SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öyle Bir Alan Kayıtlarda Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlediği basın toplantısında 2010 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı.

İnsan merkezli ve ortak akıl anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan başkan Çakır, “Göreve gelir gelmez, Malatya’nın Büyükşehir olması için gerekli fizibilite raporlarını hazırlayarak milletvekillerimizle birlikte sayın Başbakanımıza dosya sunduk. Yönetimimiz; araç-gereç parkının güçlendirmesiyle, otobüs filosunun yenilenmesi ve büyütülmesiyle, teknik altyapı hizmetlerinin tamamen bitirilerek, kaldırım, asfalt ve peyzaj düzenleme çalışmalarıyla, yeni yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra kuzey kuşak yoluyla, semt konaklarıyla, taziye evleriyle, meydan düzenlemeleriyle, okuma ve sanat merkeziyle, kültür merkeziyle, sportif faaliyetler ve diğer yatırım ve hizmetlerle Malatya’yı emin adımlarla Büyükşehir’e taşımayı amaçlamaktadır. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Belediye bünyesinde idari ve mali yapılanma üzerinde ısrarla durduk. Belediyemiz kaynak ve imkanlarını en rasyonel biçimde kullanmak adına önemli çalışmalar yaptık. Şu anda Malatya’nın dört bir yanında yatırım ve hizmetler devam ediyorsa, bunun temelinde imkan ve kaynaklarımızı akılcı bir şekilde kullanmamız yatmaktadır” dedi.

Konuya ilişkin belediye basın bülteni de şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir basın toplantısı düzenleyerek, 2010 yılında yapılan yatırım ve hizmteleri anlattı.

27 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de Malatya Belediyesi Fırat Toplantı salonunda düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu 2010 yılı değerlendirme basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, göreve geldikleri tarihten itibaren, mevcut sorunların kökten çözülerek, modern ve standartları yüksek bir Malatya meydana getirme noktasında yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İnsan merkezli ve Ortak Akıl anlayışından hareketle her kesimin fikir ve önerilerini aldıklarını, idari ve mali yapılanmanın ardından, teknik altyapıyı güçlendirdiklerini belirten Başkan Çakır, “Malatya’yı bir bütün olarak ele alarak ‘Büyükşehir’ statüsüne uygun olarak hizmetler ürettik” dedi.

Malatya’nın her noktasında bir çalışma olduğunu ve şehrin adeta şantiyeye döndüğünü söyleyen Başkan Çakır, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bizim yaptığımız hizmetlerin en büyük özelliği, sorunların tümden halledilmesine yönelik yatırımların yapılmasıdır. İçmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu, doğalgaz, elektrik, telefon, mobesa gibi altyapı yatırımlarının tamamlanarak diğer hizmet, yatırım ve üst yapı düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Yani kısaca bizim yaptığımız hizmetler, kökten çözüme yöneliktir” dedi.

Başkan Çakır, “Göreve gelir gelmez, Malatya’nın Büyükşehir olması için gerekli fizibilite raporlarını hazırlayarak milletvekillerimizle birlikte sayın Başbakanımıza dosya sunduk. Yönetimimiz; araç-gereç parkının güçlendirmesiyle, otobüs filosunun yenilenmesi ve büyütülmesiyle, teknik altyapı hizmetlerinin tamamen bitirilerek, kaldırım, asfalt ve peyzaj düzenleme çalışmalarıyla, yeni yol açma ve genişletme çalışmalarının yanı sıra kuzey kuşak yoluyla, semt konaklarıyla, taziye evleriyle, meydan düzenlemeleriyle, okuma ve sanat merkeziyle, kültür merkeziyle, sportif faaliyetler ve diğer yatırım ve hizmetlerle Malatya’yı emin adımlarla Büyükşehir’e taşımaktadır.

‘Halka hizmet hakka hizmet’ inancıyla Malatya’ya ve Malatya’da yaşayan tüm insanlara hizmet etme onurunu yaşayan yönetimimiz, halkımızdan aldığı güçle, halkımızın bize yüklediği Belediye Başkanlığı gibi kutsal bir emaneti layıkıyla korumakta ve gereken itinayı göstermektedir” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Belediye bünyesinde idari ve mali yapılanma üzerinde ısrarla durduk. Belediyemiz kaynak ve imkanlarını en rasyonel biçimde kullanmak adına önemli çalışmalar yaptık. Şu anda Malatya’nın dörtbir yanında yatırım ve hizmetler devam ediyorsa, bunun temelinde imkan ve kaynaklarımızı akılcı bir şekilde kullanmamız yatmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Çakır, 34 adet yeni otobüs alarak, otobüs filosunu yüzde 40 oranında gençleştirdiklerini, 23 adet temizlik aracı aldıklarını, katı atık bertaraf tesisi için yer tahsisi yaparak ihale aşamasına getirdiklerini, 150 civarında yeni iş makinası ile araç-gereç aldıklarını, otobüs ve araç gereçler için toplamda 18 milyon lira civarında ödeme yapıldığını, 30 km yağmursuyu drenaj kanalı, 52 km içmesuyu, 31 km kanalizasyon şebeke hattı döşendiğini, İnönü, Atataürk, Necip Fazıl Kısakürek, Cengiz Topel caddeleri ile Turgut Özal mahallesi, Adliye civarı gibi cadde ve sokaklar başta olmak üzere şehrin birçok yerinde altyapı çalışmalarının ardından kaldırım, yol ve otopark düzenleme çalışması yaptıklarını, sent konakları, gasilhane, taziye evleri, hasta yakınları için konukevi, yol açma ve genişletme çalışmaları, şehiriçi ulaşım ve trafik planı, s plaka uygulaması, çevre düzenleme çalışmaları, kent bilgi sistemi gibi hizmet, yatırım ve projelerin yanı sıra 27 bin dolayında fidan, 17.500 gül, 107 bin m2 çimlendirme, 625 bin adet mevsimlik çiçek, 17 adet yeni park yapımı ile 2 adet bölgesel park yapım çalışmasının yanı sıra, en az fiziki yatırımlar kadar önemsedikleri sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Bu çalışmalarımızın önemli bir bölümünü kendi imkanlarımız ile gerçekleştiriyoruz. Örneğin, Yağmursuyu Drenaj kanallarının 13.123 metresi, içmesuyu şebeke hattının 12.668 metresi, kanalizasyon şebeke hattının 12.359 metresini ve 26.540 metre uzunluğundaki yeni yol açma genişletme çalışmalarını kendi personelimiz, araç ve gereçlerimizle gerçekleştirdik” dedi.

Yatırım ve hizmetler sırasında Belediye’nin imkan ve kaynaklarını rasyonel bir şekilde kullanmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, Belediye’nin gelir ve borçları ile ilgili de bilgiler verdi, Çakır, “2009 yılında tahsil edilen gelir 116 milyon 500 bin TL, 2010 yılında tahsil edilen gelir ise 155 milyon 906 bin TL olarak gerçekleşmiştir.2009 yılı sonu itibariyle toplam borcumuz 55 milyon 993 bin TL iken, 2010 yılı sonu borç tutarımız ise 54 milyon 498 bin TL’dir. Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi 2010 yılı gelirimiz önceki yıla göre yaklaşık yüzde 34’lük bir artışla gerçekleşirken, yine 2010 yılı sonu borcumuz ise yüzde 3’lük bir düşüş ile gerçekleşmiştir.Bu rakamlar da göstermektedir ki Malatya Belediyesi tahsilatta artış gerçekleştirmiş, borçlarını ise düşürmüştür” şeklinde konuştu.

Belediye şirketlerinin de önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirdiğini ve piyasada kalite ve fiyat dengesi oluşturduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bugüne kadar yaptıkları ekip ruhu çalışmasının bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

Çakır, “Bütün gayemiz daha yaşanılabilir bir Malatya’da hemşehrilerimizin daha iyi yaşamalarına imkan sağlamaktır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hizmet ve yatırımlarda emegi geçen belediye personeli ile öneri, destek ve katkılarından dolayı da sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Başkan Çakır konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırırken, daha sonra sinevizyon eşliğinde hazırlanan Belediye hizmet ve yatırımları izlendi."

SORULAR VE YANITLAR..
Basın toplantısında Çakır'a yöneltilen sorular ve başkanın yanıtları da şöyle:

SORU: Büyük şehir ile ilgili gelişmeler hangi aşamada?
YANIT: Yeni bir gelişme yok. Süreç işliyor. Büyükşehir olmanın önünde herhangi bir engel de yok.

SORU: Toplu ulaşım araçlarının sayısı artmasına rağmen otobüste bekleme sürelerinin arttığını yönünde şikayetler basın mensuplarının yanı sıra Belediye Çağrı merkezinde de teyit edilmiş durumda. Çözüm için neler yapmayı düşünüyorsunuz?
YANIT: Evet bu yönde sıkıntılar yaşıyoruz ama bunun büyük kısmı ana arterlerde yapılan çalışmalardan kaynaklandığını biliyoruz. Akıllı bilet uygulaması sayesinde de araçlarımızın takibi daha kolay olacak ve bu sıkıntının da önüne geçeceğiz.

SORU: Akıllı bilet uygulamasına karşı tepkilere ne diyorsunuz?
YANIT: Birçok belediye bu uygulamaya geçmek için hazırlıklarını yapıyor. Bu uygulama ile bir çok istismarın önüne geçeceğiz

SORU:2003 yılında yasalaşmasına rağmen bugüne kadar uygulanmayan asansör denetimlerini başlatmanız çok iyi ama, eksikliklerini vatandaşa kesmeniz yanlış bir uygulama değil mi? Çünkü muhatapları Asansör firmaları değil mi?
YANIT: Bu tür denetimlerimiz sadece asansör alanında değil. Diğer alanlarda da görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Faturanın vatandaşa çıkarılması konusunda bir araştırma yapalım.

SORU:Ağaç budamasıyla elde edilen ağaçların akıbeti ve ortaya çıkan görüntü kirliliği konusunda nasıl bir çözüm bulacaksınız?
YANIT: Yapılan budama sonucu elde edilen odunlar ihtiyaç sahibi 550 aileye nakliyesi de dahil olmak üzere gönderilmiştir. Görüntü kirliliği konusunda ise binaların dış cephesini boyatma zorunluluğu getireceğiz ve tabelalara standart getireceğiz.

SORU: Doğu garajına tahsis edilen daha sonra vazgeçilen YİMPAŞ arkasındaki alanın akıbeti ne olacak?
YANIT:O alanı yine belediyemizin bir biriminin örneğin MOTAŞ gibi hizmetine vereceğiz. Yeni Doğu garajının ihalesini ise Şubat ayı içerisinde yapacağız.

SORU: Bir önceki Belediye yönetimi tarafından Beydağları mevkiinde 60 bin dönümlük alan kazandırılmıştı. Bu alanla ilgili düzenleme hangi aşamada?
YANIT:Öyle bir alan yok. Kayıtlarımızda öyle bir alan yok. Aynı şekilde basın sitesi kurulması için gazeteciler cemiyetine tahsis edilmiş herhangi bir alanda kayıtlara işlenmemiş.

SORU:AVM’nin mühürlenmesi ve bu mührün yerinin bir belediye başkanı tarafından bilinmediği ve mühürlemeye rağmen AVM’de çalışmaların devam etmesi yan yana getirilince ortaya belediyenin buraya göz yumduğu görüntüsü çıkıyor. Bu görüntü doğru mu?
YANIT:Göz yummamız diye bir şey olamaz. Mühürlemeyi görevlendirilen personel yapar. Başkan yardımcısının mührün yerini bilmesine zorunludur diye bir şey olmaz. Mühürlemeye rağmen çalışmaların devam etmesi olayına gelince Danıştay 6. Dairesinin bu yönde bir kararı var. Süresi içerisince eksikliklerin giderilmesi istenir ve bu süre içerisinde herhangi bir işlem gerçekleştirmez. Söz konusu alanda imar planı tadilatı yapıldı ve mahkeme kararı yerine getirildi.

SORU:2009 yılında ortaya çıkarılan İmar yolsuzluğu ile ilgili gelişmeler hangi aşamada?
YANIT:Yönetimimiz tarafından ortaya çıkarılan yargıya verilen haksız kazanımlar ve belge tahrifatları konusunda mahkeme süreci işliyor.

Soru- yanıt ve yapılan çalışmaların sinevizyon eşliğinde izlenilmesinden sonra 2010 yılı değerlendirme toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız