SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyle Bir Söylemimiz Var mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herkes tarafından kabul gördüğünü söyledi. 

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Yol-İş Sendikası Malatya Şubesi ile Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odasını ziyaret etti. Ağbaba, ilk olarak Yol-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret ederek, başkan Mustafa Sülü ile bir araya geldi.

“AĞBABA, ÇALIŞAN KESİMİN DERDİNE DERMAN OLMAYA ÇALIŞTI”

Ziyarette konuşan Yol-İş Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Sülü, Ağbaba'nın genel başkan yardımcısı olmasını takdirle karşıladığını ifade etti. Sülü, Ağbaba'nın muhalefet milletvekili olmasına rağmen Malatya için takdire şayan çalışmalar yaptığını kaydederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

2011 yılında 6111 sayılı yasa dolayısıyla Malatya'da ciddi bir sıkıntı ve sendrom yaşadıklarını dile getiren Sülü, "Veli bey bu anlamda bizi hiç yalnız bırakmadı ve sesimiz oldu. Çok ciddi destek verdiler ve meclis kürsüsünde sorunlarımızı dile getirdi. Türkiye'de taşeron işçilerle ilgili yapılan çalışmada Yol-İş'in çok büyük katkısı var. Bu konuyu da defalarca Veli Bey mecliste dile getirdi. Çalışan kesimin derdine derman olmaya çalıştı" diye konuştu.

“SEÇİM BİLDİRGEMİZ HERKESİN EZBERİNİ BOZDU”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yol-İş Sendikasını verdiği mücadeleden dolayı tebrik ederek, "Başbakan bir açıklama yaptı ve 'karayollarındaki taşeron işçilere kadro veriyoruz' dedi. O basına, sanki bütün taşeron işçilere kadro veriliyormuş gibi yansıtıldı. Bunu da kendisini bahşetmedi. Hukuk yoluyla alındı. Yıllardır Yargıtay kararlarını dinlemedi, hükümet hukuku tanımadı. Ona rağmen Yol-İş mücadelesinden vazgeçmedi ve bugün karayollarında eğer taşeron işçiler kadro alıyorsa, 4 yıllık mücadelenin sonucudur bu. Hükümetin bahşettiği, ikram ettiği bir şey değil. Biz, 'taşeronu ortadan kaldıracağız' dedik ve sonra bu açıklamalar gelmeye başladı" dedi.

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim bildirgesinin çıkmasının ardından Türkiye'de herkesin ezberinin bozulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Müthiş bir eleştiri aldık. Bundan da son derece memnunuz. Taşeron bir köle sistemidir. Bu, bir devletin kendi yurttaşını sömürmesi anlamına geliyor. Bu nedenle taşeronlaşmayı kaldıracağız."

“MİNİBÜSÇÜ ESNAFLARI OLARAK TEMSİL HAKKIMIZIN AZ OLMASI NEDENİYLE SIKINTI YAŞIYORUZ"

Veli Ağbaba, saha sonra Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası'nı ziyaret ederek, oda yönetimi ile bir araya geldi. Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Veli Ağbaba'ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, genel seçimde başarılar diledi. İnce, belediyelerde temsil haklarının az olması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Yetkilerin tamamen yerel yönetimlere verilmesiyle, bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında faaliyetlerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

“SEÇİM BİLDİRGEMİZ GERÇEKÇİ VE HERKES TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim bildirgesini halkın tüm kesimleriyle birlikte hazırladıklarını ifade etti. Ağbaba, seçim bildirgesinin kabul görmesinin en büyük nedeninin bildirgeyi ilgili kişilerin hazırlanmasından kaynaklandığını belirterek, "Bildirgemiz, Türkiye'de çok ses getirdi. Çünkü bildirgemiz gerçekçi ve ilgili kişiler hazırladı" dedi.

Ağbaba, CHP'nin seçim bildirgesinin herkes tarafından kabul gördüğünü belirterek, "Seçim bildirgemiz, Türkiye'nin her yerinde tartışıldı, kabulde gördü. Mazotu 1,5 lira yapacağımızı söylüyoruz. Kayısıya destek vereceğiz. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Taşeron sistemini kaldıracağız. Sosyal yardımları 2 kat arttıracağız. Her aileye en az 720 TL pata verilecek, o parada sizin cebinize girecek. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz. Toplum buna güvendi. Biz, çiftçiyi ayağa kaldıracağız. AKP ise 'bunlar imam hatipleri kapacak' diyor. Allah aşkına bizim öyle bir söylemimiz var mı? Bizim imam hatiple ya da başka bir şeyler hesabımız kitabımız yok. Bu kadar dini siyasete alet edip, kullanan hiç kimse olmadı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız