SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyle Ama Böyle.." Gibi Bir Şey!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:42
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederken basın mensuplarının eski devlet hastanesi önünde geçtiğimiz Pazar günü yapılan eylem ve basın açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi:

“Hastane önünde demokrasi mücadelesi veren vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Onlar hiçbir taşkınlık yapmadan ‘hastanemizi geri istiyoruz’ dediler. Bu tarzda demokratik eylemler elimizi güçlendirir. Ancak, oraya eğer siyasi herhangi kimlikle girilirse o eyleme gölge düşürmüş olurlar. Muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı eylem, başımız ve gözümüz üzerine. Orda söylenen cümle ve talepleri alırız ve sayın bakanımızla paylaşırız. Ancak oraya siyasi partiler girerse o zaman söyleyecek cümlelerimiz çok olur. Mevcut hastanemiz bitti ancak çok eksiği var. Açılışının yapılmasını istemedik. Eksikler tamamladıktan sonra 5 yıldızlı konforda hizmet verilecek. Şu anda yaşanan sıkıntılar bir geçiş dönemidir. Aksaklıklar vatandaşımızı sıkıntıya sürükleyebilir. Vatandaşımızın biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Yeni hastanenin yanına kadın doğum ve çocuk hastanesi ile fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi de yapılacak. O zaman bin 250 yataklı hastanelerimiz hizmet vermiş olacaktır.”

Çalık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yeni Devlet hastanesi yapılırken hem yukarı devlet hem de Beydağı Devlet Hastanesi’nin yerinde kalmasını istemiştik. Ama iki hastanenin fiziki şartlarının iyi olmaması nedeniyle bu iki yer TOKİ’ye devredildi. Ve TOKİ büyük bir hastane yaptı. Yeni sağlık bakanımıza da konuyu ilettik, personel konusunda ciddi sıkıntı çekildiği söylendi. Yukarı Devlet Hastanesi’nde poliklinik hizmetlerinin hiç olmazsa verilmesini talep ettik ve şu anda poliklinik hizmetleri devam ediyor.”

GENÇLERİ VE ÖĞRENCİLERİ KORUMAK KOLLAMAK GÖREVİMİZDİR

Çalık, kız ve erkekli öğrencilerin aynı evde kalması tartışmalarıyla ilgili olarak ise şu görüşü paylaştı:

“Ailelerin bu manada şikayetleri var. Hükümet olarak bu şikayetleri değerlendirmemiz lazım. Hiç kimsenin midesinin kaldırmayacağı hadiselerin var olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla gençlerimizi, evlatlarımızı ve öğrencilerimiz korumak ve kollamak anayasanın verdiği haktır. Biz oradaki var olan yanlış uygulamaları ortadan kaldırmak için gereken hassasiyeti göstermekle mükellefiz. Başbakanımızın cümleleri de bir baba ve başbakan sorumluluğundadır. Dolayısıyla hepimiz de bir ebeveyn olarak bu sorumluluğu taşımak zorundayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız