SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oyların Büyük Çoğunluğu Bizim'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı ve yöneticileri referandumda "Hayır" diyen ilçe ve köy gezilerini sürdürdürüyor. Malatya'da "Hayır" oylarının büyük çoğuğunun CHP'lilerin oyları olduğunu öne süren il başkanı Veli Ağbaba, verilen desteğe teşekkür etti.

CHP'lilerin ilçe, belde ve köy gezilerine ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, referandum için teşekkür gezilerine devam ediyor. İki amaçlarının olduğunu belirten Ağbaba, "Birincisi, oy kullanamayan bir şekilde seçim listesinden ismi silinmiş vatandaşlarımıza yardımcı olmak. İkincisi, oy kullanmayan kendi tabanımızın neden oy kullanmadığını kendilerine sorarak oy kullanmalarını sağlamak" şeklinde açıkladı. Ağbaba ayrıca, "Linç kültürü yaratarak farklı mezhebe, görüşe kin duyguları yaratmıyoruz. Biz insanları birleştirmek için uğraşıyoruz" dedi.

KÖTÜ SONUÇ DEĞİL
Kocaözü ve Hasançelebi beldesi ile Dursunlu, Sarıkız, Yeşilkale, Yayladamı, Akmağara, Başkınık ve Çulhalı köylerini ziyaret eden CHP İl Başkanı Ağbaba, referandum oylamasında kendilerine verilen desteğin mutluluk verdiğini ve çıkan sonucun kötü bir sonuç olmadığını belirtti.

İlk olarak Hekimhan'ın Dursunlu köyüne giden Ağbaba, burada köyün meydanında toplanan yurttaşlarla birlikte oturarak sohbet etti. Burada ilk olarak konuşan İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan, "Partimize seçildiği günden itibaren partimizi hareketlendiren, şaha kaldıran özellikle referandum sürecinde bir gün bile durmadan gece gündüz çalışan İl Başkanımız Veli Ağbaba'ya teşekkür ediyor, köyüm adına hoş geldiniz diyorum" dedi. Kızılaslan'a teşekkür eden Ağbaba, köyde içme suyu ve yol sorunu olduğunu belirten köylülere, bu konuda yardımcı olacaklarını ve sorunların çözülmesi için çalışacaklarını söyledi.

"ÖRGÜTÜMÜZÜN TEMEL İLKESİ HERKESİN YANINDA OLMAK"
Dursunlu köyünden sonra Sarıkız köyüne geçen Ağbaba, köy kahvehanesinde toplanan halka bir konuşma yaptı. Buradaki toplantıya Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları da katıldı. Ağbaba, "Referandumda bize sahip çıkıp destek verdiğiniz için teşekkür etmeye geldik. Malatya'nın da Sarıkız gibi birbirine hoşgörülü davranması için çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmış, daha sonra başka siyasetlere geçmiş, ama yüreği bu partide atan herkese sahip çıkacağız. Bize oy versin vermesin, bizim örgütümüzün temel ilkesi herkesin yanında olmaktır. Sarıkız köyünün olsun, diğer köylerimizde olsun bir sorununuz olduğunda yanınızdayız. Bunu gittiğimiz her yerde belirtiyoruz. Çünkü biz bir aileyiz. Burada toplandığınız için işinizi gücünüzü bırakıp bizi karşıladığınız için ben tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca Sarıkız köyünde bir düğüne de uğrayan Ağbaba, aileye ve evlenen çiftlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Sarıkız köyünden sonra Yeşilkale, Yayladamı, Akmağara, Çulhalı köyleri ziyaret edildi. Bu köylerde de Ağbaba, köyde eksiklerin olup olmadığını sorarak bir şeye ihtiyaçları olduğunda kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Ayrıca Ağbaba, halkın desteği ve ilgisine teşekkür etti.

"SOSYAL DEMOKRAT ALANDA İLERLEYECEĞİZ"
Ağbaba ve partililer Başkınık köyünde kültür evinde halkla sohbet etti. Ağbaba, "Partimizin sosyal demokrat alanda ilerlemesi için, Türkiye'de herkesin eşit, etnik kimliğinden utanmadan, saklanmadan yaşaması için çalışıyoruz. Başbakan gibi bir mezhebi hedef göstererek linç kültürü, farklı mezhebe görüşe kin duyguları yaratmıyoruz. Biz size her zaman samimi davranıp, verdiğimiz sözü tutacağız. Ve elimizden gelen her şeyi yaparız.

200 YERDE TOPLANTI
Referandum öncesi 200 yerde konuşma yaptım. Çok çalıştık, partililerimle. Malatya'daki 'Hayır' oyunun büyük çoğunluğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne ait. Bu çıkan sonuç kötü bir sonuç değil. Önümüzdeki dönem iki hedefimiz var. Birincisi, oy kullanamayan bir şekilde seçim listesinden ismi silinmiş vatandaşlarımıza yardımcı olmak. İkincisi, oy kullanmayan kendi tabanımızın neden oy kullanmadığını kendilerine sorarak oy kullanmalarını sağlamak. Birbirimizi tanıyalım. Biz aynı yolda aynı hedef için yürüyoruz. Ben, milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, genel başkanımız her zaman sizin emrinizdeyiz" dedi.

SORUNLAR NOT ALINDI
Son olarak Hasançelebi Belediyesi ve Kocaözü Beldesi ziyaret edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaözü Belde bürosunda halkın isteklerini ve partiyle ilgili gelecekteki beklentilerini dinleyen Ağbaba, halkın beklentilerini tek tek not aldı. Önerileri değerlendireceklerini ve halkın kendilerine böyle destek olduklarından dolayı mutlu olduklarını belirten Ağbaba, bu durum karşısında gurur duyduklarını belirtti.

"BİRLİKTELİĞİNİZİ BOZMAYIN"
Ağbaba sözlerine şöyle devam etti: "Biz partizanlık, ayrımcılık yapan insanlar değiliz. Biz insanları birleştirmek için uğraşıyoruz. Kocaözü'ne şimdiye kadar hiçbir siyasi parti gelip de halkın elini sıkıp halini sormamış, sahip çıkmamış. Ben il başkanlığına seçildiğimde ilk olarak Kocaözü'ne bir parti bürosu açmak için çalışmaya başladım ve açtık. Ve sadece seçim zamanlarında değil her zaman gelip halinizi sorup elinizi sıkacağız. Kocaözü'nde sizin bilginiz dışında sizin ortaklığınız haricinde bir şey yapmayacağız. Her şeyimiz birliktelik içinde olacak. Buradaki örgütsel çalışmamızı sürdürüp gereken önemi vereceğiz. Biz sizinle sevinir, sizinle üzülürüz. Bizim partimize gelen herkese kapımız açık. Sizden ricamız birliğinizi, beraberliğinizi bozmadan hedefimize doğru yürümek. Eksiklerimizi tespit edeceğiz. Biz hepinize karşı sorumluyuz. Siz üstünüze düşeni yaptınız, biz de size her konuda sahip çıkacağız" dedi.

Ayrıca Ağbaba, Kocaözü'ndeki konuşmasında, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu'na ve CHP Kocaözü Belde Başkanı Ramazan Bal'a teşekkür etti.

ZİYARETE KATILANLAR
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ile köy ziyaretlerine; İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akkoyun, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan ve Hekimhan İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu katıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız