SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oynayarak Kutladılar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Okuyor kampanyası ödül töreninde Roman öğrencilerin oyunu ilgi gördü.

Merkez Yeşiltepe Mahallesi'ndeki 13 Şubat İlköğretim Okulu'nda, Malatya Okuyor Kampanyası Mart ayı ödül töreni düzenlendi.

Törene, Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Malatya Okuyor Kampanyası'nın Koordinatörü Ahmet Turan Yılmaz, civar okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Ulvi Saran, törende yaptığı konuşmada, Malatya Okuyor Kampanyası'nın kapsamı ve etkisinin artarak devam ettiğini belirtip, "Önceki ay her öğrenci 6 kitap okurken, geçen ay da aynı rakamda kitap okunmuş. Önümüzdeki günlerde bunun artacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Geleceğiniz ve kişiliğinizi geliştirmek için okuyun" diyen Vali Saran, okumanın önemini anlattı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, en iyi ben okuyorum, en çok ben okuyorum, biz okuyan aileyiz, askıda kitap ve gezici kütüphane olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilen Malatya Okuyor Kampanyası'nda son ayak olan gezici kütüphane uygulamasını da Malatya Belediyesi'nin otobüs vermesi ile önümüzdeki günlerde başlatacaklarını kaydetti.

13 Şubat İlköğretim Okulu Müdürü Mikail Güven ve veliler adına ise Ali Seydi Yetkin'in konuşmasından sonra, 6, 7 ve 8.sınıf birincileri İrem Yetkin, Gülten Avcu ve İrem Yeşilkaya ile diğer öğrencilere plaket, başarı belgesi ve kitap hediyelerini, Vali Ulvi Saran, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut verdi.

Anaokulu öğrencilerinin piyes sunduğu ve şiirlerin okunduğu törende, Roman öğrencilerin oyunu gösterileri ilgi gördü. Ayten Çoban isimli öğretmenin Roman öğrencilere roman gösterisini hazırlattığı belirtilirken, Roman öğrenci Kemal'in davul ile öğrencileri coşturması da dikkat çekti.

Diğer yandan, Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde Valiliğin okula bağışladığı 2 bin 500 kitap ile oluşturulan okulun kütüphanesini de yetkililer açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız