SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oylarını Kullandılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:51
Oylarını Kullandılar
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde siyasiler ve il yöneticileri de oylarını kullandılar.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygılı olacağız" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunu merkez Zaviye Mahallesindeki Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda kullandı. Oyunu kullanmak için sıraya giren Ağbaba, cep telefonunu da sandık görevlilerine teslim etti.

Ağbaba, katılımın geçmiş seçime göre biraz daha düşük olduğunu gözlemlediğini belirterek, “Umarım Türkiye parlamenter demokrasiye devam eder, umarım demokrasi ağırlıklı bir seçim gerçekleşir” dedi.

Malatya’da huzur ve barış içerisinde bir seçimin gerçekleştirildiğini gördüğünü belirten Ağbaba, “Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Seçimin hem Türkiye’ye ve Malatya‘ya hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sonucunu mutlu ve olumlu değerlendiririz. Dileğim o, umudum o. Ama her türlü düşünce her türlü yorum sandıktan çıkan sonucun üzerinden gelemez. Sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygılı olacağız. Türkiye’deki birliğin, beraberliğin bozulmaması için bir başka ülkeye benzememesini umuyorum. Umarım güzel sonuçlar doğar. Birliğimize, dirliğimize katkı sunmasını diliyorum” dedi.

Seçimde engellilerin oy kullanmakta zorlandığını belirten Ağbaba, “Bunun için kanun teklifi de vermiştim. Bir insana işkence ederek oy kullanılıyor. Karga-tulumba yukarı çıkartılmaya çalışılıyor. Engellilere sadece oy için değil, her zaman şartların iyileştirilmesi gerekiyor. Seçimden sonra bununla ilgili kanun teklifimizi gündeme getireceğiz” diye konuştu.

Ağbaba, seçimi takip eden muhabirlere de teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİ AKIN..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, oyunu eşi Nurten Akın ile birlikte Cengiz Topel Ortaokulu’nda kullandı. 

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Milletvekili Akın, “Bu seçim, Cumhuriyet tarihindeki, Cumhurbaşkanı’nın halkoyları ile seçilmesi münasebetiyle ilk seçimlerdir. AK Parti kurulduğu günden bu yana her zaman ilklere imza atmıştır. Türk demokrasisinin gelişmesi, çağdaşlaşması ve yerleşmesi hususunda büyük gayretler göstermiştir ve Türkiye’yi ihtilaller komitesi olmaktan çıkarmıştır” diye konuştu.

Akın, AKP’nin İslam ve bölge devletlerinin umudu halinde olduğunu ifade ederek, “AK Parti’yi bu konuma getiren demokrasinin yerleşmiş olmasıdır. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ve ülkemizdeki kalkınma hızı bu şekilde seyrettiğinde inşallah 2023’te fert başına düşen milli gelirimizi 25 bin dolarlara ulaştıracağız ve demokrasimizi daha çok yerleştireceğiz. Bu şekliyle bölgemizi düzenlediğimiz gibi dünya politikasını da etkileyeceğiz. Bu seçim; Türkiye, İslam coğrafyası ve bölgemiz için çok önemli bir seçim. İnsanlarımız bunun farkında” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ FINDIKLI..

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Malatya'yı yüzde 75, Türkiye'yi ise yüzde 55 ile kapatacağız" dedi. 

Milletvekili Mücahit Fındıklı, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu Cengiz Topel Ortaokulu’nda 2274 nolu sandıkta kullandı.

Oy verme işlemi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Fındıklı, “Sandıkları gezerken 18 yaşında oy kullanan hanım kızlarımızla tanıştım. Onlara, ‘İlk defa mı oy kullanacaksınız?’ dedim ve evet yanıtını aldım. ‘Cumhurbaşkanı seçeceksiniz, biliyor musunuz?’ dedim ve yine evet yanıtını aldım. Onlara, ‘Biz 50 yıldır bugünü bekliyoruz’ dedim. İlk defa oy kullanıyorlar ve 50 yıl beklemelerine gerek kalmadan, Cumhurbaşkanı’nı halk seçiyor. Yeni Türkiye’nin, yeni Başkanı’nı seçiyoruz. Büyük bir teveccüh var. Malatya’yı yüzde 75, Türkiye’yi de yüzde 55 ile kapatacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK..

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Ben inanıyorum ki sonuçlar milletimizin hayrına olacaktır” dedi. 

Milletvekili Öznur Çalık, oyunu Malatya Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Oy kullanmaya eşi Kenan Çalık ile birlikte gelen milletvekili Öznur Çalık, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu andan itibaren ilk kez milletimiz kendi Cumhurbaşkanı’nı kendi oylarıyla seçecek. Bu ilk kez oluyor. Milletimiz, vekalet verdiği milletvekilleri aracılığıyla Cumhurbaşkanı’nı seçiyordu ve çok ciddi problemler yaşanırdı. Ama binlerce kere şükürler olsun; o seçimlerin bittiği, milletin kendi asli vazifeleri olan vatandaşlık görevini sandıkta yerine getirerek, kendi Cumhurbaşkanlarını seçecekler. Bu, ülkenin demokratikleşmesi adına çok önemli bir başarıdır. Milletimizin sesi, sandığa; sandığın esi de Çankaya’ya yansıyacak. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, ailemiz için, ülkemiz için, İslam coğrafyası için çok önemli bir süreç. Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben inanıyorum ki sonuçlar milletimizin hayrına olacaktır” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oyunu Fatih İlkokulu'nda kullandı. 

Başkan Çakır, “Türkiye için önemli bir gün. Geleceğimiz ve halkımız için önemli bir günü yaşıyoruz. Çünkü artık halk kendi cumhurunu seçiyor. Dolayısıyla da Türkiye’nin bundan sonraki süreçte daha güçlü bir liderinin olacağı kanaatindeyim. Çünkü halkın verdiği güçle her zaman liderler güç bulur. Liderliğini daha güçlü bir şekilde yapar. Bugünde Türkiye’de ilk defa Cumhurbaşkanı’nı halk seçmiş olacak. Bundan sonra Türkiye’nin eski Türkiye olmayacağını, daha güçlü ve daha söz sahibi bir Türkiye’nin olacağı kanaatindeyim. Oy kullanan herkesin de bunda imzası olacak” diye konuştu.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI POLAT

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat oyunu Yakınca’da Sadiye Ünsalan Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2236 nolu sandıkta eşi ve çocuklarıyla birlikte kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; “Yeni Türkiye’den yana, demokrasiden yana oyumuzu kullandık. Güçlü, adaletli ve mazlumların yanında yer alan bir Türkiye, Dünya ülkeleri arasında ve dengelerinde söz sahibi olacaktır. İlk defa Cumhurbaşkanını halkın seçmesi çok önemli, bugün kullandığımız oylarımızla bunu gerçekleştiriyoruz. Halkımız bugün Türkiye'nin her tarafından genç, yaşlı,  engelli herkes sandıklara gittiler ve iradelerini ortaya koydular. Bizde bugün Yakınca Mahallemizde Sadiye Ünsalan Kız Teknik ve Meslek Lisesinde eşim ve çocuklarımla birlikte oyumuzu yeni Türkiye’den yana kullandık. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

MHP İL BAŞKANI..

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu eşi ile birlikte Malatya Fen Lisesine gelerek kullandı.

Oyunu kullanırken bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, “Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir seçim. Bu açıdanda MHP olarak bu seçime çok önem veriyoruz. MHP teşkilatları olarak sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı olması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız