazığ, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerindeki adli olay cenazeleri ile Doğu bölgesindeki terörist cenazelerinin getirildiği Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi rakamları Malatya’da cinayetle sonuçlanan adli olayların sonucu olarak belirtiliyor.

Umut Vakfı’nın raporunda, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin en çok olayının olduğu yer Malatya. 2014’de 206 yaralama, 100 öldürme olayının Adli Tıp’ta incelediği istatistiklere yansıyan Malatya’da 2015 yılında 35 silahlı olay basına yansıdı” ifadeleri yer aldı. Ancak söz konusu Malatya Adli Tıp Kurumu’nda incelenen cenazeler, Bingöl, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerindeki adli olay sonucu ölenler ile Doğu Bölgesindeki terörist cenazelerinde oluşuyor.

EMNİYET: 2014’DE 13, 2015’DE 16 ÖLÜMLÜ OLAY OLDU

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da, “Bahse konu haberle ilgili yapılan araştırmada; İlimiz Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığında otopsi işlemi yapılan olguların çoğunluğu Malatya İl merkezinden olmamakla birlikte (Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli gibi) civar il mahkemelerinden, hakimliklerinden ve savcılıklarından gönderilen olguların da incelenmesinin yapıldığı göz önüne alındığında yapılan haberlerin yanıltıcı bir algıya neden olabileceği değerlendirilmektedir. Malatya İlimizde Polis Sorumluluk Bölgesinde “Ateşli Silah ve Kesici Alet Neticesi” ölümlü olay sayısının 2014 yılı içerisinde (13), 2015 yılı içerisinde ise (16) olduğu ayrıca tüm bu olaylar aydınlatılarak olay failleri Adli Makamlara tevdi edilmiştir. İstatistiklere bakıldığında Polis Teşkilatının olayları aydınlatmada başarılı olduğu anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“MALATYA HUZURLU VE GÜVENLİ BİR ŞEHİR”

Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Malatya İlimiz, konumu itibariyle son yıllarda artan bir oranda göç alması ve nüfus hareketliliği yaşamasına rağmen her zaman huzurlu ve güvenli bir şehir olarak ön plana çıkmıştır. Bu huzur ortamının tesisi ve korunmasında vatandaş ve hizmet odaklı güvenlik hizmeti vermeyi ilke edinen Emniyet Müdürlüğümüz, çağdaş ve modern standartlar çerçevesinde halkımızın huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan bu ortamın kararlı bir şekilde devam ettirme görevini bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş ve bundan sonrada aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız