SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oylarını Kullandılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:19
Oylarını Kullandılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da il yöneticileri ve siyasiler, adaylar oylarını çeşitli okullardaki sandıklarda kullandılar.

VALİ..

Malatya valisi Süleyman Kamçı, eşi Ayşe Kamçı ile birlikte 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullandı. 

Vali Konağı yakınında bulunan Fatih İlkokuluna eşiyle birlikte gelen Vali Süleyman Kamçı, oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde çocuklarla sohbet etti. Malatya’da seçimlerin sükunet içerisinde geçtiğini belirten Kamçı, “Eşimle birlikte vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Seçme hakkımızı kullandık” dedi.

Malatya’da seçimlere katılımın yoğun olduğunu belirten Kamçı, “Seçim memleketimiz, milletimiz ve hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK..

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve adayı Öznur Çalık, Malatya Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Çalık, “Ben inanıyorum ki milletimiz kararını verdi. Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde nasıl ki en doğru kararı verdiyse, bugünkü seçimde de milletimiz bir kez daha en doğru kararı verecek” dedi. 

Oy kullanmaya eşi Kenan Çalık ve oğlu Barış Çalık ile birlikte gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık, seçmenlerle bir süre sohbet ettikten sonra oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Çalık, 7 Haziran 2015 seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Milletin iradesinin sandığa yansıdığı gündeyiz. Bütün hesapların millete verildiği ve milletimizin konuştuğu gün. 6 Haziran saat 18.00’e kadar bütün siyasiler konuştu, bugün de tüm milletimiz sandık başına gitti. İnşallah kardeşse, sağlığın, huzurun, başarının daim olacağı 7 Haziran seçim sürecini yaşarız ve demokratik bir ülkenin erdemine sahip olarak neticelendiririz. Bugün milletimizin iradesi sandığa yansıyor. Saat 17.00’de bütün sandıklar kapatıldığında sonuçları öğreneceğiz. Başarıyı hak edenin, millet ve ümmet için fayda getirecek hangi siyasi parti varsa onun bu sandıklardan çıkmasını temenni ediyorum. Ben inanıyorum ki milletimiz kararını verdi. Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde nasıl ki en doğru kararı verdiyse, bugünkü seçimde de milletimiz bir kez daha en doğru kararı verecektir. Bizler çalıştık, bugün de milletimizin sesi sandıklarda. Milletimizin kazandığı gündür diye düşünüyorum. Bugün demokrasinin güzelliğini yaşıyoruz. Malatya’da sorunsuz bir seçim geçiriyoruz. Sadece engellilerimizle ilgili bir sorunumuz var, onu da inşallah bundan sonraki seçimlerde bertaraf ederiz” ifadelerine yer verdi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, "Umarım trafoya kediler girmez ve herklesin içine sinen bir sonuç olur" dedi. Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda 1246 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanma işlemi öncesinde sınıfları dolaşan ve sandık görevlilerine çalışmalarında başarılar dileyen Ağbaba, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla fotoğraf çektirerek, sohbet etti.

Yoğun ilgi altında oyunu kullanan Ağbaba, "Hayırlı olmasını diliyorum. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Parti olarak da güzel bir kampanya yaptık. Umarım sonuçlarda da emeklerimizin karşılığını alırız" dedi.

Seçim döneminde haksız bir rekabetin yaşandığını ifade eden Ağbaba, "Siyasi partiler sadece karşılarındaki rakipleriyle değil, Cumhurbaşkanına, iş adamlarına, parti devletine karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Biz de, bir siyasi partiyle yarışmadık. Bir parti devletiyle yarıştık. Cumhurbaşkanı'ndan, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, kamu kurumlarından bazı yandaş derneklere kadar herkesle yarıştık. Tarafsız olması gereken devlet kurumları AKP'ye oy verilmesi için çalışmalar yaptı. Böyle bir seçim dönemi yaşadık. Umarım, yarın hep birlikte yaşanacak bir Türkiye'ye uyanırız hep beraber. Basın mensupları da yoğun bir dönem geçirdi, onlara da teşekkür ediyorum. Geçmişte Doğan Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı gibi ajansların protokolde görev yapmaları engellendi; umarım bugün sandık başlarında bu engellenmez ve olağan bir seçim süreci yaşarız diye temenni ediyorum. İnşallah bu temennide de kalmaz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oyunu Cengiz Topel Ortaokulu’nda kullandı.

Sabah saatlerinde okula gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, işlemlerinin ardından oyunu kullandı. Daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Başkan Çakır, 7 Haziran seçimlerinin başta ülke olmak üzere Malatya’ya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Seçim öncesi tüm siyasi partilerin vaat ve projelerini detaylı şekilde halka anlattığını söyleyen Çakır, “Şimdi söz sırası halkımızda. Bu seçimlerin milletimiz ve ülkemizin geleceği için, ülkemizin daha müreffeh olması için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyoruz” diye konuştu. Halk iradesinin önemine değinen Başkan Çakır, “Ülkemizin gelişmesi için, refah seviyesinin yükselmesi için öncelikle demokrasinin yükselmesi gerekiyor. Dolayısıyla bugüne kadar da hep sandığın dediği oldu, bundan sonra da yine halkın dediği olacaktır” şeklinde konuştu.

Seçimlere katılımın yüksek olması temennisinde bulunan Çakır, gördüğü kadarıyla Malatya’da katılımın iyi olduğunu söyledi. Çakır, seçim sonuçlarının Malatya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek okuldan ayrıldı.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat oyunu Eşi ve Çocuklarıyla birlikte Sadiye Ünsalan Meslek Lisesi 2261 Nolu sandıkta oyunu kullandı. 

Başkan Polat, “Ülkemiz için Milletimiz için Yeşilyurt’umuz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün herkes özgür iradesi ile vatandaşlık görevini yerine getiriyor. Bu sandıklardan çıkacak sonuç, ülkemizi önümüzdeki dört yıl boyunca kimlerin yöneteceğini belirleyecektir. Erken saatlerden beri birçok okulumuzu ziyaret ettim. Yeşilyurt’umuzda hemşerilerimiz güven içinde oylarını kullanıyor, güzel bir heyecan var. Bu Yeni Türkiye yolunda atılan adımların meyvesidir, demokrasimizin geliştiğinin göstergesidir. Güzel bir seçim sonucu yaşayacağımıza inanıyorum. Çıkacak sonucun Ülkemize, Yeşilyurt’umuza hayırlar getirmesini temenni ediyorum, hayırlı uğurlu olsun."dedi.

MHP ADAYI YILDIZ..

MHP Malatya milletvekili 1. sıra adayı Avukat Arif Yıldız, genel seçimlerde eşi Fatima ve kızı Büşra İkbal Yıldız'la birlikte oy kullandı.

Avukat Arif Yıldız, eşi Fatima ve kızı Büşra İkbal Yıldız'la birlikte oy kullandı. Fen Lisesi 2126 sayılı sandıkta oy kullanan Yıldız ailesinde öncelik bayanlara verildi. İlk olarak Fatima Yıldız ile Büşra İkbal Yıldız oylarını kullandılar. Büşra İkbal Yıldız, "İlk oyum babama gitti. Hayırlı uğurlu olsun" derken, Fatima Yıldız, ise "İlk oyum değil ama tüm oylar eşime" temennisinde bulundu.

Eşi ve kızından sonra oy kullanan MHP Malatya milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, "Demokrasinin gereği buydu. Demokrasinin iyi bir şekilde işleyebilmesi için tüm vatandaşların oylarına sahip çıkması gerekiyor. Oyların sandığa yansıması yanı halk iradesinin sandığa yansıması demokrasinin gereğidir. İleri demokrasilerde sandığa yansıyan oylarla irade belli oluyor. İnşallah genel seçimlerin Malatya'mıza, ülkemize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle de Malatyalılar oylarına sahip çıkmalarını ve oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

SP ADAYI MARASALI..

Büyük Birlik Partisi ile ittifak yaparak 7 Haziran seçimlerine katılan Saadet Partisi’nin Malatya’da 1.sıra milletvekili adayı Osman Cemali Marasalı oyunu kullandı. 

Beraberinde Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte Çöşnük Mahallesi’nde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu’nda oyunu kullanan Milletvekili adayı Marasalı, “Bu seçimler sadece Türkiye’nin değil bütün İslam ümmetinin gözlerinin üzerinde olduğu bir seçim. Geniş bir katılımla Malatya’da seçimlerin sürdüğünü görüyoruz. Bu seçimin tüm Türkiye’ye İslam alemine ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Umarım bu seçimler adil bir dünyanın ve düzenin kuruluşu için başlangıcı olur. Seçimlere büyük bir teveccüh gösteren halkımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

AKP ADAYI ÖZHAN..

Milletvekili Genel Seçimlerinde adaylar oylarını kullanıyor. Malatya’da AKP’den aday olan Taha Özhan, İzzetiye mahallesindeki Hasan Varol Ortaokulunda oyunu kullandı. 

Malatya’da 08.00'den itibaren vatandaşlar oy kullanmaya başlarken AKP Malatya 2. sıra Milletvekili adayı Taha Özhan da sabah 08.00’de ortaokul eğitimini tamamladığı Hasan Varol Ortaokulunda oy kullandı. Oy kullanma işlemi sonrası açıklama yapan Taha Özhan, 7 Haziran seçimlerinin ülke ve Malatya için hayırlara vesile olmasını dileyerek “Bu seçimde geçmişte öğrencisi olduğum okulda oy kullanmak nasip oldu” dedi.

BAĞIMSIZ ADAY ÖLMEZTOPRAK..

Malatya’da seçimlere bağımsız olarak katılan eski milletvekili Münir Doğan Ölmeztoprak oyunu kullandı.

Şehit Kemal Özalper Teknik Meslek ve Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan bağımsız milletvekili adayı Münir Doğan Ölmeztoprak, seçim sürecinin ardından milletin bugün sandık başına gittiğini belirterek, “Önce Allah’ın iradesi sonra milletin iradesi sandığa yansıyacaktır” dedi. Seçimlerin tüm ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden Ölmeztoprak, “Her seçim dönemi aynı zamanda bir başlangıçtır. Her başlangıç bir umuttur. Allah umutlarımızı kırmasın. Allah bu aziz millete yardım eylesin. Seçime katılan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

BAĞIMSIZ ADAY DR. YALÇIN..

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, "Ben tercihimi halkın iradesinden yana yaptım" dedi. 

Yalçın, oyunu Tecde Mahallesi'ndeki Cahide Nebioğlu İlkokulu'ndaki 2209 nolu sandıkta kullandı. Vatandaşların büyük ilgisi altında oy kullanamaya gelen Yalçın, oy kullanamaya gelen vatandaşlarla sohbet etti. 

Sandıkları gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Yalçın, "Memleketimizde huzur, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak nasip olsun. Halkın iradesi ile gerçekten Malatya halkının lehine olacak sonuçlar elde edilsin istiyorum. Yaşasın halkın iradesi ve kardeşlik" dedi. 

AKP İL BAŞKANI KAHTALI..

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 7 Haziran seçimleri kapsamında Türkiyem Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Oy kullanımı sonrası açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Demokrasilerde belli zamanlar itibariyle seçimlerde vatandaşlık hakkımızı kullanıyoruz” dedi. Malatya’da AK Parti olarak bir seçim süreci geçirdiklerini belirten Kahtalı, ülkede refah ve huzurun sürmesi adına halkın tercihlerini sandıklara yansıttığını söyledi. Kahtalı, 7 Haziran seçimlerinin başta Malatya olmak üzere Türkiye ve tüm İslam coğrafyasındaki ülkelere refah ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

CHP İL BAŞKANI KİRAZ..

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Rahmi Akıncı Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Eşiyle birlikte Rahmi Akıncı Ortaokulu’nda oyunu kullanan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, çıkışta yaptığı açıklamada Malatya’da seçimlerin oldukça huzurlu ve sakin bir ortamda geçtiğini belirterek, “Malatya’ya yakışan bir seçim yaşıyoruz” dedi.

Uzun bir dönemdir parti olarak seçimlere hazırlandıklarını ifade eden Kiraz, artık bu saatten sonra halkın tercihini sandıklara yansıyacağını söyledi. Kiraz, "İnşallah halkımızın tercihleri doğrultusunda bir sonuç ortaya çıkar. İyi olan kazanır diyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya’da gördükleri kadarıyla seçime katılım oranının yüksek olduğunu belirten Kiraz, “Vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde gelerek oylarını kullanmaya devam ediyorlar. Buradan herkese çağrıda bulunuyorum. Oy kullanmayan her vatandaşı sandıklara bekliyoruz” dedi.

Kiraz, seçimlerin başta Malatya olmak üzere ülkeye huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız