SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oy Verirseniz O da Kapanacak!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:28
'Oy Verirseniz O da Kapanacak!'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, çiftçilere mazotu 1.5 liradan vereceklerini söyleyerek “Biz çiftçimize, köylümüze mazotu 1.5 liradan vereceğiz dedik. ‘CHP veremez, sizi kandırıyor’ dedi, Recep Tayyip Erdoğan. Hepimiz biliyoruz ki; bu memlekette gemi sahiplerine mazot 1.5 liradan veriliyor ama çiftçiye 5 liradan veriliyor. Neden? Çünkü gemiciler yandaş, çiftçi vatandaş” dedi.  

Konuşmasında hükümeti eleştiren Günaydın, Türkiye’de çiftçinin desteklenmesi durumunda tarımsal üretimde dışa bağımlılığın ortadan kalkacağını kaydederek “Biz bunu yaparsak Türkiye kendisi üretecek. Buğday için Ukrayna’ya, pamuk için Yunanistan’a, saman için Gürcistan’a el açmayacak.  Hayvanını Şili’den, kurbanlığını Bulgaristan’dan ithal etmeyecek.  Başbakan ‘parayı nerden bulacaksınız?’ diye soruyordu. Şimdi söylüyoruz:  Çaldığın, çırptığın, evine doldurduğun paralara el koyup vatandaşa dağıtacağız” diye konuştu.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yerel seçim çalışmalarına katılmak üzere Malatya’ya geldi. Beraberinde Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ile birlikte Battalgazi’ye geçen Gökhan Günaydın, burada halka hitap etti.

Çanakkale şehitlerini andı

Konuşmasına başlamadan önce Çanakkale şehitlerini anan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Şimdi biz bu meydanda rahat,  özgür bir memlekette,  cumhuriyetin çocukları olarak toplanabilmişsek bunu bir ölçüde Çanakkale Şehitlerimize borçluyuz.  ‘Çanakkale Geçilmez’ destanını tüm dünyaya yazdıran, Türkiye’de bir bağımsızlık destanının yazılmasına öncülük eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Çanakkale kahramanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

“Büyükşehir Malatya’ya  anasının ak sütü gibi helaldir”

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Türkiye açısından büyük önem taşıdığını, bu seçimlerde sadece belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarının seçilmeyeceğini kaydeden Günaydın,  bu seçimlerin kentlerin geleceğini belirleyeceğini ifade etti. AK Pati’nin ‘CHP büyükşehire karşı çıkıyor’ şeklinde propaganda yürüttüğünü belirten Günaydın, eleştiriler şu yanıtı verdi: 

“Beldeler vatandaşa sorulmadan kapatıldı”

“Biz aydın namusu içerisinde bütün eleştirileri saygıyla dinleriz ama cevabını da açık ve net olarak veririz. Büyükşehirle birlikte Malatya'da 39 belde belediye başkanlığı o belde de oturan vatandaşlarımıza sorulmadan kapatıldı. Biz belde belediyelerinin referandum yapılmadan, vatandaşa sorulmadan, Ankara'dan dayatmayla kapatılmasına karşı çıktık. 30 Mart günü Malatya'da bir tane köy kalmayacak. Köyler, mahalle olacakmış. 495 köy kapatılacak ve adı mahalle olacak. "Ha köy muhtarlığı ha mahalle muhtarlığı" diyebilirsiniz. Ama kazın ayağı öyle değil. Köy muhtarlığının tüzel kişiliği var. Köy mallarını koruyup, temsil edebiliyor. Ancak mahalle muhtarlığının tüzel kişiliği yok. Dolayısıyla köyün orta malı, en yakın belediyeye bağlanıyor. O zaman Türkiye'deki milyonlarca köylü kardeşim soruyor, ‘Benim malımı, bana sormadan, benim elimden alıp nasıl belediyeye verirsin?’ CHP, köylerin kapatılmasına ve köylerin mal varlıklarının belediyeye devredilmesine karşı çıkıyor. Büyükşehir statüsüne geçtiğiniz zaman emlak vergileri yüzde yüz artıyor. Bu hem bina hem de arsa vergileri için söz konusu. Basit usulde vergilendirilen esnaf, artık 3 ayda bir beyanname vermek zorunda kalacak. Ve vergi düzeyi artacak. Biz, zaten vatandaşın üzerinde büyük bir vergi yükü var, ilave vergi yükü yüklemeyelim diyerek, bununda uygun olmadığını söyledik. Ancak Türkiye'de nüfusu 750 bini geçen 30 il büyükşehir oldu. Nüfusu 760 bin olan Malatya'da büyükşehir oldu. Anasının ak sütü gibi helal olsun. Malatya büyükşehir olmayı tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle zaten çoktan hak etmiş olan bir ilimizdi. Büyükşehir olmasını da bu anlamda destekledik.”

“Oy verirseniz Şeker Fabrikası da kapanacak”

Kentlerin sağa sola peşkeş çekilmemesi için vatandaşları 30 Mart’ta oy kullanırken bir kez daha düşünmeye çağıran Günaydın, Malatya’da kapatılan Sümerbank ve Tekel fabrikalarını hatırlattı. Malatya halkının AKP’ye oy vermesi durumunda Şeker Fabrikası’nın da kapanacağına dikkat çeken Günaydın, “Böylece pancarda ektirmeyecekler. O fabrikada çalışan işçilerde işlerini kaybedecek. Oradan yaratılan gelirle, dükkanını döndüren esnafta gelir kaybına uğrayacak. Peki kim kazanacak? O fabrikanın arsası kime peşkeş çekilecekse o kazanacak. Bu anlamda hayatımıza ve geleceğimize ilişkin bir seçim süreciyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın AKP’ye 5 CHP’ye ise 1 milletvekili verdiğini söyleyen Günaydın, Veli Ağbaba’nın her fırsatta TBMM kürsüsünde kayısının gittikçe düşen fiyatlarını dile getirmesine karşın AKP’nin Malatya Milletvekilleri tarafından bunun yalanlandığını aktardı.  

“Gemiciler yandaş, çiftçi vatandaş”

CHP olarak çiftçilere mazotu 1.5 liradan vereceklerini söylediklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her defasında ‘Bu parayı nerden bulacaksınız?’ diye sorduğunu hatırlatan Günaydın şöyle konuştu: “Biz çiftçimize, köylümüze mazotu 1.5 liradan vereceğiz dedik. ‘CHP veremez, sizi kandırıyor’ dedi Recep Tayyip Erdoğan. Hepimiz biliyoruz ki bu memlekette gemi sahiplerine mazot 1.5 liradan veriliyor ama çiftçiye 5 liradan veriliyor. Neden? Çünkü gemiciler yandaş, çiftçi vatandaş. CHP yandaş bilmez, CHP 76 milyon yurttaşı ayırt etmeden vatandaş olarak görür. Mazotu mal oluş fiyatından çiftçiye vereceğiz. Biz bunu yaparsak Türkiye kendisi üretecek. Buğday için Ukrayna’ya, pamuk için Yunanistan’a, saman için Gürcistan’a el açmayacak.  Hayvanını Şili’den, kurbanlığını Bulgaristan’dan ithal etmeyecek.  Biz çiftçiye mazotu 1.5 TL’den vereceğimizi söylediğimiz zaman Recep Tayyip Erdoğan bize diyordu ki ‘Ey CEHAPE parayı nerden bulacaksınız?’.Biz şimdi söylüyoruz. Çaldığın, çırptığın, evine doldurduğun paralara el koyup vatandaşa dağıtacağız.”

“Kanal İstanbul projesi ile Malatya’da propaganda yaptı”

Siyasetin, doğru düzgün ve uygulanabilir projelerle vatandaşın derdine çözüm üretmeyi amaçlaması gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın,  AKP’nin Battalgazi’nin sulama suyu sorununu çözmesi gerektiği yerde Kanal İstanbul Projesi ile Malatya’da propaganda yapmayı tercih ettiğini savundu.  CHP’nin her yıl 400 bin dönüm alana su götürmeyi amaçlayan projeler ortaya koyduğunu, böylece Türkiye’de 10 yıl içinde memleketin sulanabilir bütün alanlarını suya kavuşturacak çözümler ürettiğinin altını çizen Günaydın, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Biz size sulama kanalı önerdik. Malatya için, Adıyaman için, Elazığ için sulama kanalı önerdik. Onlar ne yaptılar? Utanmadan gelip İstanbul’a yapacakları ikinci kanalın burada propagandasını yaptılar.  Yeni rant alanları açma peşinde değiliz. Biz vatandaşın derdine çözüm üretme peşindeyiz. Türkiye’de 13 milyon emeklimiz var. Bu 13 milyon emekli yurttaşımız aileleriyle birlikte asgari geçim standardının altında yaşıyorlar. 60-70 yaşında,  geçinmek için o yaştan sonra ikinci iş peşinde koşuyorlar. Bunlar onları desteklemek yerine emekli olduktan sonra bakkal dükkanı çalıştırıyorsa ikinci vergiyi alıyor. Biz ne dedik? Dedik ki İntibak Yasasını çıkartıp emeklilerimizin refah düzeyini yükselteceğiz. Onlar ne dedi? ‘EY CEHAPE parayı nerden bulacaksın?’  Ne zaman vatandaşa bir kaynak aktarmaktan bahsetsek onlar ‘ Parayı nerden bulacaksınız?’ diyorlar. Ekonomiden sorumlu bakan 700 bin TL’lik saatle dolaşıyor, rüşvet uçağı ile umreye gidiyor. 52 milyon TL rüşveti eski içişleri bakanı alıyor. Bir insan doğru dürüst kazandığı parayı niye evinde saklıyor? 1 milyar dolar para evde saklanıyorsa bunun alın teri ile kazanılmış bir para olmadığı çok açıktır. O halde bunların hepsinin hesabını zamanı gelince birer birer soracağız. Biz bu memleketi yeniden hep beraber yöneteceğimiz, kardeşçe yaşayacağımız, hakça paylaşacağımız bir ülke haline getireceğiz.”

Ağbaba: Sorunlarınız çözüldüyse oy vermeye devam edin

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Battalgazi'nin, Malatya'nın en verimli topraklarına sahip ilçesi olduğunu ancak birileri oturduğu yerden zenginleşirken, sürekli üreten Battalgazi çiftçisinin bir türlü zenginleşemediğini söyledi. Ağbaba “Buraya ne eksek o yetişiyor ama maalesef Battalgazililer yetiştirdikleri kadar kendileri zenginleşemiyor” dedi. 

Ağbaba, Battalgazi'nin sulama sorununun çözülmediğini kaydederek, "Başbakan, tabloya bakıyor ki Battalgazi'de oy artmış. ‘Hiçbir sorun yok’ diyor. Başbakan bu tabloya bakarak, ‘Sulama sorunu yok’ diyor. Ama sulama sorunu var. Peki, Battalgazililer her seçimde aynı partiye oy veriyor musunuz? Veriyorsunuz. Allah aşkına Battalgazi’de kayısı üreticisinin en temel sorunu su değil mi? Bu sorun çözülmedi. Bundan sonrada çözülmeyecek. Niye çözülmeyecek? Çünkü siz çözülmesini istemiyorsunuz. Çözülmesini isteseniz, her seçimde aynı partiye oy vermezsiniz. Bir seçimde söz verip, yapmayanlara da hesap sorarsınız. Battalgazi'de birçok mahallede kanalizasyon borusu kırılarak, sulama yapıldığını gördüm. Bu sizin değil, daha çok sizi buna mahkum edenlerin suçu. Hala bu devirde 2014 yılında Malatya'nın en verimli bölgesi Battalgazi'de insanlar kayısılarını sulayamıyorsa, o suç biraz sizin ama en çok bu ülkeyi yönetenlerindir” ifadelerini kullandı. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, büyükşehrin ne olduğu bilinciyle seçim çalışmalarını yürüttüklerini dile getirerek, her noktaya ayrı projeler geliştirdiklerini belirtti.

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’a yüklenen CHP’li Hakan İnci, şöyle devam etti: “Seçime 18 gün kala proje açıkladı. Açıkladığı projelerin hepsi bizim açıkladığımız projelerin başına başka bir kelime konmuş, benzer projeler. Ama bir tane farklı proje var. O da şoför okulu, Altay Kışlası’nın birilerine peşkeş çekilme projesi. Orayı konut alanına açarak birilerine peşkeş çekecek. Bu proje açıklandığı zaman Sayın Çakır’ın niye atandığı öğrenildi. Birilerine arsaları pazarlamak için atanmış.”

Malatya’yı 11 yıldır AKP’nin yönettiğini belirten İnci, “11 yıldır Malatya’yı CHP mi yönetti? Bu kanalizasyonu yapmayan kim, bu su sorununu çözmeyen kim, bu yolu yapmayan kim? Başbakan bir de kalkmış, daha Malatya’nın mahallelerini yönetemeyen adama diyor ki 495 köyün de bundan sonra altyapısını Ahmet çözecek! İnanıyor musunuz siz buna? İşte Malatya’ya ne kadar önem verdiklerini görüyorsunuz. Başbakan Malatya’ya geldiğinde, Malatya için hiçbir şey söyledi mi? Evet söyledi, kayısı dedikten sonra güneş kurusu dedi. Güneş kurusu diye bir kayısımız var mı arkadaşlar? Yok. İşte Malatya’ya bu kadar yakınlar” ifadelerini kaydetti.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da, Battalgazi'de sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini ifade ederek, Battalgazi'nin yeterli hizmeti alamadığını söyledi.

Battalgazi'nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını dile getiren Kaya, ortak akıl ve istişareyle Battalgazi'yi yöneteceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından CHP heyeti Battalgazi’de esnaf ziyaretinde bulundu ve parklarda oturan vatandaşlarla selamlaştı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız