SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oy- Hizmet Ters Orantılı'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Anayasa değişikliği için 12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Malatya Serbest Mali Muhasebeci ve Müşavirler Odası(SMMMO)’nı ziyaret etti.

SMMMOB başkanı Bahadır Altaş ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan CHP İl başkanı Veli Ağbaba ve Merkez İlçe başkanı Muhteşem Kartal’ın yanı sıra İl ve ilçe yöneticileri ile Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette referandumun yanı sıra Malatya’nın bazı ekonomik sorunları da dile getirildi.

Ağbaba, “SMMMO her zaman Malatya’nın sorunlarına gerçek anlamda öneriler getirmiş zaman zaman eleştirisel olarak bakabilmiş bu anlamda ben sayın başkanı kutluyorum. Bugün ki ziyaretimizin amacı önümüzdeki dönem 12 Eylül’de bir referandum var. Bunun Malatya açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Parti olarak bunun sadece basit bir anayasa değişikliği oylaması olduğunu düşünmüyoruz. Biz AKP’nin 8 yıllık iktidarının neler yaptığının oylanması anlamında düşünüyoruz. Hem kayısı anlamında hem diğer Malatya’nın üretim alanında Malatyalının iyi değerlendirme yapmasını düşünüyoruz. Tarımda, sanayide, ticarette, hizmet sektöründe Malatya 2002’de neredeydi 2010’da nerede bunun iyi değerlendirme yapmasını gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Genel başkanlarının konuştuğu mitinge katılmak üzere Elazığ ve Tunceli’ye gittiğini belirten Ağbaba, “Komşu kentlerin gelişmesinden tabiî ki insan memnuniyet duyuyor. Biz böyle bakıyoruz. Elazığ’ın son dönemde çok büyük hızla gelişmesi biz arkadaşlarla giderken de konuştuk hakikaten girişiyle yeni yapılan bulvarlarıyla yeni yapılan yollarıyla yeni yapılan çevre yoluyla altını çizerek söylüyorum hakikaten güzel bir şehir olmuş Elazığ. Bir çevre yolu yapmışlar hemen girişte Elazığ’ın içine girmeden direk Diyarbakır yoluna geçiş yapılıyor. Tunceli’nin girişini gördük Türkiye’nin en küçük illerinden birisi olmasına rağmen hakikaten girişiyle, yolları çok güzel olmuş. Ben Elazığ’a ve Tunceli’ye sık sık gidiyorum. Bayağı gelişmeler yaşandı. Ancak Malatya’nın aynı oranda gelişme göstermemesine üzüntüyle karşılıyoruz. Şimdi 8 yıldan beri hem yerel de bir siyasi iktidar var. Malatya’nın AKP’ye verdiğiyle AKP’nin Malatya’ya verdiği arasında ters orantı var. Bu anlamda hem sizlerle görüşlerimizi paylaşıp sizin Malatya konusunda ne kadar duyarlı olduğunuzu bildiğimiz için bunları özellikle sizlerle paylaşmak istedim. Ben tekrar bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

SMMMOB Başkanı Bahadır Altaş da “Referandum sürecine ilişkin görüşlerimiz daha önceden kamuoyuna açıklanmıştı. Anayasayı, toplumsal mutabakat anlaşması olarak görüyoruz ve toplumun tüm kesimlerini kapsamasını düşünüyoruz. Hem dünya hem Türkiye ekonomik alanda zor bir süreçten geçiyor. 13 Eylül sabahı sonuç ne olursa olsun kazananın Türkiye olmasını diliyoruz. Referandum sürecinde toplumun bu kadar gerilmesi siyaseten gündemin farklı noktalara çekilmesi var olan ekonomik sıkıntıları gözardı edilmesine neden oluyor. Bugün referandum, 1 yıl gibi kısa süre sonra da genel seçimlerimiz var. Önümüzdeki 1 yıllık süreçte siyaset olarak iktidar ve muhalefet gerekli uzlaşmayı sağlayamazlarsa zor bir dönem bizi bekliyor olabilir. Referandum sürecinin ülkemizde yaşanan ciddi ekonomik zorlukları gölgelememesi gerekir. Medyamız referanduma odaklanırken ekonomi sayfalarındaki göstergeler olumsuz sinyaller veriyor. İş-aş beklentisinde olan ve ekonomik zorluklarla uğraşan vatandaşların sorunları göz ardı edilmemelidir.” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Ekonomik zorluklardan bahsediyorsunuz. Bunu biraz açar mısınız?” yönlü sorusuna Oda başkanı Altaş “ Hükümet ile Merkez Bankası arasında ciddi anlaşmazlık var. Bu anlaşmazlık krizin devam ettiğinin bir göstergesidir. Ülkemizin en önemli sorunu olan ekonomik krizin gündemden hiç düşmemesi gerekir” diye yanıtladı.

Basın mensubunun “Özelleştirme kapsamı dışında kalan Tekel’e ait bazı alanların ekonomiye kazandırılması için herhangi bir çalışmanız var mı?” yönlü sorusuna ise Oda Başkanı Altaş; “Mantalite olarak özelleştirme karşıtı değiliz. Karşı olduğumuz kamu kaynaklarının başkaları için rant oluşturması. Demokrasilerde yetkililerin üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmaları beklenir. Yetkililerimiz bu konuda şeffaf olurlarsa biz de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaparız” yanıtını verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

MGC'Yİ ZİYARET..
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne yapan CHP İl Başkanı Ağbaba, Malatyaspor’un olması gerektiği yerde bulunmadığını ve bunun da en önemli sebebinin 8 yıllık AKP iktidarı olduğu iddiasında bulundu.

Ağbaba, “Sağcısının solcusunun herkesin ortak kıymet verdiği Malatyaspor iyi yönetilemediği için maalesef şimdi Süper Lig’den düştüğünü söyleyince içimiz sızlıyor. Bu nasıl oldu? Malatyaspor kötü yönetildi. Sadece kulübü yönetenler tarafından değil Malatya’daki siyasi iktidar tarafından kötü yönetildi. 2002’de 5 milletvekilliğini 2004’te merkez belediye başkanlığı 2007’de 6 milletvekilliği 2009’da tekrar merkez belediye başkanlığını AKP’ye veren Malatya bunun karşılığını Malatyaspor’dan alamamıştır. Malatyaspor, herkesin ortak değeridir ve bir spor takımı 1. Lig’de ise o şehir de birinci ligdedir. Ancak maalesef AKP bunu iyi yönetemedi. Malatyaspor’un 1. Lig’de olmamasının temel sebebi AKP’dir. Hem yerel de hem ulusal da AKP’dir Malatya’da işleyen tüm kurumlar kapatıldı. Ve yerine yenileri yeniden işleyen bir kurum açılmadı. Tekel kapatıldı. Tekel’den tüm Malatya ekmek yiyordu. Tekel’in çalışan işçilerinin Malatya’ya katkısı vardı. Sümerbank’ın şeker fabrikasının Malatya’ya katkısı vardı. Oraya üretim yapan çiftçilerin katkısı vardı. Ancak bunların hepsi birer birer yok edildi.

Önümüzdeki 12 Eylül’de sadece basit bir anayasa oylaması yapmayacağız. Bunları da oylayacağız. Eğer Malatyaspor’un bu durumundan memnunsanız referandumda evet verin. Eğer memnun değilseniz referandumda gereken oyu verin. Yine eğer Tekel’in kapatılmasında Şeker’in kapatılmasından Sümerbank’ın kapatılmasından, devlet demiryollarının işleyemez hale gelmesinden memnunsanız oyunuzu o yönde verin. Yine hepinizin bildiği gibi yeni bir şey var. Büyükşehir olma meselesi. Maalesef 2002’den beri 2007’de bizim milletvekilimiz büyük uğraş vermesine rağmen hiçbir milletvekili hem 2002’de seçilenler hem 2007’de seçilenler hiçbiri uğraş vermemişlerdir. Ancak bugün böyle bir laf ortaya atılır atılmaz hemen üzerine atladılar. Olayın aslı nedir ciddiyeti nedir diye hiç araştırmadan hemen Malatya’ya ilan ettiler. Bu da inşallah bir bilmece gibi kalmaz. Geçmişte yaşadığımız Vagon Onarım Fabrikası gibi kalmaz. İnşallah önümüzdeki dönem Malatya Büyükşehir olur. Bunun da sürüncemede kalmamasını diliyoruz. Bunun takipçisi olacağımızı da söylüyoruz. Ve önümüzdeki dönemde CHP olarak Malatya’ya yapılacak olan olumlu gelişmeleri destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bugün burada bizi karşılayan başta Gazeteciler Cemiyeti Başkanımıza değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Malatya basınına da daha iyi koşullarda daha güzel koşullarda çalışacakları günler diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından söz alan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, herkesin bir görüş ve düşüncesinin olduğunu ancak Malatya basınının tarafsız yapıda olduklarını belirtti.

Karaduman, “Biz Veli Ağbaba ve CHP’nin yapmış olduğu çalışmaları başarılı buluyoruz. Ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın Malatya basınının hepimizin ayrı ayrı bireysel olarak bir düşüncesi görüşü var ama Malatya basınına gerçekten tarafsız bir yapıdayız. Bütün basına tarafsız yapıdayız. Burada sayın başkanım dile getirdiği için ayrıca sevinç duyduk kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Ağbaba, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinden sonra Malatya Yurt-Sav Şehit Aileleri Ve Gazileri Dayanışma Derneğine de kısa bir ziyarette bulundu. Burada şehit ailelerinin ve gazilerin CHP için her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirten Ağbaba, ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız