SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öyle Bir Kararımız Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumuna devam etti.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da sigarayı bırakan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a birer plaket takdim edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın takdim ettiği plaket sonrası bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy, "Dumansız hava sahasına katkı sağlayacağız. Temennim birkaç içerisinde sizlerde bırakırsınız. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, Murat Türksoy'u sigarayı bırakma kararından dolayı tebrik ederek, "Çalışanlarına da sigarayı bıraktırırlarsa memnun oluruz" diye konuştu.

Öte yandan sigarayı bırakmasından dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'dan plaketini alan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "10 Ocak 2005 yılında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda bu masada oturuyordum. Karşımda Vali, Belediye Başkanı, Rektör bey ve çok sayıda konuk vardı. Konuşma sırası bana gelmişti. Zorluyorum konuşamıyordum ve kekeliyordum. Belediye Başkanı sakız ve su gönderdi ama bir türlü konuşamadım. Son anda beni Malatya Devlet Hastanesine götürdüler. Daha
sonrada Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırdılar. 3 damarımı değiştirdiler. Doktora sigara ne olacak? diye sordum. Günde 3 paket içiyordum. Şimdi bir iki tane falan olsa dedim. Doktorda, "kardeşim kendine acımıyorsan benim emeğime acı" dedi. Bende 5 yıldır ağzıma dahi vurmadım. Çok şükür aslanlar gibiyim" şeklinde konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Kemal Deniz, Mecliste konuşmak üzere söz aldı. Deniz, yerel gazetelere verilen ilanların kısılacağı yönünde duyumlar aldıklarını kaydederek, "Burası bizim Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ve sorunlarımızı sizlere ileteceğiz. Sizlerde bizim vekillerimizsiniz. Sizlerde takdir edersiniz ki, kurtuluş savaşı verilmiştir. Bu mücadelede Anadolu insanının yanında yerel basın vardır. İstanbul işgal altındayken, kimisi satılmış, kimisi de sesini çıkaramamış, sesini çıkaranın da matbaasına el konulmuştur. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, Sarıkamış ve birçok savaşta verdiğimiz şehit ve büyük mücadelenin destanını yerel basın yazmıştır. Yerel basının gelir kaynakları da sınırlıdır ve bu yüzden biz kendimizi de sıkça eleştiriyoruz. Doğru düzgün geliri olmadığı için karşımdaki gencecik kardeşlerim asgari ücretin altında çalışmaktadır. Şimdi meclisimizde mahalli gazetelere verilen ilanların kısılması noktasında görüşme olduğunu duyduk. Bu Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak bizleri ve basın mensuplarını üzmüştür. Zorla ayakta duruyoruz. Çalışanımızın sigortasını zorla ödeyip, kestiğimiz faturanın maliyesini ucu ucuna yetiştiriyoruz. Kıt kanaat geçinmeye çalışan kurumlarız ve 8-10 personel de çalıştırarak, istihdama katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Eğer böyle bir karar aldıysanız yeniden gözden geçirmenizi, eğer bir daha görüşecekseniz yeniden düşünmenizi arzu ediyoruz. Çünkü mahalli gazetelerde yayınlanan ilanlar, ihaleyi alan firmaların
müteahhitleri tarafından ödenmektedir. İl Genel Meclisimizin bütçesine yük getirmemektedir. Bu sebeple biz, siz vekillerimizin Malatya gazeteciliğini yeniden değerlendirip, düşüneceğinizi bekliyoruz. Mahalli basınımızın lehinde karar vereceğinizi umuyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, yerel gazetelerde ihalelerin kısılması yönünde bir karar almadıklarını ifade ederek, "Bizim meclisimizi böyle bir kararı yok biz kanun yapıcı değiliz ki, böyle bir kısıtlamaya gidelim. Sadece denetim komisyonundaki arkadaşlarımız raporunda belirtmiş. Bu temenni anlamında bir madde. Bu madde konulur muydu? Konulmaz mıydı? Bunu kendi aramızda konuştuk. Bu sene inanıyorum ki biz geçen seneden daha çok ilan parası ödeyeceğiz. Basınımızın içi rahat olsun" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız