SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oylarınızın Hakkını Vermek İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekilleri İhsan Koca ve Öznur Çalık'ın da bulunduğu AKP heyeti, Malatya merkez Dilek Beldesi'ni ziyaret etti ve halkın sorunlarını dinledi. Bu arada AKP milletvekili Fuat Ölmeztoprak da Hekimhan'ı ziyaret etti.

DİLEK'TE..
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır ve merkez ilçe Başkanı Celal Ekici'yle birlikte Dilek Kasabası’na giderek, belde teşkilatında halkın sorunlarını dinlediler.

AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, "Beldenizin sorunları nedir? istişare etmek için buradayız"diyerek, Belde Başkanı Hikmet Karaduman ile vatandaşlardan sorunları dinlediler.
Dilekli vatandaşlar, Malatya Belediyesi'ne bağlanmaları halinde istihdam açısından sıkıntı çekileceğini, Dilek'te tarım ve hayvancılığın yaygın olduğunu dile getirerek, ilçede sulama suyu sıkıntısı yaşandığını, bu nedenle bir kaç yere sondaj vurulması taleplerini ilettiler.

Burada konuşma yapan Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, bireysel değil, yöresel sorunlar için vatandaşlara kapılarının açık olduğunu belirterek, "Dilek, diğer 4 belde ile birlikte Malatya Belediyesi'ne bağlanması kararından sonra vatandaşlar bağlanılmaması için bizlere müracaat ettiler. Malatya merkeze 5 kilometre uzaklıktan fazla olan beldeler bağlandı. Dilekliler de, bu hesaplamanın yanlış yapıldığını, Malatya'nın son evi ile Dilek'in ilk evi arasının 5 kilometre olduğunu söylüyorlar. Bu konuda Ankara'da ilgili ve yetkili yerlerle görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuştu.

"Oylarınızın hakkını vermek için çaba gösteriyoruz"diyen Çalık, partide her hafta nöbetçi vekil uygulaması yapılıp, vatandaşın sorunlarının dinlendiğini hatırlattı.

Milletvekili İhsan Koca ise, "Problemlerinizi, varsa eleştiri ve önerilerinizi dinlemek için buradayız"diyerek, iktidar olarak yaptıkları hizmetleri anlattı.

"YENİDEN TESBİT YAPILACAK.."
Bu arada Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belirlenen değer tespitlerine vatandaşlarımız büyük bir tepki göstermişlerdi. AK Partili tüm milletvekilleri olarak konuyu sürekli takip ettik. Gelinen noktada, TOKİ, değer tespitlerini yeniden yapacak. Değer tespit komisyonuna bölgede oturan vatandaşlarımızda dahil edilecektir. Değer tespitleri büyük oranda arttırılacaktır. Ayrıca, TOKİ'nin vatandaşlara yapacağı evlerin fiyatlarında da indirim yapılacaktır" şeklinde bilgi verdi.

Çalık, "Bizler, vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları istismar ederek, siyasi rant haline getiren siyasi bir gelenekten gelmiyoruz. Bizler olayın başından beri tüm gelişmeleri takip ederek, sorunu çözme gayreti içinde olduk. Hem Malatya'nın gelişmesini istiyoruz, hem de vatandaşlarımızın bu süreçte mutlu olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Şuanda gelinen nokta önemli bir aşamadır. Bu gelişmeyi, AK Partili tüm milletvekillerinin ortak çalışması sağlamıştır" dedi.

HEKİMHAN'DA..
Öte yandan, AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak beraberindeki partililerle birlikte Hekimhan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ve Hekimhan AKP İlçe Başkanı Mahmut Kandemir'i ziyaret etti.

Ziyarette, Kaymakam Ramazan Fani, Ölmeztoprak’a Hekimhan ilçesinin sorunlarını anlattı. Fani, Hekimhan'ın 2007 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sayımı neticesinde nüfus oranında, yüzde 35 düşüş gözlendiğini, bu düşüşün İller Bankası ve İl Özel İdaresi'nden ayrılan ödenek miktarını da olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Malatya Milletvekili Ölmeztoprak ise, "Bizler milletin vekiliyiz. Asil olan sizlersiniz. Bizler AK Parti'den seçilmiş olabiliriz. Ama ilçelerimize hizmet safhasında parti ayrımı gözetmeksizin 14 ilçemize hizmet etmekle mesulüz" dedi.

Hekimhan ilçesine çim halı saha ve spor tesisi yapımı için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından 135 bin YTL ödenek ayrıldığını belirten Ölmeztoprak, gençlerin spora yönelmesi ve sağlıklı yaşam için AKP olarak spor tesisleri yapımına önem verildiğini vurguladı.

Hekimhan ilçesi ile günden güne özdeşleşen cevizinin, İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekler ve kaliteli aşılama metotlarıyla fidanlarının yetiştirildiğini ve markasının tescil edildiğini belirten Ölmeztoprak, kısa sürede Kaman cevizi gibi tanıtılacağına inandığını bildirdi.

Ölmeztoprak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile temasları neticesinde Hekimhan ilçesinde 50 aileye Arı yetiştiriciliği projesinin verileceğini ve arıcılığın ilçede yaygınlaştırılacağını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız