SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öykünmedim, İki Meslek Hariç'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:45
'Öykünmedim, İki Meslek Hariç'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli törenler düzenlendi. 

Öğretmenler Günü nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene; Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kurumun yöneticileri ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Tören, Milli Eğitim Müdürü Bulut'un anıta çelenk sunması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle sona erdi. Anıt özel defterini imzalayan Bulut, "Büyük bir azim ile modern bir Türkiye’nin kuruluşu için gayretlerimizi sürdürmekteyiz. İnsan yetiştirme odaklı bir görev yapmaktayız. Bu kutsal görevi yaparken yeni neslin hoşgörülü, vatan ve millet sevgisi ile dolu, ahlak ve fazilet abideleri olmalarına önem vermekteyiz. Zor şartlarda bile görev aşkı ve heyecanı içinde aklın ve bilimin ışığında ülkemizi ve milletimizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımaya çalışıyoruz. ‘Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözünüz bize hep ışık tutmuştur. Emanet ettiğiniz nesli kendileri ile övüneceğiniz bir nesil haline getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Tören daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Buradaki törene; Vali Vasip Şahin, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Mehmet Akyüz, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve davetliler ile öğretmenler katıldı. Tören, öğretmenlerin 'Öğretmen Marşı'nı söylemesi ile başladı. Daha sonra stajyer öğretmenler yemin etti.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Bulut, "Gün oldu buz gibi köy okullarında öğrencileriniz için derin derin düşündünüz, sessizce ağladınız. Gün oldu sınıfta soba yakarken parlayan ateşle yanıp kül oldunuz. Gün oldu depremin enkazı altında can verdiniz. Gün oldu kahrolası terörün kurşunları ile şehit olup, ötelerin ötesine melekler olup gittiniz. Bu zorluklar ülkemizin aydınlık bir geleceği için kararlılığınıza güç katmaktan başka bir şey yapmamıştır. Daha çok bilendiniz, daha çok azmettiniz. Şerre hiç alet olmadınız. Hep hayra hizmet ettiniz, hayırda yarıştınız. Işığınız ile etrafınızı aydınlattınız. Özverili çalışmalarınızla eğitim bayrağını daha yükseklere taşıdınız. Bugün bir kez daha takdirle anılmayı hak ediyorsunuz. Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizlerin sağlam bir bilgi birikimine ve entelektüel bir alt yapıya sahip, evrensel ve demokratik değerlere açık, hoşgörülü, farklılıklara karşı saygılı, rasyonel düşünen ve öğrencilerine bilgiden çok bilgiye giden yolları, ne düşüneceklerinden çok nasıl düşüneceklerini, nasıl cevap vereceklerinden çok, nasıl soru soracaklarını öğreten, öğrenme isteklerini güdüleyen, eğitim aşkı ve ülke sevgisi ile idealleri uğruna bıkmadan hizmet veriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise, "Şu kadarını söylemek istiyorum; severek ve isteyerek seçtim idarecilik mesleğini. Hiçbir mesleğe öykünmedim, gıpta etmedim. İki meslek hariç. Gönülden yapılan öğretmenlik ve gönülden yapılan sağlık hizmetleri. Çünkü her iki mesleğin de muhatabı doğrudan insan. Her ikisinin yapmış olduğu hizmet her şeyi ile karşılık buluyor ve anında cevap alıyor. Dolayısıyla sizleri bu mesleği seçtiğiniz için tebrik ediyorum. Yeni başlayan arkadaşlarıma öğretmenlik hayatlarında başarılar diliyorum. Emekli olan tüm öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında huzur ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Törende emekli olan öğretmenlere plaketleri verildi. Ardından, Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir dallarında başarılı olan resim dalında; Sude Kılıç (Gazi İlkokulu) Buse Kılıç (Gazi İlkokulu) ve Merve Perinçekli (Vakıfbank İlkokulu), Şiir dalında; Esin Zehra Şimşek (Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu), Elif Nur Tüdin (Polis Amca İlköğretim Okulu) ve Özlem Tekin (Yaygın İlköğretim Okulu), kompozisyon dalında ise; Burhan İrkilata (H. Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Meslek Lisesi), Halit Cevher Aktaş (Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi) ve Songül Apaydın (Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi) adlı öğrencilere, hediyeleri protokol üyelerince verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız