SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oy Vermeye Taksiyle Geldi..

A- A+ PAYLAŞ

23. dönem milletvekillerini belirlemek üzere yapılan genel seçimlerde, Malatya’da oylama işlemi 07.00’de başlanırken Vali ve Belediye Başkanı ile milletvekili adayları oylarını kullandılar.

VALİ TAKSİYLE GELDİ..
Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, oylarını Cengiz Topel İlköğretim Okulu’ndaki 3213 numaralı sandıkta kullandılar. Vali ve eşi, oy verecekleri okula ticari taksiyle geldi ve oy kullandıktan sonra yine taksiyle ayrıldılar.

Vali, neden taksiyle geldiği yolundaki bir soru üzerine, basın mensuplarının 1 Nisan’da, kendisinin önderlik ettiği “91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası”nın “yasal olmadığına” ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir kararının Resmi Gazete’de yayınlandığı yolundaki şakalarına atıfta bulunarak, “Siz 1 Nisan yapmıştınız. Ben de şaka yaptım..” diye espri yaptı. Vali, daha sonra “Bu bir vatandaşlık görevi. Ben de oy kullanmaya vatandaş olarak taksi ile geldim, oyumu kullandım ve gidiyorum.”dedi.

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Cemal Akın da, oyunu eşi Nurten Akın ile birlikte Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda kullandı. Akın ve eşi, oy kullanmaya, belediyeye ait olan ve sivil plaka takılı olan diğer makam aracıyla geldi.

Akın, basın mensuplarıyla da konuştu; halkın hangi siyasi partinin tüzüğünü, programını, lider kadrosunu benimsemişse ona oy vereceğini belirterek, “Bu seçimlerin sonucunda halkımızın desteklediği duygu, düşünce ve siyasi kanaatler ülkemiz için hayırlı olacaktır. Ben buna inanıyorum. Seçim sükunet içerisinde devam ediyor. İnşallah bu sükunet ve huzur, devletimizin, milletimizin bütün hayatında olur.”dedi.

Akın, vatandaşların çoğunluğunun sandık başında hangi partiye oy verecekleri kararını verdiğini belirttikten sonra, sorulunca, “Ben de sandık başında karar verdim..” diyerek espri yaptı.

ADAYLAR..
CHP'nin 1. sıra adayı Mevlüt Aslanoğlu Sıtmapınarı'ndaki Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda, MHP 1. sıra adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu Zafer Mahallesi'ndeki Fatih Lisesi'nde, AKP 1. sıra adayı Mücahit Fındıklı Zafer Mahallesi'ndeki Fatih İlköğretim Okulu'nda, AKP 2. sıra adayı Ömer Faruk Öz Zafer Mahallesi'ndeki Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda, CHP 2. sıra adayı Yusuf Kenan Doğan, kendi köyü olan Yazıhan ilçesi Karaca Köyü'nde, CHP 3. sıra adayı Niyazi Ergin Gökçe Atatürk Spor Salonu'nda, AKP 4. sıra adayı İhsan Koca da Yeşilyurt- Bostanbaşı Ali Rıza Aydos İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandılar.

AKP’nin 3. sıra adayı Öznur Çalık, oyunu evinin olduğu Villakent sitesinin, merkez Çamurlu Köyü sınırlarında olması nedeniyle, Çamurlu Köyü’nde kullandı. Eşi Kenan Çalık ile birlikte oy vermeye giden Çalık’ı, aynı zamanda Malatya Ziraat Odası Başkanı olan köy muhtarı Bayram Polatbaş karşıladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız