SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öyle Yaptılar... 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Ligin ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yapan, 2. yarının 7 maçında galibiyetle tanışamayan, 4'ü içerde olan bu maçlardan 1'ini mağlup, 3'ünü berabere kapatan, dışarıdaki 3 maçını da mağlup bitiren, ancak 3 puan toplayabilen ve bu gidiş üzerine Teknik Direktör Ziya Doğan'ın görevini sona erdiren Malatyaspor, 8. maçına yeni teknik direktör Ümit Kayıhan'la çıktı ve galibiyetle tanıştı. Malatyaspor'un her iki yarıda da üstün futbol sergilediği karşılaşmada, sarı-kırmızılılar çok sayıda mutlak gol fırsatından yararlanamazken, 3 puanı getiren tek golü 64. dakikada Senkerik kaydetti. Malatyaspor taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiler ve 90 dakika boyunca takıma destek verdiler. Yeni teknik direktör Kayıhan, maçtan önce tribünlere çağrılarak alkışlanırken, Malatyasporlu futbolcular maçtan önce "toplu" başarı yemini ettiler. Bu arada, karşılaşmada, Malatyaspor'un "kabusu" olan 80'li dakikalara girildiğinde, stad hoparlöründen "Evet.. Sarı kırmızılı taraftarlar.. Malatyaspor için kritik dakikalar başladı.. Desteğimizi sürdürelim.." anonsu yapılması da, 90 dakikanın başka bir ilginç yönüydü. Rize maçı öncesinde 18 takımlı ligin son sırasında yer alan Malatyaspor, bu maçtaki galibiyetiyle Diyarbakır ve Samsun'un üstüne çıktı ve 16. sıraya yükseldi. Bu arada, Orduzu Pınarbaşı'ndaki sahada oynanan PAF takımlar maçında Malatyaspor, Rize'yi 5-2 yendi.

...

STAD: İnönü

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Cemal Gemici, Ekrem Kan, 4. hakem Hakan Sivriservi

MALATYASPOR: Fevzi, Ömer, Evren, Senkerik (Hakan Aslantaş dk. 88), Bilal, Toth, Homola, Mert, Masek (Mustafa dk. 58) , Hakan Söyler (Emrah dk. 84), Serkan Bensol

YEDEKLER: Bora, Mustafa Özkan, Mihalek, Emrah, Volkan, Aytaç, Hakan Aslantaş

ÇAYKUR RİZE: Zdravkov, Hasan, Fahri, Yasin, Ergin (Serkan dk.75), Cem Baki (Ferdi dk. 55), Okan, Altan, Victoria, Santos, Ünal (Bashir dk. 54).

YEDEKLER: Atilla, Serkan, El Tayibi, Cıre, Ferdi, Gökhan, Şeref.

GOL: Dk. 64 Senkerik (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Hakan Söyler, Toth (Malatyaspor), Fahri (Çaykur Rizespor)

5. dakikada Toth'un kornerden ceza sahasına gönderdiği topa Masek kafayla dokunda meşin yuvarlak auta gitti.

7.dakikada Malatyaspor atağında Senkerik deva sahasına girdi, rakip oyuncunun müdahalesinde kendisini yerde bulmasına karşın hakem oyunu devam ettirdi, penaltı itirazları sonuç vermedi.

27. dakikada Masek'in sert şutunda top Çaykur Rizespor defans oyuncularına çarptı, kaleciyi de yanıltan top kornere çıktı.

29. dakikada ender gelişen konut takım atağında Fahri'nin pasıyla topla buluşan Altan'ın şutunda top yandan auta gitti.

31.dakikada Toth’un uzaktan vuruşunda top auta çıktı ve Malatyaspor takımı bu ataktan da sonuç alamadı.

44. dakikada Masek'in pasıyla topla buluşan Senkerik’un mesai durumdaki vuruşunda topu bir kez daha auta çıktı.

45. dakikada gelişen ev sahibi takım atağında Bilal'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.
İlk yarı golsüz sona erdi.

50. dakikada Malatyaspor atağında Masek’in pasında topla çaprazda buluşan Mert’in vuruşunda top kaleciden döndü, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

51.dakikada Bilal’in ceza sahasına gönderdiği topa Senkerik dokunamayınca takımı adına mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi ve atak autla sonuçlandı.

53. dakikada gelişen Bilal’in uzaktan vuruşunda top kaleci Zdravkov’dan döndü, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

59. dakikada Çaykur Rizespor ‘un geliştirdiği atakta Viktoria’nın ortasında Ergin’in kafa vuruşunda Fevzi tehlikeyi yatarak kornerle önledi.

62.dakikada Evren’in kullandığı köşe atışında Ömer Erdoğan kafayla dokundu top kalecide kaldı.

64. dakikada ev sahibi takımı golü geldi. Bu dakikada ceza sahasına gönderilen topu iyi takım eden Senkerik düzelterek yakın mesafeden topu filelere gönderdi. 1-0

71.dakikada Mustafa Özkan Mert’i kaçırdı , bu futbcu müsait durumdaki Toht’u gördü, Toth’un vuruşunda top az farkla auta çıktı.

72.dakikada Senkerik’in aşırtma vuruşunda kaleci tehlikeyi güçlükle önleyerek gole izin vermedi.

87. dakikada Emrah’ın pasıyla buluşan Senkerik vurdu, top auta çıktı.

88.dakikada Serkan Bensol’un sert şutunda top kaleciden döndü, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

Hakem 3 dakika kayıp zaman gösterdi.

Karşılaşma 1-0 Malatyaspor'un üstünlüğüyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız