SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oturacak Yerimiz Yoktu!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:15
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye'ye rol model olacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Gürkan, basın mensupları için verdiği iftar davetinde belediyenin çalışmaları, projeleri ve bundan sonra yapacakları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Basın mensuplarının önemli bir görev ifa ettiklerini dile getiren Gürkan, "30 Mart 2014'te yapılan seçimde halkımızın büyük teveccühü neticesinde Battalgazi Belediye Başkanı olarak görevlendirildik. Bu görevlendirilme sürecinde geçen 15 aylık süre içerisinde Battalgazi Belediyesi olarak ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapacağız bunların değerlendirmesini yapmak istedik. Basın, toplumun gözü, kulağıdır. Sizler, bizlerin yaptıklarını kamuoyuna duyurmadığınız taktirde, bizim yaptıklarımız çok küçük kalır" dedi. 

"BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ 5 TEMEL UNSUR ÜZERİNE KURULMUŞTUR"

Gürkan, belediyecilik anlayışlarının 5 temel unsur üzerine kurulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Hizmet profili açısından Battalgazi Belediyesi hakikaten Türkiye'de kendinden bahsettirecek ve Türkiye'ye rol model olacak fikir ve projeleri ortaya koyarak, Türkiye genelinde kabul gören projeler olarak karşısına çıkıyor. Bizim belediyecilik hizmet anlayışımız 5 temel unsur üzerine kurulmuştur. Bu belediyecilik anlayışına bizimde naçizane katkımız olmuştur. Özellikle partimizin yerel yönetimler programı hazırlanırken Sapanca'da yapılan toplantıda da orada katkı sunma ve önemli bir anekdot oluşması noktasında bizimde katkımız olmuştur. Bu noktada 5 temel anlayış içerisinde belediyecilik hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi katılımcı belediyecilik anlayışımız. Diğeri hizmet belediyeciliği anlayışımız. Bir diğeri sosyal belediyecilik anlayışımız. Dördüncüsü kültürel belediyecilik anlayışı ve beşincisi çevrenin, yeşilin ve doğanın korunmasıyla ilgili belediyecilik yaklaşımımızdır. Battalgazi Belediyesi olarak yaklaşımlarımız ve belediyecilikteki yol ve yön pusulamız bu temel unsurlara dayanmaktadır."

"AYRI BİNALARDA HİZMET ANLAYIŞININ UYGULANMASI NOKTASINDA PROBLEMLER YAŞIYORUZ"

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerin ardından hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Gürkan, "30 Mart'tan sonra belediye başkanı olarak halkın teveccühü ile görev aldıktan sonra oturacak yerimiz yoktu. 39 belediye kapanmış, 13 özel idare kapanmış, buradaki personeller  Battalgazi Belediyesi kimliği altında toplanmıştı. Takdir edesiniz ki, bu insanların homojenleşmesi, kurum ve aidiyet kültürünün oluşması belirli bir zamana tekabül etmektedir. Belediyecilik anlayışımızda öncelikle belediye çalışanlarının homojenleşmesi, kurum kültürüyle özdeşleşmesi ve kuruma aidiyet olgusunun oluşması, görev ve sorumluluklarının belirlenmesi, görev işlevlerinin belediye meclisimizde yönetmelik olarak çıkarılıp, ilgili yerlere tebliğ edilmesi ile başladık. Oturduğumuz yerler ve diğer 8 ayrı binada belediye hizmetlerini yürütüyoruz. Ama takdir edersiniz ki, ayrı ayrı binalarda hem disipline edilmesi hem koordinasyon noktasında hem de etkin hizmet anlayışının uygulanması noktasında problemler yaşıyoruz. Bunun için öncelikle biz hemen Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yerinin alınması noktasında çalışma başlattık" diye konuştu. 

"KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÖN HARİTAMIZI BELİRLİYORUZ"

Gürkan, çoğu illerden büyük bir belediye olduklarına dikkat çekerek, Farabi'nin ifadesinde yer alan 'Erdemli ve faziletli' belediyecilik anlayışını benimsediklerini kaydetti. 

'Erdemli şehirler' hüviyetinin oluşturulmasının temelinde katılımcı belediyecilik esasının yattığını dile getiren Gürkan, "Sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, sendikalar, meslek örgütleri, odalar, yerel önderler ve basın mensupları ile diğer vatandaşlarımızın fikir ve önerileri bizim yol haritamızı ve yön pusulamızı belirleyecektir. Bu anlayış içerisinde özellikle sivil toplum örgütleriyle çalışmalarımızı, onların fikir ve önerilerini almakla başladık. Katılımcı belediyeciliğin en üst seviyede temayüz etmiş olan örneği de Battalgazi Belediyesi'nde sergilemeye başladık. Netice itibariyle ortak değerler üzerine kurulmuş bir hizmet anlayışı ve yön pusulası o belediyenin başarısını mutlak kılar" ifadelerini kullandı. 

Gürkan, doğru adımlarla Battalgazi'yi mazisine layık istikbale hazırladıklarını belirterek, çalışmalarını güvenli bir şekilde yürüttüklerini dile getirdi.

"BATTALGAZİ ÖNEMLİ TARİHİ BİR MEKAN"

Battalgazi'nin önemli, tarihi bir mekan olduğunu ifade eden Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlık tarihiyle özdeş, Türk-İslam tarihiyle önemli bir mekan. İnsanlık tarihiyle özdeş çünkü Cafer Höyükle birlikte Aslantepe ile baktığınız zaman geçmiş tarihi olan ve bu tarihin içerisinde insanlık tarihinin de medeniyetin tohumlarının ekildiği bir Battalgazi görüyoruz." 

"BU TRİLYONLUK BİR PROJEDİR"

Gürkan, Aslantepe ile ilgili yapılan çalışmalara değinerek, "Aslantepe'nin dünya kültürel mirasına alınması noktasında yapmış olduğumuz proje kapsamında gerek Birlemiş Milletlerin (BM) gerek Kültür Bakanlığı'nın gerek sponsor firmaların ve gerek Battalgazi Belediyesi'nin yapmış olduğu ve şuanda da alan planının, alan haritasının hazırlanması noktasındaki yaptığımız çalışmalar, Aslantepe'nin dünya kültürel mirasına alınması ile birlikte önemli bir kazanım anlamında turizm merkezi olması anlamında Malatya'ya önemli bir kazanım sağlayacak. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu bir trilyonluk projedir" diye konuştu. 

"BU ADIM TÜRKİYE'YE ROL MODEL OLACAKTIR"

Yaptıkları diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gürkan, "Yaptığımız projeleri sadece Battalgazi ölçeğinde değil, sadece Malatya ölçeğinde de değil, Türkiye ölçeğinde ve dünya çapındaki ölçeklerle örtüşecek çalışmalara ve projelere imza atıyoruz. Biz, 'Mahalle Müzeleri', 'Aidiyet olgusu' dedik. Mahalle Müzeleri'nin ilk kuruluşu da Malatya'da, Battalgazi'de gerçekleşti. Bu adım Türkiye'ye rol model olacaktır. 2 trilyona yakın parayla surları ihale ettik. Bunlar büyük hizmetlerdir. Bakanlık nezdinde yürütülen projeleri, Battalgazi Belediyesi ölçeğinde yürütüyoruz. Hani bizim sesimiz fazla çıkmıyor ama Malatya açısında önemli bir hizmet anlayışını ortaya konulmasıdır. Medeniyet Ağacı'nı ortaya koyduk. Anadolu'yu Anayurt yapan büyüklerimizin siluetlerinin işlendiği Medeniyet Ağacı'nı yaptık. Buda Türkiye'de bir ilktir. Tahtalı Minare Hamamı'nın alınması, oranın projelerinin yapılması, tur otobüsüyle tarihe yolculuk, şemsiye sokak, kültür-sanat çalışmaları ile kültürel belediyecilikte önemli hizmetlere imza attık. Sosyal belediyecilikte de hakikaten toplumuza sosyal entegrasyon noktasında büyük gayretler gösteriyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız