SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öyle Olursa, Böyle Olur!..

A- A+ PAYLAŞ

Kent merkezinde, "oğluna borcum vardı" diyen şahıslar, iki yaşlı vatandaşı fena çarptı.. Tanımadıkları şahıs ya da şahıslardan, oğullarının alacağını aldıklarını zanneden yaşlılar, bir süre sonra paralarını çaldırdıklarını farkettiler.

İlk olay, sabah 08.00 sıralarında merkez otobüs durağı civarında oldu. Polise başvuran 73 yaşındaki H.K., yanına tanımadığı bir şahsın gelerek, "Oğluna 50 YTL borcum vardı" diyerek, 100 YTL verdiğini, kendisinin de bu parayı alıp 50 YTL iade ettiğini, şahıs ayrıldıktan sonra cüzdanını kontrol ettiğinde, cüzdanındaki 100 YTL'nin yerinde olmadığını gördüğünü bildirdi. H.K. kendisine gösterilen sabıkalılar albümünde 44 yaşındaki B.D. adlı zanlıyı teşhis etti. Polisin yakaladığı zanlı, "Dolandırıcılık" suçlamasıyla gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

Aynı gün ikinci olay, ilk olaydan yarım saat sonra, 08.30 sıralarında PTT önünde de meydana geldi. Bu kez 70 yaşındaki S.D.'nin yanına yaklaşarak, oğluna 50 YTL. borcu olduğunu söyleyip, 100 YTL veren ve 50 YTL geri aldıktan sonra giden şahsın ardından cüzdanını kontrol eden S.D., cüzdanındaki 250 YTL paranın yerinde olmadığını gördü. Polis, yaşlı şahsı dolandıran zanlıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor. Yaşlı şahsın sabıkalılar albümünden herhangi bir teşhis yapamadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız