SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oylarımızı Arttırıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ
AKP adayları İzollutepe, Zaviye ve B.Mustafapaşa Mahallelerinde vatandaşlarla biraraya geldi.
AKP'nin basın bülteni şöyle:
"Ak Parti teşkilatı bir günde üç toplantıyla halkla buluştu.
İlk toplantı İzollutepe merkezde gerçekleştirildi. 
Toplantıya yoğun bir katılım sağlandı. İl başkanı Bülent Tüfenkçi, Milletvekili adayları Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Cemal Akın’ın yanı sıra çok sayıda milletvekili aday adayı ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır toplantıya katıldı. 
İzollutepe’deki toplantıda 8,5 yıldan beri iktidarı halkın elinden almak için hesaba oturan güçlerin olduğunu vurgulayan milletvekili adayı Cemal Akın, bunun göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Akın, “Bunu göz ardı etmeyin. 2 kez tekrarlanan olay üçüncü kez tekrarlanmasın. Bunun için sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Sandığa gitmeyen yakınlarımızı, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı sandıklara götürmeye ikna etmemiz lazım.” Diyerek Türkiye’nin işsizlik oranını yüzde 12’den yüzde 5’lere indirdiklerinde insanımızın aş, iş, ekmek sahibi olacaklarını belirterek şunları söyledi: “ İnşallah bu dönem Ak Parti’yi tekrar ve daha güçlü bir destekle iktidara getirirsiniz. Böylece dört buçuk yıl içerisinde işsizlik oranını en asgari düzeye düşürürüz” ifadelerini kullandı.
Bütün toplantılarda kendilerini yalnız bırakmayıp desteklerini sonuna kadar veren aday adaylarına teşekkür eden milletvekili Öznur Çalık, “Ta, Amerika’lardan gelerek bizleri destekleyen Ali Soylu hocamıza teşekkür ediyorum. Kendileri Partimizin aday adaylarındandır. Başka partilerde olduğu gibi; aday gösterilmeyince küserek memleketine çekip gitmedi. ‘Ben Ak Partiliyim’ dedi, bu gün de Malatya’ya Ak Parti’ye gönül veren dostları ile beraber yürümek istedi. Yolunuz, yolumuz açık olsun… Allah yar ve yardımcımız olsun. 12 Haziran’da sandığa gidip ‘Ak Parti’ dememiz lazım. İstikrar için, güven için, yeni bir anayasa için 12 Haziran’da sandığa gidip ‘yeniden Ak Pati’ dememiz lazım” dedi.
İzollutepe’deki toplantıda konuşan TBMM İdare Amiri ve Milletvekili Ömer Faruk Öz, bankaların milletin parasını kimi isimlere peşkeş çekerek halka sıkıntılar yaşatıldığını, devletin güçsüzleştirildiğini ifade ettiği konuşmasında, “Peşkeş olmasaydı, ne emeklini sıkıntısı kalırdı, ne işsizin, ne de esnafın… Bütün bunlara rağmen bu sıkıntıları kapattık ve eldeki imkanlarla ülkeye, insanımıza hizmet ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu ülkede Ergenekonvari zihniyet giderse, yepyeni bir Anayasa yapılırsa demokrasi tam olarak rayına oturacaktır. Demokrasini rayına oturduğu bir ülkede ikide bir kimse darbe yapmaya kalkışamayacaktır. Darbelerin olduğu bir ülkede kimse yatırım yapmaya yanaşır mı? Yatırım olmayınca istihdam olur mu? Bugün Türkiye’nin de Malatya’nın da en büyük sıkıntısı işsizlik. Siyasi istikrar olunca ekonomik istikrar da olur” sözlerini ifade eden Öz, Malatya’nın büyükşehir olacağının da müjdesini verdi. Öz, “inşallah 2014 yerel seçimlerinde Malatya, Ahmet Çakır başkanlığında büyükşehir olacaktır” ifadesini kullandı.
Zaviye Mahallesinin toplantısı Temelli’deki seçim bürosunun önünde yapıldı. Yollara taşan kalabalık bir halk kitlesinin katıldığı toplantıya milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Şanal Tosun ve desteklerinin yanlarında olduğunu ifade etmek için gelen çok sayıda aday adayı katıldı.
Zaviye Mahallesinde eğitim sistemini ele alan konuşmasında milletvekili adayı Şanal Tosun, “millete karşı buyurgan değil, halka hizmet sunan bir devlette artık modern internet bağlantılı okullar, ücretsiz ders kitapları dağıtan bir eğitim sistemi var. Bunlar yeterli mi, değil tabii. Yeni hazırlanan Fatih Projesi ile artık masamıza kitap değil, dört yıl içerisinde kademeli olarak dizüstü bilgisayarlar bırakılacak” diyen Tosun sağlık alanında da sağlanan kolaylıkları dile getirdi. Tosun, “Dilediğimiz eczanede hem de yüzde 80 daha ucuz ilacı alabiliyorsunuz. Acil hastalarımız karadan, denizden, havadan anında alınarak en yakın tıp merkezine naklediliyor. Artık her ailenin bir doktoru var” dedi. 
Siyasi arenaya yeni çıkan Başbakan Erdoğan’ın o günler önünü kesmeye çalışanların olduğunu, milletvekili değil muhtar bile olamayacağını söyleyenlerin olduğunu hatırlatan milletvekili adayı Mustafa Şahin, “Burada 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy almıştık, hatırlarsınız. Başbakanımız siyasi arenaya çıktığı o günlerde önünü kesmeye çalıştılar, milletvekillini engellemek için türlü entrikalar çevirdiler. Ama halkımızın desteğiyle o günlerde Ak Kadrolar tek başına iktidara geldi. Partisi tek başına iktidar olduğu halde Başbakanımız ancak iki buçuk yıl sonra Siirt’te seçilerek meclise girebildi. Siyasi tarihimize baktığımızda hiçbir parti iki dönem oylarını arttıramamıştır. Ancak bu ilk de halkımızın desteğiyle bize nasip oldu. Bu ülkede oylarını her dönem arttırarak iktidar olmak da partimize nasip oldu. Her dönem oylarımızı arttırıyoruz.”
12 Haziran seçiminde halkı sandık başına davet eden milletvekili Öznur Çalık, “Bu bizim için bir dönüm noktasıdır. Sekiz buçuk yıllık iktidarımızın, istikrarın ve güvenin devamı için 12 Haziran’da milletin gönlünde birinci sırada olan, oy pusulasında da birinci sırada olan Ak Parti’ye 12 Haziran’da sizlerin güçlü desteği ile inşallah tekrar iktidar devam edecektir. Alacağımız bu destekle yeni bir Anayasa yapacağız. Özgürlüklerin yeniden yazıldığı, darbelerden arındırılmış bir anayasa yapacağız. İstikrar, güven ortamını garanti altına alacak bir anayasa yapacağız” ifadelerini kullandı.
Gecenin diğer bir toplantısı Büyükmustafapaşa, Büyükmustafapaşa mahallerinde gerçekleştirildi. Günün son toplantısına Mahmeu Mücahit Fındıklı ve Şanal Tosun katıldılar. Kadın kollarından büyük katılımın sağlandığı gecede konuşan Şanal Tosun, “bu günleri ve 70 yılları bir kıyaslayın. 12 Haziran’da seçime gidiyoruz. Ak Parti altı seçim geçirdi, seçimlerin tamamı güvenli ve sorunsuz geçti” dedi.
Kendilerinden önceki hükümetlerin ülkeyi iyi yönetmediklerini, hortumculara, vurgunculara, çetelere karşı mücadele etmediklerini belirten milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı şunları kaydetti: “Sekiz buçuk yılda biz bu kadar hizmet yaptık. Bizden evvelki hükümetler de iyi yönetselerdi, düzgün yönetselerdi, bankalardaki paraları çaldırmasalardı, hazinenin paralarını hortumlatmasalardı biz Kore gibi Almanya gibi olurduk. O dönemi bir hatırlayın: Çeteler, vurguncular işbirliği yaparak ülkeyi ele muhtaç hale getirdiler. İşte bunların tekrar yaşanmaması için sizin desteğiniz gerekiyor. Sandıkta oyumuzu yükseltmemiz gerekiyor” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız