SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyle Bir Noktaya Geldi ki Bırakmam Gerekti"

0
Güncellendi - 2019-05-06 18:26:13
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor'un, 25 Nisan Perşembe gecesi Galatasaray'la Malatya'da oynanan ve 5-2 Galatasaray'ın galibiyetiyle biten ve elendiği Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final 2. maçının ertesi günü yönetimle karşılıklı görüşerek görevi bıraktığını açıklayan eski teknik direktörü Erol Bulut, ayrılmasına ilişkin olarak goal.com adlı internet sitesine açıklamalarda bulundu.

"OCAK AYINDAN İTİBAREN ANLAŞMAZLIKLAR YAŞADIK.."

goal.com intertet sitesinde, Erol Bulut'la yapılmış olan röportajın bir bölümü şöyle:

"..Goal.com'dan İlker Yılmaz'ın soruların yanıtlayan genç teknik adam, Malatya'da geçirdiği sürecini ve gelecek hedeflerini anlattı.

İstifasının ardından Malatya'da taraftarın çiçeklerle uğurladığı Erol Bulut, "Son yıllarda camiayla olsun, taraftarlarla olsun böyle bir düzgün, pozitif bir ayrılık yaşanmıyordu. Bu da doğru işler yaptığımızın kanıtı." ifadelerini kullandı.

"Yönetimin arkamızda olması gerekiyor"

İstifasının sebeplerini sorduğumuz Bulut, şu açıklamaları yaptı:

"Her ayrılığın bir nedeni vardır. Daha çok Ocak ayından itibaren anlaşmazlıklar yaşadık. Verilen sözler yerine getirilmedi. En son öyle bir noktaya gelindi ki bırakmam gerektiğini düşündüm. Kupada yarı final oynamıştım, ligde de 28. haftaya kadar ilk 5'in içinde olduk. Zaten hedefimiz 5 ila 8. sıra arasıydı. Sonuçta devam etsem de sezonu aşağı yukarı bu noktalarda bitirecektik. İki kulvarda yürümek zor, biz bunu başardık. Sözleşmem sezon sonunda bitiyordu. Yönetimin de Haziran ayında kongresi var. Onlar da gelecek planlamasını daha iyi bir şekilde yapacaktır. Bu nedenle iki taraf açısından daha iyi olacağını düşünerek erken karar verdim."

"Geçen sezonki takımın 11 milyon euro'luk maliyeti vardı. Bu sezon 8,5 milyon euro'ya düşürüldü. 4.5 milyon euro'luk da oyuncu satışı yaptık. Devre arasında transferler geç yapıldı. 31 Ocak'ta gelen transferin uyum süreci çok uzun. Zaten 2-3 ayda uyum sorununu aşıyorlar. Yönetim geçen yıl da aynı politikayı uygulamıştı. Bunlardan maalesef dersler alınmadı."

Gelişime açık ve gelecek hedeflerinin olduğunu belirten Erol Bulut, "Hedefleri olan bir teknik direktörüm. Her zaman daha üst düzeye çıkmak istiyorum. Karşı taraftan da aynı şekilde hedefler görmek istiyorum. Sonuçta bizler bu hedefler için uğraşırken yönetimin de arkamızda olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Tatil yapmıyorum, çalışıyorum"

Genç teknik adam görevi bıraktıktan sonra tatile çıkmadığını belirtirken, "Şu an tatil yapmıyorum, benim tatil yapmam biraz zor. Çalışmaya devam ediyoruz. Maçları izliyoruz. Yurt dışındaki maçlara da gideceğim. Kendi hatalarımızı da bu sayede görerek düzelteceğiz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde hakkında Fiorentina'nın kendisini istediği dedikoduları da çıkan Bulut, gelecek planlarını anlattı:

"Henüz hiçbir takımla görüşmedim. Sezon sonunu bekliyoruz. 26 Mayıs'ta lig bitiyor. Ondan sonra gelen teklifleri değerlendireceğiz. Teklifleri yurt dışı veya Türkiye olarak ayırmıyorum. Hedefi olan bir takımda çalışmak istiyorum. Vizyonumun uyduğu bir takımda çalışırım.."

AYRILMASIYLA İLGİLİ İDDİALAR..

Bu arada, Teknik Direktör Erol Bulut'un, 5-2 yenildikleri Galatasaray kupa maçından sonra görevi bırakmasından birkaç gün sonra sosyal medyaya yansıyan, malatyahaber.com'un da yorumsuz haber yaptığı, eski MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu'nun paylaştığı bir fotoğrafın, Bulut'un ayrılma kararıyla ilgili bazı yansımalar içerdiği öne sürülmeye başlanmıştı.

26 Nisan Cuma günü istifa kararını açıklayan ve Malatya'dan ayrılan Erol Bulut'a verilen, Mumcu dahil bazı eski yöneticiler ile Büyükşehir'e aday gösterilmeyen eski başkan Hacı Uğur Polat'ın bir yakının da aralarında bulunduğu bir grubun katılımcısı olduğu veda yemeğini, Ertan Mumcu'nun birkaç gün sonra, 30 Nisan tarihinde sosyal medyada paylaşmış olmasına ve bu tarihin ev sahibi takımın kazandığı Evkur Yeni Malatya- Kasımpaşa maçının ertesine denk gelmesi de dikkat çekmişti. Bu yemekle ilgili habere gönderilen bazı yorumlarda, Hacı Uğur Polat'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş ve doğal olarak seçilmiş olması halinde, Evkur Yeni Malatyaspor'da yeni bir yönetim oluşturulacağı, o yemeğe katılanların bazılarının da Adil Gevrek yönetimine karşı oluşturulacak bu yönetimde görev alacakları iddialarını  kuvvetlendirdiğine ilişkin görüşler paylaşılmıştı.

Önemli takviyelere rağmen ligin 2. yarısında EYMS'nin "çok kötü" bir performans göstermesi, futbol oyun anlayışına yönelik artan tepkiler, yönetimin değişmeyeceğine dair gelişmelerin ardından en son Bulut'un Gevrek yönetimiyle anlaşamadığı açıklamalarıyla bu konuların daha çok konuşulacağı öne sürüldü.

malatyahaber.com- goal.com

FOTO: Eski MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu'nun, Bulut'a verilen veda yemeğiyle ilgili sosyal medya hesabında 30 Nisan günü yaptığı paylaşım

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • EROL (4 yıl önce)
    Zamanlaman çok iyi topcular artık seni takmıyordu.Korkuyordun devre arası adam değişesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (4 yıl önce)
    Hacı Uğur’un yakını değil kardeşi resimdeki Ne hayaller kurmuşlar hepsi yalan oldu Selahattin Gürkan hepsini dağıttı
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (4 yıl önce)
    Hiç bir iş yapmayan bedavacilar
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Ligde büyük kulüplerin hepsi finansal fairplay den dolayı büyük sıkıntılar yaşadılar,hatta transfer yasağı aldılar.Beşiktaşın kalecisi carius bile parası ödenmediği için federasyona başvurdu.diğerleri ancak sattığı kadar transfer yapma durumuna geldiler.Bizim etimiz budumuz belli.Adil başkan ayağını yorganına göre uzattı.kulübü borç batağına sokmamak için muhasebesini ona göre yaptı.erol ise rüyalarda dolaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE MALATYADA İKİ YIL ÇALIŞTIN VE SAYEMİZDE İSİM VE PİYASA YAPTIN EROL! İSTİFA ETTİN VEYA GÖREVİNE SON VERİLDİ HER NEYSE! SONUÇTA HER ŞEYİN BİR SONU OLDUĞU GİBİ SENDE VAKTİ ZAMANI GELİNCE MİSYONUNU TAMAMLADIN VE GÖREVİN BİTTİ! AMA BU SAATTEN SONRA BENCE DAHA FAZLA KONUŞUP NE KENDİNİ NEDE MALATYASPOR CAMİASINI TÖHMET ALTINDA BIRAKMA OLAN OLDU VE BİTTİ! DAHA FAZLA TADINI KAÇIRMA DAA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (4 yıl önce)
    Yüreğine sağlık erol abi. Umarım gideceğin yerde mutlu olursun. Allah'a emanet ol
    0
    0
    Yanıtla