SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öyle Bir İsim Taktılar ki !..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:42
Öyle Bir İsim Taktılar ki !..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yanan trambüs ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. 

Çok büyük bir faciadan dönüldüğünü söyleyen Kiraz, " Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin inatla hayata geçirdiği trambüslerden biri içinde 20 yolcuyla hareket ederken yanmaya başladı. Bilindiği üzere trambüsler bu büyük kazadan önce de çeşitli trafik kazalarına sebebiyet verdi.Trafik güvenliğini ciddi sıkıntıya soktu. Kum torbalarıyla deneme sürüşleri yapıp daha sonra yolcu taşımacılığa başlayan trambüsler gündeme geldiği ilk günden itibaren Malatyalıların tepkisini çekti. Siyasi görüşü ne olursa olsun Malatya’nın ortak paydası Trambüs’ün Malatya için ideal bir taşımacılık olmadığı yönündeydi. " ifadelerini kullandı. 

"Ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi her ne hikmetse, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip bu araçları Malatya’ya getirtti." diyen Kiraz sözlerine şöyle devam etti; 

‘İhaleye giren tek firmaya ihale vermek yanlıştır’ dedik.

‘İhaleyi alan firmanın bu işi ilk kez yapıyor olması yanlıştır’ dedik.

‘Malatya’nın ulaşımına katkı sunmaz’ dedik..

Dinletemedik.

Firmanın iş deneyimini araştırmadan, çok yüksek maliyetle ihaleye çıkmak, şehri boydan boya elektrik direkleriyle kaplamak, sonrasında Malatyalıların canlarını tehlikeye atmak olsa olsa AKP zihniyetinin ürünüdür.

Bizi bir tarafa bırakın, kendi milletvekilleri bile defalarca bu aracın yanlış olduğunu söyledi, işin uzmanları defalarca uyardı ama bu kenti yönetenler her ne hikmetse inatlaştılar.

Bu inadın sebebini çıkıp anlatsınlar.

Bu aracın zararını kimin karşılayacağını açıklansınlar.

Aracın neden yandığını söylesinler.

Diğer araçların aynı sıkıntıya sebep olup olmayacağını söylesinler.

Ben yaptım oldu anlayışına son versinler.

Şimdi tüm Malatyalılar adına soruyoruz; “Yanan aracın kapıları açılmasaydı 20 vatandaşımızın canlarının hesabını kim verecekti?”

Bu yangından sonra belediye başkanı ve ihaleyi bu şüpheli firmayı veren yetkililer kalan araçlara binip yolculuk yapsınlar. Şu bir gerçek ki skandallarla başlayan Trambüs macerası tam bir fiyaskoya dönmüştür.Bu şartlar altında trambüsler ücretsiz yolcu taşısa bile yolcu bulamayacaktır.Kalan  araçların tam güvenli olduğu bağımsız kuruluşlar tarafından tescil edilip açıklanmadan kesinlikle trafikten çekilmelidir. CHP , olarak konuyu sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız