SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oylama Malatya'da, Tasnif Ankara'da!

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin aday adaylarına yönelik partili değerlendirmesini belirlemek üzere temayül yoklaması yapıldı. Yeşiltepe Spor Salonu'ndaki yoklamada, AKP'nin Malatya milletvekili aday adaylarından 71'i oylandı. Gizli oylama şeklinde yapılan yoklamadan sonra zarflar açılmadan parti genel merkezine götürülecek ve tasnif orada yapılacak. Bu arada, AKP'nin Malatya aday adayı sayısının, 3 milletvekili ve 1 MKYK üyesinin yanı sıra, ilk tercihini başka bir ilden, ikinci tercihini ise Malatya'dan yana kullanan 16 isimle birlikte toplam 91 olduğu öğrenildi. Milletvekilleri Ali Osman Başkurt, Fuat Ölmeztoprak, Münir Erkal ve MKYK Üyesi Öznur Çalık oylama dışı tutulurken, ikinci tercihleri Malatya olan 16 ismin de ilk tercih yerlerindeki oylamalarda değerlendirileceği haber alındı.

YEŞİLTEPE SPOR SALONUNDA..
AKP'nin temayül yoklaması, Cumartesi günü saat 10.30'da Yeşiltepe'deki Spor Salonu'nda başladı.

Oylamanın yapıldığı salonun önünde aday adaylarının yoğun kulis çabaları devam ederken, öğle yemeği zamanında bazı adaylar, partililere yemek paketi dağıttılar.

Ankara Milletvekili ve MKYK Üyesi Haluk İpek ile Gençlik Kolları MKYK Üyesi Serhat Erkoç'un nezaretinde gerçekleştirilen oylamaya; partili belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İl ve ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Komisyonu üyelerinden oluşan toplam 1.882 kişinin oy hakkı bulunmasına rağmen, "hazurun" cetvelini 1.632 kişinin imzaladığı, 16.30'da sona eren oylamada ise, 3 sandıkta toplam 1.621 oyun kullanıldığı bildirildi.

Oy kullanma hakkına sahip olanların en az 1, en fazla 7 aday adayını alfabetik sıraya göre yapılan tek liste üzerinden işaretleyebildikleri oylamada, zarfların sayımı ve tutanak altına alınması da yaklaşık 40 dakika sürdü. Daha sonra, "açılmamış" olan 1.621 oy tasnifi parti genel merkezinde yapılmak üzere torbalara konulup mühürlendi.

TASNİF KOMİSYONU..
Ankara'ya götürülen Malatya oylamasının tasnifinin de Malatya'da oylama komisyonu olarak görev yapan Ankara Milletvekili ve MKYK Üyesi Haluk İpek ile Gençlik Kolları MKYK Üyesi Serhat Erkoç ikilisi tarafından yapılacağı bildirildi.

2002'DE TASNİF MALATYA'DAYDI..
2002 Kasım ayında yapılan genel seçimler öncesi AKP'nin aday adaylarına ilişkin temayül yoklaması, o dönemde daha sonra Adalet Bakanı olan Cemil Çiçek nezaretinde yapılmış, oylamanın ardından sayım da Malatya'da tamamlanmıştı. O oylamada çıkan sonuca rağmen, 7 kişilik aday listesinde "yer değişiklikleri" yapılmış, Öznur Çalık 2. sıradan 6. sıraya alınmış, Münir Erkal 4. sıradan 2. sıraya getirilmiş, 3. ve 4. sıraya ise "kontenjandan" Süleyman Sarıbaş ve Miraç Akdoğan yerleştirilmişlerdi.

AKP'de aday adaylarına yönelik partili tercihini belirlemek üzere "yerinde oylama, genel merkezde tasnif" uygulaması ilk kez 2004 Mart ayındaki yerel seçimlerinde uygulanmış, Malatya'da 16 belediye başkan aday adayı oylanmış, temayül yoklamasının sonucu açıklanmamış, aday adaylarından Cemal Akın genel merkezce belediye başkan adayı gösterilmişti.

OYLANMAYANLAR..
Bu arada, AKP'nin Malatya Milletvekili aday adayı sayısının "oylamadan muaf" 3 milletvekili ve 1 MKYK üyesininin yanı sıra Malatya'yı ikinci tercih olarak yazan 16 isimle birlikte toplam 91 olduğu öğrenildi.

Malatya'da toplam 71 isim oylanırken, aralarında MİAD Başkanı Yunus Akdaş'ın bulunduğu 16 ismin ilk tercihleri olan bölgelerdeki oylamada değerlendirilecekleri kaydedildi. Bu isimler hakkında Malatya'da bir bilgi olmadığı ifade edildi.

AKP'nin Malatya aday adaylarından ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ise, Cumartesi günü Kayseri'deki temayül yoklamasında genel merkez temsilcisi olarak görev aldı. Çalık'ın Pazar günü de Niğde'deki oylamada aynı görevi yapacağı bildirildi.

OYLANANLAR..
Malatya'da AKP'nin temayül yoklamasında oylanan 71 aday adayı ise şunlar:

1- Abdulkadir Gül
2- Abdullah Eraslan
3- Abdullah Polat
4- Ahmet Aydın
5- Ahmet Durmuş
6- Ahmet Ercan Uçkan
7- Ahmet İlhami Kösem
8- Alaattin Şengöz
9- Ali Boyraz
10- Ali Rıza Boyraz
11- Bekir Çelik
12- Celal Behçet
13- Cumali Coşar
14- Cumali Ünaldı
15- Hakan Kodaman
16- Hamit Sevinç
17- Hasan Koçak
18- Huzeyfe Karaaslan
19- Hüseyin Bakırcı
20- Hüseyin Sargıül
21- İbrahim Kısacık
22- İhsan Alperen
23- İhsan Koca
24- İhsan Pektaş
25- İnci Çatak
26- İrfan Dilsiz
27- İsmet Yılmaz
28- İsmet Yiğit
29- Kazım Uğur Kılıçaslan
30- Kubilay Kantarcıoğlu
31- Kuddusi Yüksekdağ
32- M.Mücahit Fındıklı
33- M.Sait Şerafettin Arpacı
34- Mahmut Karatepe
35- Mehmet Çakantemur
36- Mehmet Damar
37- Mehmet Gündüz
38- Mehmet Sonkaya,
39- Mehmet Şahin (Hekimhan)
40- Mehmet Şahin (Doğanşehir)
41- Mehmet Şehitoğlu
42- Mehmet Yılmaz Pekkaya
43- Mekselin Yıldız
44- Metin Tay
45- Muharrem Akaya
46- Mustafa Bingöl
47- Mustafa Bülent Topaloğlu
48- Münir Temelli
49- Münir Doğan Ölmeztoprak
50- Namık Şahin
51- Nurettin Konaklı
52- Osman Şaşa
53- Ömer Faruk Öz
54- Ramazan Kadak
55- Raşit Alaca
56- Sabri Eriş
57- Sadi Ergül
58- Selahaddin Çekmegil
59- Süleyman Ataş
60- Şaban Taçyıldız
61- Şahin Kayaduman
62- Şanal Tosun
63- Şefik Şengün
64- Şevket Keskin
65- Tuğrul Karaaslan
66- Üzeyir İlbak
67- Vahab Erdemir
68- Vahap Gültekin
69- Yaşar Bulgurlu
70- Yusuf Doğru
71- Yusuf Engin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız