SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otoyolda Kaçış Rampası

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:02:07
Otoyolda Kaçış Rampası
A- A+ PAYLAŞ

Ağır tonajlı araçların zaman zaman karşılaştığı fren arızaları nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi için yurt dışında da örnekleri görülen kaçış rampası, yaklaşık 4 ay önce Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. 

Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda Tekir-Pozantı arasında yapılan kaçış rampası, kamyon ve tır sürücülerinin adeta korkulu rüyası olan fren arızalarına karşı güvenli duruş imkanı sağlıyor. Yokuş inerken fren arızası nedeniyle kontrolden çıkan ağır vasıtalar, kaçış rampasında durabiliyor. 

Çeşitli arızalar nedeniyle fren kontrolünü yitirmiş olan araçların kaza yapması, can ve mal kayıplarına neden olmasının önlenmesi için hayata geçirilen uygulamada, yolun eğiminin tersi yönde rampa yapılıyor. Rampanın zemini, araçların güvenli şekilde durdurulmasını sağlamak için çakıl malzemeyle kaplanıyor. 

Pozantı-Tarsus Otoyolu'ndaki kaçış rampası, yolun yüzde 6'lık eğimine karşın yüzde 11 eğimle güvenli duruş sağlıyor. Toplam uzunluğu 340 metre olan rampanın 195 metresini çakıl yatak uzunluğu oluşturuyor. 

Ağustos ayından bu yana freni patlayan 7 yüklü aracın güvenli şekilde durmasını sağladığını rampadan aynı otoyolda 3 tane daha yapılacağı bildirildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız