SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ovada Siyaset''e Uslu Desteği!

A- A+ PAYLAŞ

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "Dağda silahı bıraksınlar, ovada siyaset yapsınlar" düşüncesini destekleyerek, "Bu ülkenin her insanı, bu ülkenin her yurttaşının ovada siyaset yapabiliyor olması lazım" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Öziplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, Öziplik-İş Sendikası Malatya Şubesi'ni olağan genel kuruluna katıldı. Öğretmenevi'nde yapılan ve çok sayıda da davetlinin katıldığı genel kurulda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, "Doğru Yol Partisi'nin Genel Başkanı dedi ki, 'Bıraksınlar dağı, dağda silahı bıraksınlar. İnsinler düz ovaya siyaset yapsınlar' dedi. Bunu dün diyebilir miydi, dün diyemezdi. Dünkü şartlar buna müsait değildi. Ama bugün belli bir fikri olgunlaşmadan sonra bunu söylüyor olması önemli bir adımdır. Bu ülkenin her insanı, bu ülkenin her yurttaşı ovada siyaset yapabiliyor olması lazım. Ama ovada siyaset yaparken de bu ülkenin, bu toplumun değerlerine saygılı oluyor olması lazım. Yoksa toplum tasfiye eder. Etmek durumundadır. Bunu şunu için söylüyorum, düşüncelerimizi olgunlaştırdıktan sonra, sorunları ancak çözebiliyor olabiliriz. O sürece ihtiyaç duyabiliyor olabiliriz. Artık sloganlar üzerinde siyaset yapmak, sloganlar üzerinde bir birimizi eleştirmek gibi bir yanlışın içinde değiliz" dedi.

Öziplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin ise yaptığı konuşma da, artık kriz şartlarının zorunlu hale getirdiği bu ekonomik politikaların yerine ücretli, maaşlı, dar gelirli büyük çoğunluğun sıkıntılarını azaltmaya yönelik yeni bir ekonomik politikanın devreye sokulması gerektiğini savundu. Engin, "Türkiye aydınıyla, bilim adamıyla, siyasetçisiyle, işvereniyle ve işçiyle bunu başarabilecek güç ve imkana sahiptir" diye konuştu.

Bu arada, toplam 106 delegesi bulunan Öziplik-İş Sendikası'nın Malatya Şube Başkanlığı'na tek liste ile aday olan Mustafa Baştürk tekrar seçilirken, yönetim kuruluna ise Ömer Yabaş, Mahmut Kemer, Oral Şentürk, Ömer Koka, Ömer Karataş ve Abdurrahman Yaylacı getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız