SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otopsileri Gözyaşları İçinde Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatyalı astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun da bulunduğu 13 şehidin otopsisine katılan Şırnak Başsavcısı, şehitlerin her birinde en az 10 kurşun yarası bulunduğunu, teröristlerin askerlerimizi şehit ettikten sonra yakın mesafeden başlarına da kurşun sıktığını anlattı.

Hürriyet Gazetesi'nde, Saygı Öztürk imzasıyla ve "Timimizin tuzağı Gabar Aynası mı" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"Gabar’da şehit düşen askerlerin gözyaşları arasında yapılan otopsilerine katılan Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Aslan, PKK’lı kalleşlerin nasıl insanlıktan yoksun olduklarının anlaşıldığını anlattı. Bir güvenlik yetkilisi de, timimizin ’Gabar aynası’ denilen coğrafi oluşum nedeniyle pusuya düşmüş olabileceğini iddia etti.

TÜRKİYE, Şırnak’ın Gabar Dağı’nda pusuya düşürülüp şehit edilen askerlerine ağlarken, PKK’lıların şehit ettikten sonra da askerlerin gözlerine yakın mesafeden kurşun sıktıkları ortaya çıktı. Günlük arama-tarama faaliyetinden sonra üslerine dönülürken güvenlik nedeniyle geride ’artçı tim’ bırakıldı. Diğer timler üslerine çekilirken, artçı tim pusuya düşürüldü. Yaklaşık 15 kişi olduğu tahmin edilen PKK’lılar, 13 askeri şehit etti. Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Aslan, "Şehitlerimizin her birinde en az 10 kurşun deliği vardı. Otopsileri gözyaşları içinde yapabildik" dedi. Otopside, PKK’lı kalleşlerin şehitlerimizin yanlarına gelip yarım-bir metre mesafeden gözlerine, alınlarının tam ortasına ateş ettikleri de anlaşıldı.

10 METRE İLERİSİ GÖRÜLMEZ
Güvenlik güçlerinden bir yetkili de, olayın yaşandığı bölgede ’Gabar aynası’ denilen, parlaklığı yüzünden insanının önünü görmesini zorlaştıran bir coğrafi yapı bulunduğunu kaydederek, bu durumda insanın 10 metre ötesini görmekte bile zorlandığını söyledi. Gabar Dağı’nda yaklaşık 4 yıldır ’Hakkı’ kod adlı İskan Akyüz liderliğinde ’kemikleşmiş bir PKK grubu’ bulunduğunu belirten güvenlik yetkilisi, "Teröristler araziyi çok iyi bilmeleri nedeniyle güvenlik güçlerine önemli kayıplar verdirdi" dedi. Aynı bölgede geçen yıl da bir mevzi basılmış, 5 şehit verilmişti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız