SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Övünerek Söylüyorum.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:47
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partisinin bazı yöneticileriyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ve Şeker- İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat'ı ziyaret etti.
 
BELEDİYEDE.. 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, “Malatya’da yaşayan bütün hemşerilerimizin daha sağlıklı daha huzurlu bir ortamda, daha sorunsuz bir şehirde yaşamaları için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz” dedi.
 
Göreve geldikleri günden beri istişareye açık olduklarını belirttiklerini anlatan Başkan Çakır, “Çalışmalarımızla ilgili önerilere, fikirlere açık olduğumuzu, bunları projelendirme aşamasında da dikkate alacağımızı her zaman ifade ediyoruz. Bugüne kadar gerçekten Malatya’mızda önemli çalışmalara imza attık. Ama daha da ne yapabiliriz, bunun çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
 
Milletvekili Veli Ağbaba’ya çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Çakır, “Bizlerle ilgili tabi zaman zaman halktan gelen istek, talepleri iletiyorsunuz, bunları da dikkate alıyoruz” diye konuştu.
 
Çakır, Malatya’da yaşayan herkesin hizmetinde olduklarını belirterek, “Biz bu şehirde yaşayan herkesin hizmetindeyiz. Burada hizmet için varız. O açıdan da en güzel hizmeti açık şeffaf bir şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte de her zaman istişareye açık olduğumuzu belirtiyorum” açıklamasında bulundu.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın problemlerini konuşmak ve düşüncelerini aktarmak için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini belirterek, “Malatya’nın daha güzelleşmesi için hepimizin elbirliğiyle çalışması, işbirliği yapması gerekiyor” dedi.
 
Malatya’da şu anda Büyükşehir konusunun tartışıldığını ifade eden Ağbaba, Malatya’ya sadece şehir anlamıyla bakılmaması gerektiğini anlatarak, “Malatya’yı sadece şehir anlamıyla başka yerle karşılaştırırsak haksızlık yapmış oluruz. Malatya bir çok değeriyle marka olmuş bir kent. Sadece yetiştirmiş olduğu siyaset, devlet adamlarıyla değil; genel anlamıyla çok önemli değerlerimiz var, kayısı gibi, yine araştırma hastanesi gibi, organize sanayi bölgeleri gibi Malatya’nın çok önemli değerleri var. Eğer nüfusla karşılaştırılırsa haksızlık yapmış oluruz. O nedenle Büyükşehir’in şehir sınırları içerisinde yapılmasını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz da kendilerine gelen belediye ile ilgili talepleri paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini kaydederek, “Sayın Başkan da sağolsunlar bizi kabul ettiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabi sürekli zaten istişare halinde oluyoruz. Çeşitli dönemlerde konular olursa, problemler olursa, Malatya adına yapılacak bir şeyler olursa paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.
 
SENDİKA ZİYARETİ..
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba, Şeker –İş Sendikası Malatya Şubesini  de ziyaret ederek,  sendika başkanı Nuri Murat ve Şeker  Fabrikası işçileri ile sohbet etti.
 
Ziyarette ilk olarak söz alan Malatya Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat " Bugüne kadar bizim yanımızda her zaman bulunan CHP İl Örgütüne ve CHP il yönetimine teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi fabrikamız ile ilgili özelleştirme süreci devam ediyor. İlk günden beri sayın vekilimiz Veli bey bize çok katkılar sağladı. Özelleştirme  konusunun gündeme gelmesi ve  konunun gündemde kalması için bize çok büyük desteklerde bulunmuştur. Şeker fabrikası ile ilgili gelinen en son noktada Başbakan en yüksek teklifi veren firma yetkililerini çağırıp ‘5 yıl üretime devam edeceklerse üretimin devamlılığı garantisi verirlerse onaylarım’ demiş.” ifadelerine yer verdi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba ise ziyarette yaptığı konuşmada "Sizler ve sendikalar bu kadar mücadele etmeseydiniz bizde bu olayları çok rahat bir şekilde Türkiye gündemine getiremezdik. Biz diyorduk ki AKP her seçimde bir değerimizi satıyor. 2011 seçimde de eğer aynı oranda oy alırsa  Şeker fabrikasını satacak diyorlardı. Şimdi de söylüyoruz. Eğer yine aynı şey olursa bir değerimiz de olan Sultan Suyu Tarım İşletmesini satacak diyoruz. Türkiye şeker fabrikalarının özelleştirilmesini TBMM de ilk gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekilidir. Bütün Türkiye genelinde  araştırma önergeleri vererek bunları Türkiye gündemine getirdik bunlarda hem sendikaların hem de sivil toplum örgütlerinin çok önemli katkıları vardır ve bunun yanlış olduğu hükümete kadar anlatıldı bunda herkesin katkısı var katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ağbaba; “Bugün buraya gelme amacımız size hesap vermektir. Şimdi hesap verme zamanı diyoruz. Biliyorsunuz milletvekili olduğumuz ilk zaman kucağımızda bir füze kalkanı bulduk. İsrail'i korumaya yönelik Türkiye'yi komşu ülkeleri ile düşman yapacak olan bir tesisin yapımını kucağımızda bulduk. Biz Kürecik’i ,Malatya, Türkiye sorunu olmaktan çıkardık bir dünya sorunu olduğunu gösterdik. Ve bugün maalesef zaman bizi haklı çıkardı. Buranın bir Amerikan üssü olduğunu, bir NATO  üssü olmadığını, tek amacının egemen güçleri korumak olduğunu görüldü. Türkiye Cumhuriyeti her zaman mazlumun yanında olduğunu ama burayı kurarak egemen güçlerin yanında olacağını ifade ettik. Buranın  bir NATO üssü olmadığını Obama  doğruladı ve Amerika da buranın kendilerinin üssü olduğunu doğruladı bunun ile ilgili mücadelemizi hem Türkiye hem de Dünyaya duyurduk” ifadelerine yer verdi.
 
Ağbaba , “Şu anda Malatya Şeker Fabrikası halen önemli bir yer teşkil ediyor. Ama bunun yanı sıra Dünyaca önemli olan birde kayısımız var. Bu sorunu Türkiye gündemine taşıdık. İnsanlar kanalizasyon kanallarını kırarak, çaresizlikten kayısıyı suladıklarını gördüm. Yıl 2012 de kayısıları kurumasın diye kanalizasyon borularını kırarak kayısılarını suluyorlar. Malatya'nın hangi meselesi varsa biz orda olmaya çalıştık. Kimi zaman Battalgazi'de yolu yapılmayan insanların yanında olduk, kimi zaman da Hatunsuyu’nda sulama suyu olmayan insanlarımızın yanında olduk. Malatya tek değil.  Türkiye'de haksızlığa uğrayan her insanın yanında olmaya çalıştık ve olmaya da devam edeceğiz bu kim olursa olsun ayırt etmeden herkesin yanında olacağız” dedi.
 
Ağbaba konuşmasının devamında “Geçtiğimiz günlerde sayın genel başkanımızda söyledi. Türkiye'nin 81 ilinin de temsilcisi var bu iller arasında en fazla sesi çıkan il Malatya. Bunu gururla söylüyorum ve bunu övünerek söylüyorum. Malatya bunu hak ediyor. Malatya'dan övünerek bahsediyorum. Mecliste biz toplamda 78 kez konuşma yapmışız. AKP de bulunan 5 Milletvekili arkadaşımız toplam da 22 kez konuşma yapmışlar. Bundan sonrada Malatya'nın ve Türkiye'nin bütün sorunlarını dile getirmeye devam edeceğim sizlerin desteği ile." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız