SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oy Oranı Esasında Yüzde 80'miş

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:49:40
Oy Oranı Esasında Yüzde 80'miş
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir statüsünden dolayı lağvedilen İl Genel Meclisi’nin Battalgazi Belediyesi’ne tahsis edilen toplantı salonunda yapılan meclis toplantısında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Mart’taki seçimin ardından Seçim Kurulu tarafından meclis üyelerine verilen mazbataları çerçeveleterek yeniden meclis üyelerine dağıttı.

Bu arada Battalgazi Merkez İlçe Belediyesi’nin tahmini bütçesinin de 80 milyon TL olarak belirlendi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediyenin yeni yapılanması sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu arada, Seçim Kurulu’nun açıkladığı sayısal verilere göre % 62,52 oy almasına karşın % 72 düzeyinde oy aldığını iddia eden Gürkan, bu defa hızını alamayarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aldığı oy oranının % 80 olduğunu ileri sürdü. Gürkan bu iddiasını hangi resmi veriye dayandırdığını ya da hangi hesaplama yöntemi ile böyle bir sonuca ulaştığına yönelik bir izahta bulunmadı.

Yeniden mazbata töreni

Battalgazi Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısının ilk oturumunun en dikkat çekici konusu, Seçim Kurulu tarafından zaten daha önce AKP listesinden seçilen belediye meclis üyelerine verilen mazbataların, Başkan Selahattin Gürkan tarafından yeniden meclis üyelerine dağıtılmasıydı.

Seçim Kurulu tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden seçilen 36 belediye meclisi üyesinin mazbataları çerçeveletilmiş bir şekilde meclis üyelerine Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından yeniden dağıtıldı.

Meclis Gündemi ve % 80 İddiası

Mayıs ayı toplantısında 11 gündem maddesi görüşüldü. Gündeme geçilmeden önce Belediye Başkanı Selahattin Gürkan meclis üyelerine yönelik oldukça uzun bir konuşma yaptı.

Seçimlerde aldığı oy oranı konusunda Seçim Kurulu’nun açıkladığı % 62,52’lik resmi sonuca itibar etmeyen ve seçim sonrasındaki ilk günlerde aldığı oyun % 72 olduğunu ileri süren Gürkan bu defa hızını alamayarak aldığı oyun % 80 olduğunu iddia etti. Gürkan, “30 Mart’ta yapılan seçimlerde halkın büyük teveccühü ile bu göreve yeniden seçildik. Ben daha önce % 72 demiştim ama esasında % 80’lere varan bir oy oranı ile Türkiye rekoru kırdık. Bu hesaplamalarla ilgili başka ayrıntılar da var. Ben bu ayrıntıları il başkanımızla da paylaştım. Biz şimdi halkın bize gösterdiği bu teveccühün karşılığını üzerimize düşen çabanın daha fazlasını göstererek yerine getirmek zorundayız. Vatandaş artık hizmet bekliyor. Bütün meclis üyelerimizin bu hizmetlerin yerine getirilmesi konusunda bizimle istişare etmelerini, fikir, öneri ve projelerini paylaşmalarını bekliyoruz”  dedi.

Belediyenin yeni yapılanmasının devam ettiğini ancak bazı görev birimleri henüz oluşmadan şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 3 proje sunduklarını belirten Gürkan, bu projelerin tutarının 600 bin liranın üzerinde olduğunu söyledi. Battalgazi’deki surların ayağa kaldırılması için 2,5 milyon TL’lik bir proje hazırladıklarını ve projeyi Fırat Kalkınma Ajansı’na sunduklarını belirten Gürkan “Özel İdare’den gelen bir projeden  10 milyon Euro’luk bir proje  var. Birinci ve  ikinci aşaması geçildi. Yüzde 40 Battalgazi belediyesinin ortaklığı konusunda da gerekli mercilerle görüşmelere geçildi. Görüşmeler sonrası bu proje konusunda her şeyin olumlu olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

Tahmini bütçe 80 milyon TL

Gürkan’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2013 Mali Yılı Kesin hesabının görüşülüp kabul edilmesinden sonra 2014 Mali Yılı ek bütçesi görüşülerek kabul edildi. Buna göre 102 Mahallesi, 300 binin üzerindeki nüfusu ile yaklaşık 40 ilden daha büyük olan Battalgazi Belediyesi’nin tahmini bütçesi 80 milyon TL olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen tahmini bütçenin Haziran ayında yapılacak meclis toplantısında kabul edilmesi bekleniyor.

Meclis toplantısında ayrıca meclis üyeleri arasında atanacak başkan yardımcısı ve sözleşmeli personelin maaşı da belirlendi. Meclis üyeleri arasında atanacak başkan yardımcısının maaşının yönetmeliklerde belirlenen başkanın maaşının üçte ikisini geçmemesi kuralına bağlı kalmak şartıyla atanmış başkanın maaşından 500 TL daha fazla olması kararlaştırıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan meclisin tatil yapıp yapmayacağı konusu ileriki meclis toplantılarında görüşülmesi oylanarak kabul edilirken, meclis toplantılarının görüntülü kayıt edilmesi de yine oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste kat artırım talebini içeren bir maddenin yanı sıra Battalgazi 330 ve 331 No’lu parsellerdeki imar değişikliği talepleri ile Sivas Koruma Kurulu’nun 1697 No’lu parseldeki imar durumunun görüşülmesini içeren talebi de meclisin Çarşamba günü yapılacak olan oturumunda görüşülmesi kararlaştırıldı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız