SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖTV'ye Esnaf Yorumu: Ömür Tüketen Vergi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) 'ömür tüketen vergi' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök'ü ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyaret esnasında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Özkök, meslek gruplarıyla sürekli iş birliği içinde olacaklarını belirterek, "Vergi olayının çok boyutu var. Her attığımız adımı iyi bir şekilde planlayacağız. Daha etkin, daha saygın ve daha adaletli bir gelir idaresi olmak istiyoruz, hedefimiz bu" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Türkiye'de öyle bir vergi sistemi var ki sadece Gelirler Vergisi ve Kurumlar Vergisi yok. Türkiye'de şu anda tahsil edilen verginin yüzde 73'ü dolaylı olarak tahsil edilen vergileri oluşturuyor. Vergi kalemleri çok yüksek" diye konuştu.

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi)'ye tepki gösteren Keskin, "Bir depo benzinde nerdeyse yüzde 70 oranında ÖTV veriyoruz. Biz bunu ÖTV olarak kabul ediyoruz. Bu vergi üzerinden bile KDV alınıyor" ifadelerini kaydetti. Esnaf ve sanatkarların bir devlet için önemli olduğunu belirten Keskin, "Türkiye'de esnaf ve sanatkarımız 1980'li yıllara kadar vergisi ile devleti sırtından taşımıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız