SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÖYM'lerin Kaldırılmasına Karşı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:36
ÖYM'lerin Kaldırılmasına Karşı
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmaya çalışılmasıyla, Ergenekon, Balyoz ve Muhsin Yazıcıoğlu davalarının üstünün örtülmeye çalışıldığını öne sürdü. 

Eskişehir’de partisinin Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Destici, son günlerde hukuk sisteminde değişiklik yapılmaya çalışıldığını iddia ederek, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısının değiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

3 sene önce değiştirilen HSYK’nın yapısının bugün nende yeninden değiştirilmeye çalışıldığının millete anlatılması gerektiğini belirten Destici, “Referandumla üç sene önce bu hükümet bunun öncülüğünü yaptı. Biz de ‘evet’ dedik ve HSYK’nın yapısı oluşturuldu. Şimdi ne oldu da bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Yine bu hükümet döneminde özel yetkili mahkemeler kuruldu. Ne oldu da şimdi bu özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bölücü olmayan, çete kurmayan, örgüt üyesi olmayan, devlete-millete baş kaldırıp silah çekmeyen, herhangi bir yolsuzluğun, hırsızlığın içinde olmayan özel yetkili mahkemenin hakiminden, savcısından niye korkuluyor. Dolayısıyla da bu mahkemeler dün lazım idiyse, bugün lüzumunu niye yitirmiştir, bunun millete anlatılması lazım. Bizim anladığımız şudur; Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek, başta terörist başı Apo olmak üzere tüm PKK ve KCK’lılara yenilen yargılanma yolu açıp affetmek demektir. Bunun adı örtülü bir aftır. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırmak demek, milletin iradesini tanımayıp, milletin seçtiklerini silah yoluyla, darbe yoluyla değiştirmeyi girişiminde bulunanları, Ergenekon, Balyoz, 28 şubat, 12 Eylül cuntacılarına örtülü bir af ve davaların tamamen kapatılması demek. Daha da önemlisi bizim için rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun soruşturma dosyasını kapatmak demektir. Onun için biz bu soruşturmaların tamamlanmasını, eğer kapatılacaksa bütün bu dava süreçlerinin tamamlanıp milletin mutabakatıyla kapatılmasından yanayız. PKK’lılarla el sıkışarak, Apo’yla müzakere ederek değil, Mecliste BDP’lilerle iş tutarak değil, bu milletle el ele tutuşarak kapatacaksın. Nasıl referandum da yüzde 58 senin yanında olmuşsa, bu millet ve BBP yine senin yanında olur. Bırak sen PKK ile vatan hainleri ile iş tutmayı, gel millete dön. Milletle, milletin temsilcisi olanlarla bu işleri yap” dedi.

“HİÇ KİMSE YAZICIOĞLU’NU KENDİ ŞAHSİ DAVASI VE KAVGASI İÇİN KULLANMAYA KALKMASIN”

‘Varlığında hayatında kendisinin yanında durmayanlar bir nebze olsun destek vermeyenler bugün kendi kavgalarına Muhsin Yazıcıoğlu’nu alet etmek istiyorlar’ diyen Destici, “Kendi kavgalarında Muhsin Yazıcıoğlu’nu kendi yanlarına koymak istiyorlar. Ama hiç kimse bunu heveslenmesin, hiç kimse Yazıcıoğlu’nu kendi şahsi davası ve kavgası için kullanmaya kalkmasın. Çünkü buna Alperenlerin cevabı çok sert olur ve bunun altından kalkamazlar. Rahmetli Muhsin başkanımız vesayetçilere ve darbecilere karşı çıkmıştır. 12 Eylül’de de bunun bedelini en ağır şekilde ödemiştir. Birileri gibi sadece birkaç ay lüks otellerde hapis hayatı yaşamamıştır. Muhsin Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kalmıştır. Bunun da 5,5 yılını hücrede geçirmiştir. Onun için bu konuda en büyük bedeli ödeyenlerinden bir tanesi odur. 28 Şubat’ta tanklar namlusunu Muhsin Yazıcıoğlu’na döndürmemişti ama ‘namlusunu milletine döndürmüş tanka selam durmam’ diyen yine Yazıcıoğlu’ydu. 27 Nisan e-muhtırası BBP’ye verilmemişti ama dönemin hükümetinden önce bu muhtıraya karşı muhtırayla cevap veren yine BBP’dir. Onun için 12 Eylül referandumunda biz sonucu siyaseten kime yarayacağını ve bu değişiklerin bir kısmının siyaset yapıldığını bilmeyecek kadar tecrübesiz bir siyasi hareket değiliz. Ama buna rağmen millet için milli irade için, inançlarımız, değerlerimiz için ‘evet’ dedik. Bugün olsa yine ‘evet’ deriz. Parti ve şahsi çıkarımız için bugüne kadar hiç pozisyon değiştirmedik değiştirmeyiz” ifadelerini kullandı.

“TBMM ARTIK MİLLETİ TEMSİL ETMEMEKTEDİR”

BBP Lideri Destici, demokratik kazanımlardan asla vazgeçilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin hala tam demokratik anayasa ile yönetilmediğini savunan Destici, şöyle devam etti:

“Bunun sorumlusu hükümet ve mecliste temsilcileri olan siyasi partileridir. Millete yeni sivil demokratik anayasa yapma sözü vermişlerdi. Ama bunu yerine getirmemişlerdir. Sadece bu yüzden bile bu Meclisin erken seçime giderek, kendisini yenileme zorunluluğu vardır. Çünkü artık TBMM milleti temsil etmemektedir. Siyasi partilerin ve siyasi liderlerin temsilcisi konumundadır. Biz siyaseten ya da sırf muhalefet olsun diye bunu söylemiyoruz. Bakın bu meclis kendini yenilemelidir. Meclis anayasa için oluşmuştur. Bakın şuanda her türlü siyasi edebin dışında, kışkırtıcı dile rağmen milletimiz sabırlı bir şekilde, kanaatkar, vakarlı bir şekilde asla bu çatışmaya ve tuzağa düşmüyor. Ama meclisteki siyasetçilere bakıyorsunuz, uçan tekmeler hava da uçuşuyor, yumruklar küfürler hava da uçuşuyor. Onun için siz büyük asil Türk milletini, bu Müslüman milletini temsil etmiyorsunuz. Milleti temsil edecek vekillerini oraya gitmesi lazım.”

DESTİCİ’DEN MEVALANA SÖZÜYLE GÖNDERME

Mevlana’nın sözüyle hükümete gönderme yapan Destici, “Milletimizin artık alternatifin BBP olduğunun farkına varmıştır. Bugüne kadar milleti hep alternatif yok diye kandırdılar. Biz varsak, siz varsınız, biz yoksak siz yoksunuz gibi hiç yakışık almayan sözlerle millet iradesine ipotek koymaya kalkıyorlar. Bunlara buradan şu dörtlükle cevap vermek istiyorum ve bunun da yeteceğini düşünüyorum; ‘Yüzde ısrar etme doksanda olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın böbürlenme şahım elde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur.’ Dolayısıyla bu millet en zor şartlarda kendi içinde ne yiğitler, ne liderler çıkartmıştır. Bu Anadolu’nun gözü yaşlı ama inançlı imanlı, eli öpülesi ayakları öpülesi ne yiğitler doğurmuş. Yine doğururlar. Dolayısıyla bu büyük Türk milleti başsız kalmamıştır, yine kalmayacaktır. Çünkü bu Türk milleti dualı bir millettir. Bu Türk milleti 10 asırdan fazladan fazla süre İslam’ın sancaktarlığını yapmıştır” şeklinde konuştu.

Aday tanıtım toplantısında konuşan BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını kaydetti. Ulupınar, “Büyükşehir ve ilçe belediye başka adaylarımızın tamamını belirledik. İnşallah 30 Mart akşamı Eskişehir’de ve tüm Türkiye’de Büyük Birlik coşkusu yaşanacaktır. Cenabı Allah’ın izniyle bu başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

İlçe belediye başkan adayları adına konuşan Odunpazarı Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Er, genç, dinamik, akıllı, iş bitiren kadrolarla geldiklerini ifade ederek, seçilmeleri halinde şeffaf belediyeciliğin örneği olacaklarını anlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin İşgören de, Eskişehir’in eksikliklerini tespit ettiklerini ve bu eksiklikleri kendilerinin tamamlayacağını belirtti. Eskişehir sevdalısı olduğu için göreve talip olduğunu aktaran İşgören, “Belediyeciliği biliyorum. Kentin eksikliklerini biliyorum. Ben de bu şehirde yaşayan biriyim. Sorunları çözmek için aday oldum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, salondaki partililer sık sık Destici'nin konuşmasını keserek, ‘Başbakan Destici’, ‘Bu millet seninle gurur duyuyor’ gibi sloganlar attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız