SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Otoya Var, Betona Yok!..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ yatırımlarının görüşüldüğü sırada sulama suyu konusunda tartışma yaşandı.

DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal (fotoğrafta), DSİ yatırımlarına ilişkin bilgi verdikten sonra yaşanan su sorunuyla ilgili olarak Sulama Birliklerinin birleşmesi gerektiğini belirterek yaşanan su sıkıntısıyla ilgili olarak da ilgililer tarafından çiftçilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Özbal, sulama kaynaklarının yetersizliği nedeniyle Battalgazi bölgesinde sulama suyu sıkıntını olduğunu kaydetti. DSİ Bölge Müdürü, "Uzun yıllar öncesine ait kanallarda su kaybı yüzde 60’lara ulaşıyor. Sulama Birlikleri personel maaşı, araç parası bulurken bir kaç metreküp kanal betonu için paralarının olmadığını belirtiyorlar. Bizim kurum olarak planlamalarımız var tabii. Çalışmalar sürüyor. Ancak damlama ve yağmurlama sistemine geçilmesi gerekmekte. Devletimizde bu sistem için yüzde 50 olarında teşvik vermektedir. Bu çok önemlidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da söz alarak DSİ’ye ait sulama kanallarının özellikle Dilek ve yakın bölgesinde suların israf edildiğine tanık olduğunu, tahminlerine göre yüzde 70-80 oranındaki bu kaybın önlenmesi halinde Battalgazi‘de yaşanan su sıkıntılarının önemli oranda azalacağını belirtti. Gürkan, su yetersizliği yüzünde bölgede çiftçilerin kanalizasyon suyu kullandıklarını da belirtti.

Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven ise, kendi bölgelerinde belirtildiği şekilde bir su kaybının olmadığını öne sürdü ve DSİ görevlilerinin bu konuda denetim yaptıklarını savundu.

Vali Halil İbrahim Daşöz’de sulama suyuyla ilgili olarak bazı çiftçilerle Isparta ve Niğde’ye yaptıkları ziyaret ve temaslarda o bölgelerde yapılan damlama sistemi sulamayla yüzde 60 su tasarrufunun olduğuna tanık olduklarını, damlama sisteminin su tasarrufunun yanı sıra ürün verimi ve maliyetlerinde aşağı çekilmesi nedeniyle çiftçiler içinde önem taşıdığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız