SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otoyolda Film Gibi Soygun!

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te kendilerine polis süsü vererek, ölümlü kazaya karıştığına inandırdıkları kamyon sürücüsünün içinde 22 ton kuru kayısı bulunan kamyonunu gasp eden 3 kişi, polis tarafından aranan bir arkadaşlarıyla birlikte yakalandı. Götürüldüğü ormanlık alanda kelepçelendiği yüksek gerilim hattında 12 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen sürücü, yaşadığı dehşet anını anlattı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 24 Eylül akşamı meydana geldi. Kendilerine polis süsü veren M.G.(30), Y.A.(20) ve M.K. (29), Malatya'dan yüklediği piyasa değeri 98 bin YTL olan 22 ton kayısıyı yurt dışına sevk edilmek üzere Mersin limanına götüren Eyüphan Çakır (40) idaresindeki 44 EA 585 plakalı kamyonu durdurdu.

Kendilerini polis olarak tanıtan ve üzerlerinde polis yeleği bulunan 3 kişi, Çakır'ı bisikletli 2 kişiye çarpıp ölümlerine sebep olduğunu ileri sürerek gözaltına
aldı. Oyunlarına devam eden 3 kişi, neye uğradığını şaşıran Çakır'ı kelepçeleyip araçlarına bindirerek, ormanlık alana götürdü.

Polis olmadıkların açıklayarak kayısıları gasp etmek için bu yola başvurduklarını söyleyen M.G., Y.A. ve M.K., ormanlık alanda kamyon sürücüsünü yüksek gerilim hattı direğine kelepçeleyip kayısı yüklü kamyonu gasp edip kaçtı.

Yaklaşık 12 saat elektrik direğinde kelepçeli halde bekleyen Çakır, köylüler tarafından bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından bağlı bulunduğu yerden kurtarılan Eyüphan Çakır, başından geçen olayı anlatarak şikayetçi oldu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, dün saat 16.00 sıralarında Kıranköy Mezarlığı Yeni çevre Yolu üzerinde durumundan şüphelendikleri 44 EA 585 plakalı kamyonun Gaziantep'in Nurdağ ilçesinden gasp edildiğini tespit etti. Kamyon sürücüsü M.G. ile kamyonda bulunan M.K., Y.A. ve M.Z.T. (37) yakalanarak gözaltına alındı.

Kamyonda yapılan aramada 1 adet 9 mm çaplı ruhsatsız tabanca ve 6 adet mermi ele geçirildi. Gaspçıların kayısı yüklü kamyon ile Samsun'a gelip 12 ayrı dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunan M.Z.T. ile buluştukları öğrenildi. Gözaltına alınan M.Z.T.'nin Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından da arandığı ortaya çıktı.

Yakalanan 4 kişinin Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda sorgulamaları devam ediyor. Kayısı yükle aracının bulunduğunu Samsun polisinden haber alan Eyüphan Çakır, bugün kente geldi. Kamyonunda yüklü kayısılarının çalınıp çalınmadığını inceleyen Eyüphan Çakır, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Kollarındaki kelepçe izlerini gösteren Eyüphan Çakır, "Otobanda giderken polis aracıyla durdurdular. Polis olduklarını söyleyerek ölümlü kazaya karıştığımı ileri sürüp beni kelepçelediler. Beni araçlarına bindirip bir dağa götürdüler. Burada her iki elimi de yüksek gerilim hattı direğine ayrı ayrı kelepçelediler. Beni öldüreceklerini sandım. 50 kez öldüm öldüm dirildim. Beni burada kimse bulamaz diye düşündüm. Yağmur yağsaydı bağlı bulunduğum yüksek gerilim hattı direğinde beni elektrik çarpacaktı. 12 saat burada bağlı kaldım. Sonra beni bir köylü çocuk fark edip durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma beni gelip kurtardı. Kamyonun bulunup sanıkların yakalanmasına çok sevindim. Ben şimdi 3 bayram birden yaşıyorum. Birincisi ölümden kurtulmam, ikincisi kamyonunum yüklü malla birlikte bulunması, üçüncüsü ise Ramazan Bayramı. Çok mutluyum. Samsun polisine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız