SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öyle İlginç Bir Cinayet ki!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:15
Öyle İlginç Bir Cinayet ki!.
A- A+ PAYLAŞ

Onbinkonutlar mevkii Barguzu yolunda Mehmet Cantürk'ü yol ortasında tabanca ile ateş açarak öldüren cinayet zanlısının, eşini yaralamaktan dolayı hükümlü olduğu ve tutuklu bulunduğu Trabzon Yarı Açık Cezaevi’nden izin alarak Malatya’ya geldiği ve bu iznin son gününde cinayeti işlediği ortaya çıktı.

31 Mart Salı günü Onbinkonutlar mevkiinde meydana gelen olayda Hasan Hüseyin V. (70) adlı şahıs, tabanca ile ateş açarak 62 yaşındaki Mehmet Cantürk’ü öldürmüştü. Olay yerinden kaçmak isteyen cinayet zanlısı Hasan Hüseyin V., kısa bir süre sonra Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İLK CİNAYETİ DEĞİLMİŞ

Çevresinde ve yakın akrabaları arasında sürekli problem çıkartması nedeniyle sevilmediği belirtilen ve son dönemde bastonla gezdiği belirtilen cinayet zanlısı Hasan Hüseyin V.’nin ise, 1970’li yılların başlarında bir kadının öldürülmesi cinayetine karıştığı gerekçesiyle hüküm giyerek cezaevine girdiği ve kamuoyunda Ecevit Affı olarak bilinen 1974 yılındaki genel af ile tahliye olduğu iddia edildi.

KARISINI YARALAMAKTAN HÜKÜM GİYMİŞ, CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞ..

Hasan Hüseyin V.’nın, 3-4 yıl öncede karısını bıçaklayarak ağır yaralamaktan dolayı 10 yıl hüküm aldığı ve bu suçtan cezaevine girdiği, Rize’de cezaevinde iken, Trabzon Yarı Açık Cezaevi’ne gönderildiği belirlendi. Cezaevinden 5 gün izin verilen Hasan Hüseyin V.’nın olaydan 4 gün önce Malatya’ya geldiği belirlenirken, olayın olduğu gün ise saat 18.00’de otobüsle Trabzon’a gitmesi beklenirken cinayeti işlediği kaydedildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ ŞAHSIN EVİNE GİDEREK KAHVE İÇMİŞ

Hasan Hüseyin V.’nin öldürmüş olduğu Mehmet Cantürk ile samimi arkadaş oldukları belirtilirken, Mehmet Cantürk’ün cezaevinden izinli gelen cinayet zanlısına harçlık verdiği ve konuşması içinde cep telefonunu kullandırdığı kaydedildi. Hasün Hüseyin V.’nin olaydan saatler önce öldürdüğü Mehmet Cantürk’ün evine giderek, bu esnada evde yalnız bulunan Cantürk’ün kanser olan eşini ziyaret ettiği ve kahve istemesi üzerine kendisine ikramda bulunulduğu belirtildi.

ÖNCE UZAKTAN, SONRA YAKIN MESAFEDEN ATEŞ 

Evde bir süre oturan cinayet zanlısı Hasan Hüseyin V.’nin, Mehmet Cantürk’ü sorduğu ve kahvehanede bulunduğunu öğrenmesi üzerine, ticari taksiye binerek buraya gittiği, taksicinin kahvehaneye giderek Mehmet Cantürk’ü ‘Aşağıda seni çağırıyorlar’ diye çağırdığı öğrenildi. İkili arasında çıkan tartışmanın nedeni  öğrenilemezken, olayın görgü tanıkları;  cinayet zanlısının yol ortasında tabancasını doğrulttuğu Mehmet Cantürk’ün kaçmaya çalıştığını, kendisine isabet eden kurşunların etkisiyle yere düştüğü ve cinayet zanlısının başına gelerek yakın mesafeden de tabanca ile ateş açtığını ileri sürdüler.

Cinayete kurban giden ve çevresinde sevilen bir isim olan Mehmet Cantürk’ün olaydan önce ağabeyi olan Mustafa Cantürk’ün bahçesine giderek, burada ağabeyi ile bir süre sohbet ettiği ve tütün sararak, ayrıldığı aktarıldı.

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI 

Cinayet zanlısı olarak Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu’ndaki ifadesinin ardından Adliyeye sevk edilen Hasan Hüseyin V., tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Olayda ölen Mehmet Cantürk’ün  Barguzu’nun yerli ailelerinden olduğu ve Sümerbank Mensucat Fabrikası’ndan işçi emeklisi olduğu belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız