SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oy Artışımıza Sevinemedik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:41
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın CHP'den beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, "Biz, o nedenle oy artışımıza sevinemedik. Hedefimiz, beklentilerimizi gerçekleştirmekti. Bizim şikayet etme gibi bir lüksümüz, faturayı halka çıkarma gibi bir lüksümüz yok. Eksikliklerimiz var demek ki. Ya bizden kaynaklanıyor, ya bizim söylemimizden. Bunu gidermek zorundayız. Biz ağırda olsa kararlı adımlarla gidiyoruz. Türkiye'nin daha sağlıklı bir demokratik yapıya kavuşması için mücadele veriyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin, "Bu seçimin bir diğer özelliği cumhuriyet tarihinin yaşadığı en şaibeli seçimlerinden birisi olmasıdır. Daha şaibeli bir sürecin içine demokrasimiz sokuldu. 44 ilde elektrikler kesildi. Kediden söz ediyorlar, kedi trafoya girmiş. Arkadaşlara dedim 'Şero yerinde mi' diye. Kediyi aramak istiyorsanız, Bakanlar Kurulu sıralarına bakmak lazım. Bir başka demokraside olgunluk işareti şudur; seçimler yargı gözetimde yapılır, hükümet gözetiminde değil. Halka her ortamda doğruları söyleyeceğim. Seçimler beklentilerimizi karşıladı mı, 'hayır'. 2009 seçimlerine göre, 2 milyon oyumuz arttı. Gençlerin beklentileri, aydınların beklentileri yüksek. Dünyanın CHP'den beklentileri yüksek. Biz, o nedenle oy artışımıza sevinemedik. Hedefimiz, beklentilerimizi gerçekleştirmekti. Bizim şikayet etme gibi bir lüksümüz, faturayı halka çıkarma gibi bir lüksümüz yok. Eksikliklerimiz var demek ki. Ya bizden kaynaklanıyor, ya bizim söylemimizden. Bunu gidermek zorundayız. Biz ağırda olsa kararlı adımlarla gidiyoruz. Türkiye'nin daha sağlıklı bir demokratik yapıya kavuşması için mücadele veriyoruz" dedi.

Miting meydanlarında kamuoyunun vicdanına seslendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ahlakı egemen kılan bir toplumun inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, adaletin ahlak üzerinden yüceldiğini ve o nedenle beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Kuşkusuz, 2 milyon oy kaybı var. Bu da çok önemli bir süreç. Toplumun bunu hazmetmesi gerekiyor. İlk söylediğim şuydu; uyuyan vicdanları uyandırmak zorundayız. 76 milyonun bütün bu haksızlıkları sindirmesi mümkün değildir. Bu arada bin havuz medyası var. Onlar da bize tavsiyelerde bulunuyorlar. ‘17 Aralık süreci geçti, yolsuzluklarla niye uğraşıyorsun' diyorlar. Eğer biz yolsuzluklarla uğraşamazsak tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim savunacak? Hırsızlığın prim yaptığı bir demokrasi olabilir mi? Havuz medyası ne yazarsa yazsın, kalemini havuz medyasından gelen parayla kiralayandan aydın olmaz. Yolsuzluğun üzerine önce sizin gitmeniz lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bu seçimden neyi çıkardınız? Daha fazla çalışacağız. Sözlerime başlarken çalıştık dedim ama demek ki yetmiyor. Gerekirse 24 saat çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

MISIR'DA 529 KİŞİNİN İDAMA MAHKUM EDİLMESİ

Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Mısırlı kardeşlerimize sesleniyoruz. İster dünya, ister Türkiye tarihine bakın siyasi idamlar bir topluma asla huzur getirmemiştir, toplumun vicdanına derin yaralar açmıştır. Mısır yöneticilerine siyasal idamları yapmayın çağrısında bulunuyoruz. Mahkemelerin idam kararı verdiği kişiler, bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmıyorlar. Bakın, Ortadoğu'nun 3 büyük ülkesinde büyükelçimiz yok. Dış politikanın açmazlarının Türkiye'yi getirdiği nokta" 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız