SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyle Bir Gençlik Yetiştiriyoruz ki.."

0
Güncellendi - 2016-04-04 15:41:26
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Konseyi Başkanlığının Organizesi ile Kürsü Sende programının bu haftaki konuğu Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat oldu.

Konu ile alakalı açıklama yapan Gençlik Konseyi Başkanı Ahmet Bayduz şu ifadeleri kaydetti:

"Milletimizin içine fitne sokmak isteyenleri ve milletimizi birbirine kırdırmak isteyenleri şiddet ile kınıyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmak için canlarını ortaya koyan asil ve yiğit askerlerimizi, polislerimizi kutluyorum. Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması için canını veren şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'dan rahmet diliyorum. Herkes emin olsun, bugün öyle bir gençlik yetiştiriyoruz ki ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını seven, devletini bilen, büyüğünü ve küçüğünü sevip sayan, dinine uygun bağlı bir şekil de yetişen, Atatürk İlke ve İnkılaplarını bilen bir gençlik yetiştiriyoruz. Biz, Gençlik Konseyi olarak sorumluluğu yüksek, yükü çok ağır bir yola girdik. Bu kutlu yol da bugüne kadar bizi asla yalnız bırakmayan tüm siyasilerimize, bürokrasi temsilcilerimize ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bize bugün Gençlikte Başarı ve Gençlikte Sorumluluk duygusunu anlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat bey'e çok teşekkür ediyorum."

“GELECEK VİZYONUMUZU GENÇLİK BELİRLEYECEK”

Gençlerin aktif bir hayat yaşamaları, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmeleri için çaba harcayan Gençlik Konseyinin her türlü çalışmasını desteklediklerini ve sorunlarda çözüm ortağı olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise gençlerle bir arada olmaktan, fikir alış verişi yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin tarihine bağlı, vatanını, bayrağını, dinini ve ülkesini seven bir anlayışta yetişmesi için ellerinden gelen tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Başkan Polat, “Milletimizin ve ümmetin geleceğiyle ilgili doğru tespit yapabilmek için geçmişimizi çok iyi analiz etmemiz lazım. Millet olarak geçmişte çok büyük savaşlar yaşadık, toprak kaybede kaybede 1923 yılına kadar geldik ve şu anda yaşadığımız topraklarda hür ve özgür yaşamak içinde çok ciddi bedeller ödedik. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu aziz vatanın her karış toprağını ele geçirmek için sinsi plan yapanlar, savaşın ardından toplumu parçalamak için ciddi mücadele verdi. Asıl savaş millet olarak girdiğimiz savaşları kazanmamızdan sonra başladı. Toplum olarak savaşların ardından kültür emperyalizmi ile karşı karşıya kaldık. Özellikle gençliğimizin fikir dünyasını ele geçirmek için ciddi planlar yapan batı dünyası cephede yapamadığını gençleri ifsat ederek bu emellerine ulaşmak istedi. Bir milleti, bir ümmeti yenilgiye uğratmak için o milletin ahlakını, geleceğini karartmanız gerekiyor ve işte burada gençlikle ilgili mücadele başlıyor. Bu süreçte M. Akif, Beddiüzzaman, Necip Fazıl gibi milletin öz değerlerine sahip, gençliğin sesi ve vicdanı olan değerli insanlar farklı sesler ortaya çıkarıp milletin geleceğiyle ilgili ciddi mücadele verdiler. Kültür hegemonyasına yönelik savaş ise halen devam ediyor. Toplum olarak gelecekle ilgili öngörümüz ve vizyonumuz gençlikle başlar. Gençliğiniz ne kadar dinamikse, ne kadar idealistse, ne kadar çalışkansa, ne kadar ileri görüşlüyse sizin de geleceğiniz o denli parlak ve aydınlıktır” dedi.

“GENÇLERİMİZ ÇOK ÇALIŞMALI, YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELİ”

“Geleceğini, mukaddesatını ve bayrağını bilen, milletini ve ülkesini seven bir gençlik olduğu müddetçe bu milletin sırtını hiç kimse yere getiremez” diyen Polat, “Gençlerimizin tüm savaşlara, darbe zihniyetlerine, emperyalist müdahalelere rağmen kendi öz değerlerine sahip çıkması bizi mutlu ediyor. Bizler çok sağlam ve güçlü temelleri olan bir milletiz, geçmişte bizi yıkmak için türlü türlü oyunlar oynandı. Şanlı tarihimizden koparmaya çalışanlara karşı bize düşen, sürekli okumalı, tarihimizi araştırmalı ve geleceğe yönelik içinde “ bilgi ve eğitimin” olduğu sağlam temelleri atmaktır. Her şeyi ihmal edebiliriz ama gençlerimizle ilgili faaliyetleri asla ihmal etmememiz gerekir. Yeşilyurt Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimli, bilgili, toplumsal olaylara duyarlı, ülkesini ve vatanını seven bir anlayışa sahip olması için elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda gençlere düşen görevlerden bahseden Başkan Polat, “Ülkemizin yeniden dünyada söz sahibi olması için gençlerimize düşen görev, çok çalışmaktır. Hepimizin çok çalışması ve mücadele etmesi gereken bir dönemden geçmekteyiz. Asla tembelliğe, ihmale, boşluk bırakmaya hakkımız yok. Herkes bulunduğu görevde, ne iş yaparsa yapsın hakkıyla çalışıp kendisini en iyi şekilde yetiştirmesi, yeteneklerini geliştirmesi, kendisini güncelleştirmesi ve görevini en güzel şekilde ifa etmesi gerekiyor” dedi.

“GEÇMİŞİMİZDEKİ BAŞARILAR GELİŞMİŞ ÜLKELERİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Türkiye’nin artık yeni bir döneme girdiğini ifade eden Başkan Polat, “Ülkemiz yeniden bağımsızlık dönemine girmiştir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, dünyada terör konuşuluyor işte Fransa’dan, Belçika’dan bahsediliyor, ancak konu Türkiye olunca birkaç tanesi burnunun ucuyla ağız dudak kıvırarak ülkemizdeki terörden bahsediyor. Çünkü onlar ayrı bir dünya yaşıyor, ayrı bir hedefi yaşıyor. Geçmişte atarlımızın yeryüzüne dağıtmış olduğu adalet ve hükümdarlıktan dolayı o dönem milletlerin bize duyduğu memnuniyet ve gücümüz, dünyanın gelişmiş ülkelerini bizim geleceğimiz açısından korkutmaya yetiyor.  Bu milletin yeniden ayağa kalkmasına engel olmak için tüm planlar yapan emperyalist güçler, bu topraklarda yaşayan insanların kendi iç sorunlarıyla boğuşması için mücadele veriyor. Milletimizin dünyanın geleceğiyle ilgili yeniden söz sahibi olmasına mani olmak, gelecekle ilgili öngörü ve ideallerini baltalamak için her türlü hesap yapılıyor. Batı dünyası bizden korktuğu ve çekindiği için bizi parçalamak, bölmek anlamında ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

“Görüldüğü gibi son dönemlerde yedi düvele karşı savaş veriyoruz” diyen Başkan Polat, “Burada tek bir plan var, o da Türkiye’nin bölgede aktör olmaması, oyuncu olmaması ve masada olmaması isteniyor. Allah’ın izniyle bu zor günleri atlatacağız, terör belasından el birliğiyle kurtulacağız. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Türk ile Kürt arasında asla ve katiyen bir problem yoktur. Kürtleri savunduğunu iddia eden ancak bu vesileyle ülkemize nifak sokan bir yapı var. Biz toplum olarak, millet olarak, bayrağını, vatanını ve dinini seven insanlar olarak bu sorunların üstesinden geleceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. Geleceğe odaklanırsak, bizi kısır çekişmelere sokmak isteyenlere karşı uyanık ve dikkatli olursak, çok çalışırsak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Hepimizin üstündeki sorumluluk çok ağır, özellikle gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Biz gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz, bu zorlu yükün altından gençlerimizin idealleri ve çalışmalarıyla kalkacağız. Şanlı bayrağımız, vatanını, milletini ve bayrağını seven gençlerimizin gayretli ve istekli çalışmalarıyla dünyanın dört bir tarafında yeniden dalgalanacaktır” dedi.

Bülten

Pano01ı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ramazan (7 yıl önce)
    işte gençlik işte çalışma helal olsunn
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Yetisen genclik sizlerin şuulama yontemiyle gariban insanlarin arsa ve arazilerini istimlak edip 3. Sahislara devir ettirdiginiz sonrada ortak olup insaat yaptiginiz yerlerin birgun hesabini soracak insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Yetisen gencligi goruyoruz. Superler masallah!
    0
    0
    Yanıtla