SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öyleyse Zararı Karşılarım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, emlakçı olmayıp da dolandıranlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet ederek, “Eğer odaya kayıtlı bir emlakçının kime zarar verdiğini duyarsam, o zararı karşılama taahhüdünde bulunmak istiyorum” dedi.

Emlakçı olmadığı halde emlak satıyormuş gibi vatandaşları dolandıranlar olduğunu belirten Emlakçılar Odası Başkanı Özgül, “Gayrimenkul alıcıları ve satıcılarının dikkatine. Son aylarda özellikle ilimizde bazı kişilerin emlakçıyım diye gayrimenkul yatırımcılarının dolandırdıklarını duymaktayız. Bazı kişiler ‘emlakçılık yapıyorum ‘ diye kişi veya kişilerde gayrimenkulleri pazarlayarak kapora adı altında peşinat olarak yüksek rakamlar aldıkları, kaparo parasını alıp pazarladıkları gayrimenkulün tapusun veremedikleri ve daha sonra ilimizi terk ettikleri duyumlarını aldık. Araştırdığımızda söz konusu kişilerin emlakçılık yapmadıkları maliye ve oda kayıtlarının bulunmadığı tespit edilmiştir. Gayrimenkul yatırımcılarının dikkat etmelerini istiyoruz. Özellikle istediğimiz konuların başında emlak bürosunun emlakçılar odasına kaydının araştırılması, oda kaydı bulunmayan emlakçılarla alış veriş yapılmamasını özellikle rica ediyoruz. Emlakçılar Odasına kaydı bulunan emlakçıların hiç kimseye zarar veremeyeceklerinin garantisini vermek istiyorum. Eğer odaya kayıtlı bir emlakçı kime zarar verdiğini duyarsam o zararı karşılama taahüdünde bulunmak istiyorum. Değerli gayrimenkul alıcısı ve satıcısı ayakçı veya çantacı olarak emlakçılık yapan kişilere itibar etmeyin. Aksi halde hayatınızda biriktirdiğiniz paralar uçup gidecektir” diye konuştu.

Son yıllarda müteahhit firmaların da emlakçılık yaptıklarını gözlenmediklerini söyleyen Özgül, “Müteahhit firmalarının mesleği inşaat yapmaktır. Emlakçılık yapmamalıdırlar. Müteahhit firmalarının dışında bazı devlet kurumlarında çalışan memurlarında artık emlakçılık yapmaya başladıklarını duymaktayız. Özellikle belediye imar işlerinde çalışanların birçoğu öğretmenlerin boş zamanlarını emlaçılık yaparak haksız kazanç sağladıklarını görmekteyiz. Bundan sonra internet üzerinde satılık ilanlarını izleyeceğiz. Eğer birden çok ilanları olan kişileri vergi dairesine ve çalıştıkları kurumlara bildireceğimizi kamuoyuna bildiririz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız