SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oylar Yeniden Sayılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:24
A- A+ PAYLAŞ
 
Eğitim Sen Şube Hukuk Sekreteri Hüseyin Yanar, 2 bin 200 İLKSAN üyesi eğitim emekçisinin yok sayıldığını iddia edip, tarafsız bir komisyon tarafından tüm sandıkların yeniden sayılarak hukuk ve adalet ilkesine uygun gereğinin yapılmasını istedi.
 
Eğitim Sen Şube Hukuk Sekreteri Hüseyin Yanar, yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği gibi, 28.04.2012 günü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz Malatya'da da merkez ve ilçelerde İLKSAN temsilci seçimleri yapılmış ve tamamlanmıştır. 3 Merkez delegesinin seçileceği yaklaşık 2200 İLKSAN üyesinin bulunduğu ve 9 adayın yarıştığı Malatya Merkez İlçe İLKSAN temsilciliği seçimleri Merkez Fırat İlköğretim Okulu'nda saat 09.00'da başlamış ve 17.00'de tamamlanmıştır" dedi. 
 
Yanar, açıklamasında, Eğitim Sen olarak, öncelikle sandığına ve İLKSAN'a sahip çıkarak 28 Nisan günü sandığa gelerek Eğitim Sen adaylarına destek veren tüm eğitim emekçilerine teşekkür etti.
 
Yanar, açıklamasında şunları söyledi: "Saat 17.00'de sona eren seçim sonrasında yetkili Sandık kurullarınca toplam 4 sandıkta oy sayım işlemleri yapılmış ve sayım işlemleri sonucunda toplam 3 Merkez delegeliğin 2'sini Eğitim Sen, 1 tanesini de Eğitim Bir Sen'in desteklediği aday kazanmıştır."
 
Yetkili Sandık Kurullarınca tamamlanan seçim sonuçları tutanak halinde İlçe İLKSAN Divan Kurulu Başkanlığına teslim edildiğini anlatan Yanar, şu ifadeleri kullandı: "Ancak, Türk Eğitim Sen adayının 1 oy farkla kaybetmesi nedeniyle, sadece 4 No'lu Sandık için Divan Kurulu Başkanlığına itirazda bulunulmuş ve Kurul tarafından yapılan itiraz yerinde görülerek 353 oyun kullanıldığı sadece 4 No'lu Sandıkta oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verilmiştir. Seçim sonuçlarına itiraz etmek veya sandıkların sayımının yeniden yapılmasını talep etmek demokrasinin gereğidir. Eğitim SEN olarak da, yapılan her türlü itirazın hukuk normları içerisinde adil, şeffaf ve tarafsızlık ilkesi çerçevesinde karara bağlanması noktasında desteklemekte ve savunmaktayız. Ancak aynı Divan Kurulu Başkanlığı, iş Eğitim Sen'e gelince itirazlarımızı reddetmiştir" 
 
Hüseyin Yanar, bu kaygılarla Divan Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan ve karara bağlanan seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek tüm sandıkların yeniden sayılarak hukuk ve adalet ilkesine uygun gereğinin yapılmasını talep etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız