SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Oynasın, Milli Takımda Yeri Hazır'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyespor'un alt yapısında yetişen ve 4 yıl önce Çanakkale Dardanelspor'a transfer edilen 20 yaşındaki Malatyalı futbolcu Mehmet Topal, 1 milyon Euro karşılığında bu takımdan Galatasaray'a transfer oldu.

1 MİLYON EURO'YA..
Malatya'nın Hanımınçiftliği beldesinden çiftçi bir ailenin çocuğu olan ve "ön libero" mevkiindeki futboluyla Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de övgüyle bahsettiği Mehmet Topal'ın yanı sıra Japon oyuncu Inamoto'nun Galatasaray'a transferleriyle ilgili Vatan Gazetesi'nde şu haber yeraldı:

"..G.SARAY transferin son gününde iki futbolcu ile sözleşme imzalarken, Mehmet Topal, fiyatıyla Japon Inamoto’nun önüne geçti. 20 yaşındaki futbolcunun bonservisi için Çanakkale’ye 1 milyon Euro ödenirken, Inamoto için bu rakam 300 bin Euro’da kaldı. Topal ile 5 yıllık sözleşme imzalayan G.Saray, 27 yaşındaki Japon’la 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. Bu süre içerisinde futbolculardan Mehmet Topal’a yılda 200 bin YTL garanti artı maç başına 4 bin YTL ödenecek. Bu rakam her yıl maç başında yüzde 50, garanti parada 25 bin YTL zam görecek. Inamoto’ya ise yılda 450 bin Euro ödenecek. Bu paranın 300 bini garanti geri kalanı maç başına olacak. Gerets’in 2001’de PSV’ye istediği fakat o zaman alamadığı Inamoto’nun peşini hiç bırakmayarak 2.5 ay önce ismini yönetime verdiği öğrenildi. Cimbom’da bir anda ön libero enflasyonu yaratan bu transferlerden hiç kuşkusuz en ilginçi Mehmet Topal’ın imzasıydı. Ç.Dardanel ile süren sıkı pazarlıklar sonucu 1 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek alınan Topal, kulübünde yılda 60 bin YTL kazanıyordu

FATİH TERİM’İN GÖZDESİ
1.87 boyunda ve 20 yaşında olan Mehmet Topal sakin yapısı ve güçlü fiziğiyle dikkat çekerken, genç futbolcu için Milli Takım’ın hocası Fatih Terim’in “Ligde oynasın, Milli Takım’da forması hazır. Çok yetenekli ve iyi bir futbolcu” dediği öğrenildi. G.Saray Mehmet Topal’ı 6 aydır takip ediyordu. İki ayağını da kullanabilen, kafa toplarında zamanlama ustası olarak tanınan Topal’ın oyunu diklemesine oynaması en büyük avantajı. Üstün bir tekniği olmamasına rağmen basit ve ileri oynayarak bu eksiğini kapatıyor

DARDANEL DÖRTLÜSÜ!
GERETS’İN şimdi orta alanı nasıl kuracağı merak konusu olurken, genç Mehmet Güven bu iki transferden en çok etkilenecek isim olarak öne çıkıyor. Orta alanın diğer iki adayı Ayhan ve Okan ise “Rekabet takıma güç getirir” diyor. Mehmet Topal’ın da gelmesiyle G.Saray’da Ç.Dardanel forması giymiş 4 futbolcu görev yapmaya başladı. Daha önce Tolga Seyhan, Fevzi ve Hasan Kabze de bu takımın formasını giymişti.."

3 GENÇ FUTBOLCU KİRADA..
Bu arada, Malatyaspor'un "profesyonel" kadrosunda yeralan 3 genç futbolcu da, geçtiğimiz haftalarda çeşitli takımlara kiralık verilmişlerdi.

U-17 milli takımının kaptanlarından olan, eski teknik direktör Hikmet Karaman'ın, Isparta kampına çağırmadığı dönemde U-18 milli takım kadrosuna da davet edilen genç oyuncu Vedat'ın Samsun Gazi Belediyespor'a kiraya verildiği belirtilirken, yine genç oyunculardan Ergün'ün Erzurumspor'a, Yusuf'un da Malatyalı teknik direktör Nihat Balan'ın görev yaptığı Gümüşhanespor'a kiralandıkları belirtildi.

Malatyaspor Başkan Yardımcısı Atilla Kantarcı, 3 genç oyuncunun, profesyonel maç tecrübelerinin artması için, forma şansı bulabilecekleri kulüplere gönderildiklerini kaydetti.

Diğer yandan, sezon başında Almanya'dan Malatyaspor'a 4 yıllığına transfer edilen, Almanya bağlantılı lisans işlemleri tamamlanamadığı için Elazığspor maçında yeralamayan ve daha sonra Malatya'da oynamak istemediğini belirtip ayrılan Uğurtan'ın da Samsunspor kulübüyle anlaştığı bildirildi.

FOTOĞRAF: Malatyalı futbolcu Mehmet Topal (sağdaki) ile Japon Inamoto'nun Galatasaray'daki imza töreni.. (Vatan Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız